Gelendost Meslek Yüksekokulunda “Sözde Ermeni Soykırımı İddiaları” Konulu Konferans Düzenlendi

Gelendost Meslek Yüksekokulunda, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Esma Özdaşlı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Sözde Ermeni Soykırımı İddiaları” konulu konferans 3 Mayıs Cuma günü yapıldı.

Esma Özdaşlı konuşmasında Türk-Ermeni ilişkilerinin başlangıcına yönelik tarihi süreci ve Türk-Ermeni milletleri arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Konuşmanın devamında “Sözde Ermeni Soykırımı” iddialarının temeli olan tehcir kanunu, bu kanunun uygulanması ve buna bağlı olarak iddia edilen “Sözde Ermeni Soykırımı” iddialarının asılsız olduğunu ortaya koyan kanıtlardan örnekler sundu.

Konferans sonunda Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Hüsnü Ünlü, Dr. Öğretim Üyesi Esma Özdaşlı’ya teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

Yayın Tarihi: 7.5.2019