Değerli Öğrencilerimiz,

Korona virüs (COVID-19) Küresel Salgını nedeniyle Üniversitemizin program çeşitliliği, kampüste ve ilçelerimizde ulaşım imkânları ve şehirlerarası öğrenci sirkülasyonu, ilçelerimiz birimlerinde özellikle barınma ve olası pozitif vaka durumunda izole veya gözlem altında tutulması ile ilçe sağlık hizmetlerinde yaşanabilecek riskler de göz önüne alınarak ve bütün öğrencilerimizin sağlıklı ve güven içinde eğitim alması hedefiyle öğrenci odaklı hibrit(karma) bir eğitim-öğretim süreci planlanmıştır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi, önlisans, lisans ve lisansüstü programlarımızda 27 Eylül 2021 tarihi itibariyle başlayacaktır.

Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığı arasında 18.11.2020 tarihinde yapılan HES Kodu Sorgulama Kurumsal Entegrasyon çerçevesinde 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm öğrencilerimizin risk durumları HES Kodu kullanılarak üniversite bilgi sistemi üzerinden online olarak sorgulanacaktır.

Karma eğitim modelinin yüz yüze yapılacak olan saatleri için yerleşkelere gelecek öğrencilerimizin risk, aşı, hastalık ve test sonuçları güvenlik, turnike ve dersin sorumlu öğretim elemanı ile paylaşılacaktır.

Daha güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturabilmek için;

Korona virüs (COVID-19) Küresel Salgını salgını boyunca cep telefonlarınızdaki Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan ayarlarda bazı izinler vermeniz durumunda gerekli kontroller sağlanabilecektir. Bu izinlerin nasıl verileceği ile ilgili yardım dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

Bu  izinlerin açık olmadığı durumlarda veya sisteme tanımlanmış HES kodunun silinmesi veya süresinin dolması durumunda sistem sizi riskli kategoride değerlendirecektir.

HES kodunuzu Öğrenci Bilgi Sistemine girmeniz önemle rica olunur.

Yayın Tarihi: 24.9.2021
Yayınlayan: ISUBU Basın