Yeşille Gelen Sevgi Tübitak 4004 Projesi Etkinlikleri Tamamlandı.

TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atabey MYO, Ormancılık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül SARIKAYA’nın yapmakta olduğu “Yeşille Gelen Sevgi” projesinin etkinlikleri Antalya ili Korunan Alanlarında gerçekleştirildi. Proje etkinliğine üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin FAKİR ve Türkiye’nin farklı illerinden konusunun uzman öğretim üyeleri eğitmen olarak görev aldılar.

Proje kapsamında hedef kitle olarak seçilen Antalya ili Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve Kaş Kasaba Köyü’nde bulunan “Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu” öğrenci ve öğretmenlerine eğitmenler tarafından Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, Güllük Dağı Termessos Milli Parkı, Beydağları Olimpos Sahil Milli Parkı, Mavikent Tabiat Parkı ile Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme sahasında ekoloji temelli doğa eğitimi gerçekleştirildi. Etkinlikler sonunda katılımcı öğrenci ve öğretmenlere “Doğa Eğitimi Sertifikası” verildi.

Projede, seçilen hedef kitleye doğayı kendi ortamında, doğal koşullarda tanıma imkânı sağlayarak, doğayı koruma ve sürdürülebilir kullanma bilincini kazandıracak eğitimi vermenin yanı sıra, verilen bu eğitimin toplumun geniş kitlelerine yayılacak bir yaygın etkisinin olmasını sağlamak amaçlanmış, proje etkinlikleri ile bilimin sevimli yüzü katılımcılara gösterilerek, doğa, ekosistem, biyoçeşitlilik, ekoloji konularındaki bilgilerin aktarılması ile ekolojik vizyona sahip olmaları ana hedef olarak belirlenmiştir.

Yayın Tarihi: 25.10.2018
Yayınlayan: ISUBU Basın