“SAĞLIKLIYSAN HAYAT VAR” isimli proje Açılış Toplantısı Düzenlendi

Uluborlu Meslek Yüksekokulu Topluluğunun “SAĞLIKLIYSAN HAYAT VAR” isimli proje Açılış Toplantısı Düzenlendi

Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Topluluğu tarafından düzenlenen “SAĞLIKLIYSAN HAYAT VAR” proje açılışı yüksekokul konferans salonunda gerçekleştirildi.

Projenin, öğrencilerin bağımlılıktan kurtarılarak sosyal ve sportif faaliyetlere yönelmelerine yönelik çalışmaları kapsadığı belirtildi. Yüksekokul öğrencilerinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projesi bir yıl boyunca devam edecek.

Açılış Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’in katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, konuşmasında Üniversitelerin proje üreten yerler olduğunu, özellikle üniversite öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen projelerin değerli olduğunu vurguladı.

Proje açılışında söz alan, Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Semih Doğrukol, mesleki eğitimin kaliteli olabilmesinin “fikirleri projelere dönüştürmek” ve “piyasa aktörleri ile diyaloglar geliştirerek işbirliği yapmak”la doğru orantılı olduğunu belirtti. Bu durumu bir kurum kültürü haline getirerek uygulamaya çalışan bir kişi olarak projenin oluşum ve gelişim sürecinde yer alan tüm akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Proje açılışında “Maddeye değil, Spora bağlan” mottosu ile gençlerimizde bağımlılıklar konusunda farkındalık oluşturularak “Bağımlı olma, Özgür ol” bilinci aşılanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 6.3.2019