ISUBÜ Çevre Ve Şehircilik Topluluğundan Eğirdir ve Kovada Gölünde Çevre Temizliği Etkinliği

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Çevre ve Şehircilik Topluluğu öğrencileri tarafından Eğirdir ve Kovada Göllerinin korunmasına yönelik 13 Nisan Cumartesi günü çevre temizliği etkinliği yapıldı. Eğirdir Belediyesi tarafından karşılanan otobüs ve kumanya desteği ile yapılan etkinliğe, topluluk akademik danışmanı Doç. Dr. Hakan Ceylan, akademik danışman yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Şükrü Özkan ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlileri M. Emin Öztaş ve İsmail Dülgerbaki ile Çevre ve Şehircilik topluluğu öğrencileri katıldı.

Etkinlikte Eğirdir gölünün çevresel sorunlarına dikkat çekmek ve çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Kovada Gölü Milli Parkı ve Eğirdir Gölü çevresinde çevre temizliği yapıldı.

Yapılan etkinliğin Eğirdir etabına katılan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök yaptığı konuşmada, yeni kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile işbirliğine belediye olarak her zaman hazır olduklarını, yapılacak her türlü çalışmanın her iki tarafın da yararına olacağını söyledi. Ayrıca başkan Gök, bundan sonraki çalışmalar için üniversite ile sürekli irtibat halinde olmak istediklerini söyleyerek katılımcı öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etti. Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün konuşmasından sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hakan Ceylan, yapılan çevre temizliği etkinliğine Eğirdir Belediyesi’nin sahip çıkmasının ve katkıda bulunmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve kendilerinin de Üniversite olarak her zaman işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Eğirdir Gölü ve çevresindeki çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini belirten Doç. Dr. Hakan Ceylan, Eğirdir Gölü’nün bölgemiz açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ve buradaki doğal güzelliklerin korunması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’e ve tüm görevlilere katkılarından dolayı teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Çevre ve Şehircilik Topluluğu adına Doç. Dr. Hakan Ceylan tarafından Belediye Başkanı Veli Gök’e teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edilerek etkinlik tamamlandı.

Yayın Tarihi: 15.4.2019