Doğal Ekosistemler İçin CBS Ve Uydu Görüntüleri Kullanarak Çevresel Altlıkların Hazırlanması İsimli Etkinlik Tamamlandı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü’nün TÜBİTAK BİDEB 2237-A Kapsamında 6. Kez yürüttüğü “Doğal ekosistemler için CBS ve uydu görüntüleri kullanarak çevresel altlıkların hazırlanması” isimli etkinlik tamamlandı. Yüksek lisans, doktora öğrencisi ve 35 yaşını geçmemiş 175 araştırmacıya 'Katılım Sertifikası'' verildi. Proje, 8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Projede Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, konusunun uzmanı öğretim üyeleri eğitmen olarak görev aldılar.

ISUBÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü, Doç.Dr. Ahmet MERT, doğal ekosistemlerde bulunan canlıların dağılımda çevresel faktörlerin öneminden bahsederek, bu canlılar için oluşturulacak dağılım haritalarının önemine vurgu yaptı. Yedi gün süren etkinlikte uygulamalı olarak topografik altlıklar, iklim değişkenleri ve uydu görüntülerinden altlık harita oluşturulduğunu belirtti.

Ayrıca etkinlikte doğal ekosistemlerde bulunan canlıların dağılımı ve geleceğe ait dağılım tahminlerinin modellenmesi ve haritalanması üstüne yapılmış çalışmalar da anlatılarak konunun daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunulduğuna değindi. Genç bilim insanlarına yönelik sundukları bu tarz eğitim projelerinin Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi çatısı altında yürütmeye devam edeceklerini bildirdi.

Yayın Tarihi: 23.10.2018
Yayınlayan: ISUBU Basın