ASGATO, GASTROANTEP Yöresel Lezzetler Uygulamalı Eğitimi

2015 yılında UNESCO’nun Dünya mutfakları kültürel miras listesine aldığı Gaziantep Mutfağını yakından tanıma ve eşsiz lezzetlerinin üretim tekniklerini anlamak adına 11/14 Mart tarihleri arasında Gastronomi Şehri Gaziantep’e teknik gezi düzenlendi.

Lezzetin sanata dönüştüğü il olan Gaziantep Mutfağını ustalarından öğrenmek için gerçekleştirilen organizasyon 4 gün sürdü. Bu süre zarfında aşçılık öğrencileri usta ellerden eğitim aldı. Isparta MYO Aşçılık Programı ve Şarkikaraağaç Turizm MYO Aşçılık  programlarına ASGATO(Aşçılık ve Gastronomi Topluluğu) tarafından gerçekleştirilen etkinliği Gaziantep yöresel lezzet ustalarının sponsorluğu ile desteklendi.

Etkinlik; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mutfak Sanatları Merkezi, Ciğerci Ali Haydar, Halil Usta Baklava ve Kebap, Katmerci Zekeriya Usta, Sakıp Usta Beyran Kebap, Cumba Baklavaları, Akşam Simidi ve Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinin destekleri ile gerçekleştirildi.

ISUBÜ, ASGATO, Isparta MYO ve Şarkikaraağaç Turizm MYO adına organizasyona destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi takdim edildi.

Yayın Tarihi: 15.3.2019