Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF) Açıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI himayelerinde, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, Batı Akdeniz bölgesinde 8 üniversitenin paydaşlığıyla düzenlenen Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF) açıldı. İki gün devam edecek olan fuarda öğrenci ve mezunlara yönelik hem staj hem iş için kurumlar stant açtı.

Kepez ilçesi Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen GÜNKAF’ın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve diğer üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, alanda yetkinliğinin kariyer açısından önemini işaret ederek, “Şirketler tercihlerini yaparken diplomada ne yazdığına değil bir işin yapılmasındaki yetkinliğe ve becerilerine göre karar verecek. Böyle olması halinde ülke olarak uluslararası arenada rekabet eden bir ülke olunabilecek ” dedi. Salim Atay Altıncısını düzenledikleri kariyer fuarlarının en yüksek şirket ve öğrenci katılımlı organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirti.

Yoğun ilgi gören Fuar’da paydaş üniversitelere ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’e katılımlarından dolayı Antalya Valisi Münir Karaloğlu plaket verdi.

Fuarda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi standını ziyaret eden Rektör Diler; “Türkiye’nin uygulamalı eğitimde ortak aklı olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi üretimde ve eğitimde lokomotif olma yönünde ilerlemekte” dedi.

İki gün devam edecek olan fuarda, yaklaşık 250 firma ile 15 bin öğrencinin katılmasını bekleniyor. İş ve staj başvuruları alınacak, kariyer planlamasına yönelik eğitim, seminer ve konferans gibi 100’den fazla etkinlik düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 22.3.2019