TÜBİTAK Doğa Bilimleri Arazi Kamp Teknikleri Tamamlandı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü’nün TÜBİTAK BİDEB 2237-A Kapsamında 5. Kez yürüttüğü ''Doğa Bilimleri Arazi Kamp Teknikleri” tamamlandı. Yüksek lisans, doktora öğrencisi ve 35 yaşını geçmemiş 105 araştırmacıya ''Doğa Eğitimi Sertifikası'' verildi.

Proje, İzmir İli Selçuk ilçesi sınırları içerisinde Dilek Yarımadası Milli Parkı ve Çevresinde hayata geçirildi. Proje etkinliğine Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcı Hüseyin FAKİR, ISUBÜ Atabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet KORKMAZ ve Türkiye’nin farklı illerinden konusunun uzman öğretim üyeleri eğitmen olarak görev aldılar.

ISUBÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü, Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ünal, ''Doğa Bilimleri Arazi Kamp Teknikleri ve İlk Yardım Projesi''nin önemine vurgu yaptı. Uygulamalı bir şekilde botanik, yaban hayatı (memeli, kuş), entomoloji, sürüngen, harita bilgisi, arazi ve kamp tekniklerini eğitimlerini sekiz gün boyunca doğada kalarak uygulamalı olarak aktardıklarını belirtti. Bundan sonra Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi çatısı altında ivmeli bir artışla benzer projeleri yürütmeye devam edeceklerini bildirdi.

Yayın Tarihi: 11.10.2018
Yayınlayan: ISUBÜ