Eğirdir su Ürünleri Fakültesi "Göl Yönetimi" Çalıştayı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi “Göl Yönetimi” Çalıştayı 5 Nisan Cuma günü saat 09.30’da Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde düzenlendi.

Açılış konuşmasını ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı yaptılar.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Diler; Ekosistemdeki bozulmadan dolayı göllerdeki balıkların azaldığı, ekonomiye katkı sağlar durumdan sağlayamaz hale geldiği için sorun teşkil ettiğini ifade etti. Diler konuşmasında, göllerin genel durumları hakkında bilgiler vererek, uygulamalı eğitim ile daha fazla araştırma yapacaklarını sorunlara yönelik alternatif çözüm üretimleri ile şehrimize ve bölgemize katkıda bulunacaklarını söyledi. Üniversitelerin bulundukları bölgelerde şehirlerin ve bölgenin sorunlarına yönelik daha fazla çalışması gerektiğinin altını çizen Diler, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin bölgeye katkılarının artarak devam edeceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Göl yönetimi  önce devlet anlayışımızdaki hukuk bürokrasisiyle, toplumuyla yapılandırılmalı daha sonra uygulamaya geçirmek esas alınmalıdır. Bizim öncelikle hedefimiz hukuk çerçevesinde doğayı düşünmek, çevreyi korumak olduğunu toplumumuza aşılamak gerekmektedir.” dedi.

Vali Yardımcısı Kubalı, kurumsal alt yapımızı geliştirerek ileri ülkelerdeki havza yönetimini benimsememiz ülkemizin doğal alt yapısına daha uygun olduğunu ve  Türkiye’nin değil belki de dünyanın en değerli doğasına sahip göller bölgesi olan Isparta’nın, gölleriyle gelecek nesiller için korumak zorunda olduğu büyük bir hazine olduğunu söyledi. Başta Eğirdir Gölü olmak üzere ülkemizdeki bütün göllerimizi uluslararası kurumsal yapı anlayışına uygun daha ileriye götürmemiz ve hep birlikte çalışarak geleceğe yön vermemiz gerektiğini vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

Çalıştay 2 oturum halinde düzenlendi. Çalıştayda sunumlarını yapan 13 Akademisyenimizin yapmış olduğu çalışmalar ve verdikleri bilgiler sonrasında çözüm önerileri tartışıldı. Ardından Akademisyenlerimize plaketleri takdim edildi. Çalıştay 17.30’ da sone erdi.

Yayın Tarihi: 5.4.2019