Yalvaç MYO 5. Ulusal Aşçılık Kampındaydı

AŞOMDER (Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) tarafından düzenlenen V. Ulusal Aşçılık Kampı 21- 28 Nisan tarihinde Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulunda düzenlendi.

Kampa Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Şenay Demir ve Aşçılık Bölümü öğrencisi Dilruba Çakmak katıldı.  Kampta 80 farklı üniversite ağırlandı. Farklı ülkelerin öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen Aşçılık Kampı her yıl olduğu gibi bu yılda aşçılığın kalbi Mengen’de yapıldı. Eğitimler birbirinden değerli birçok şefin katılımıyla Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu’nun mutfaklarında, bahçelerine kurulan kamp alanında ve ilçenin doğal ortamlarında verildi.

Yükseköğretim kurumlarına bağlı okullardan 120 öğrenci ile 90 öğretim elemanı kampa katılım sağladı ve 30 farklı eğitim aldılar. Aşçılık Kampı’nda sadece öğrencilere değil öğretim elemanlarına da birçok eğitimler verildi.

Uygulamalı eğitimler arasında Yemek Stilistliği, Çikolata ve Tart, Sütlü Tatlılar, Ekmek Yapımı, Baklava, Makarna- Hamurişi, Kuzu, Ördek-Tavuk, Sushi vardı. Eğitimler sadece uygulamalı değil teorik bilgi alışverişi şeklinde gerçekleştirildi. Alanında uzman birçok şef deneyimlerini paylaşarak soru cevap şeklinde verimli konferanslar gerçekleştirildi.

Öğretim elemanları tarafından ayrıca ‘II.Ulusal Aşçılık Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Bu çalıştayda Aşçılık ile ilgili (ders içeriklerinin belirlenmesi, uygulama derslerinin maddi zorluklarının aşılması vb.) gibi konular görüşüldü ve çok değerli görüşler ortaya çıktı.

Bu kampın temel mottosunun ‘Ayrıştırmıyoruz, Birleştiriyoruz; Yarıştırmıyoruz, Eğitiyoruz’ olduğu vurgulandı.

Yayın Tarihi: 2.5.2019