TBMM Başkan Vekili Bilgiç,

15 Temmuz’u ve tarihteki darbeleri bilimsel olarak anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin düzenlediği “15 Temmuz Ruhunu Anlama” konulu konferansta, “Ne unutacağız, ne de unutturacağız” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Rektörlük Binası açılışı için Isparta’da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, “15 Temmuz Ruhunu Anlama” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Iyaş Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa, TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, akademisyenler, protokol üyeleri, davetliler ve misafirler katıldı.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler tarafından kapıda karşılanan Süreyya Sadi Bilgiç ve misafirler Isparta Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz sergisini de gezme fırsatı buldular.

Saygı duruşu ve istiklal marşımız ile başlayan programda 15 Temmuz şehitlerimizin anısında Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler açılış konuşmasında, “Üniversite olarak iki mutluluğu birlikte yaşamaktayız. Birincisi bundan 3 yıl önce yaşadığımız yakın tarihimizin en ağır imtihanlarından biri olan hain darbe girişimine karşı milletimizin elde ettiği zaferi ve destansı ruhunu anlamak amacıyla çok anlamlı bir konferans düzenlemekteyiz. İkinci mutluluğumuz da Rektörlük binamızın açılışının 15 Temmuzun konuşulduğu manevi ikliminin yoğun olarak yaşandığı böyle bir tören içinde yapacak olmamızdır. Bundan 3 yıl önce hepimizin de bildiği gibi ve unutamayacağımız acı ve karanlık bir gün yaşadık. Adına fetö denilen ihanet ve terör şebekesi 15 Temmuz 2016 gecesi demokratik hayatımıza ve candan aziz bildiğimiz cumhuriyetimize karşı hain bir darbe girişimde bulundu. Halktan gözüküp, kendi halkına kurşun sıkacak kendi kurumlarına bomba atacak kadar özünden kopmuş darbe heveslileri, kardeşliğimizi yok etmek ve bizi bir birimize düşürmek istediler. İstedikleri ülkemizde fetret devri yaşatmaktı. Kanlı ve karanlık olarak başlayan 15 Temmuz başta Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere devlet adamlarımız cesaret ve dirayeti, siyasi partilerin basireti, asker ve polisimizin gayreti, insanımızın zor günlerde ortaya çıkan dillere desten kahramanlığıyla şer güçlerinin mağlup olduğu bir zafere dönüştü. Türkiye paydasında birleşen halkımız aklı idraki ve vicdanı, şer güçlerin kurdukları tuzakları bozdu. Bir hilal uğruna batan güneşlere benzeyen 251 şehidimiz, 2193 gazimiz bu şanlı direnişin sembolü oldular. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

TBMM Başkan Vekili Bilgiç, ISUBÜ'nün konferansında 3. yılında 15 Temmuz darba girişimini anlattı. Türkiye'nin yaşadığı darbeleri hatırlatan Bilgiç, "Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde yaşanan darbeleri anlattı. Bilgiç, “benim için 15 Temmuz sanki gerçek yaşanmış bir olay değil, kötü bir kabus" dedi. Bilgiç, şöyle konuştu: "3 yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz’un yüreğimizde açtığı yaraları hala taze. Yarattığı tahribatın etkileri daha uzun yıllar yaşanacaktır. Allah milletimize bir daha böyle badireler yaşatmasın. Ordumuzun içinde yuvalanmış bir örgütün işbirlikçileri ile birlikte böylesine ihanete girmeleri zihnimizin taahhüt sınırını aşıyor. TBMM yani milli iradenin tecelliyatının dahi bombalayabiliyor olmasını insan artık kabul etmiyor. 15 Temmuz olayı, yaşanmış bir gerçek olay olmaktan ziyade kötü bir kabus hissi uyandırıyor bende. Bu denli büyük bir kötülük ve onursuzluğu insanoğluna yakıştırmakta zorlanıyorum. Düşmanın bile mert olanı arkadan vurmaz. Oysa bu millet bir çete tarafından kendi içinden hançerlenmiştir.3 yıllık zaman zarfından 15 Temmuz ile ilgili sayısız yorum, analiz, yazı ve bildiriler yazılmış. Darbe girişimi ve fetö pek çok yönüyle aydınlığa kavuşmuştur."

Konuşmanın ardından Isubü Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler tarafından TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’e Bilgiç Ailesinin yer aldığı portre hediye etti.

Yayın Tarihi: 19.7.2019
Yayınlayan: ISUBÜ BASIN