study@isubu

Isparta Yörük Türkmen Dernekleri Temsilcilerinden, Rektör Diler’e Ziyaret

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu, Isparta Yörük Türkmen Derneği, Senirkent Akkecili köyü Yörük Türkmen Derneği, Gelendost Yörük Türkmen Derneği, Aksu Sofular köyü Yörük Türkmen Derneği, Eğirdir Havutlu Yörük Türkmen Derneği temsilcileri, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İl Beyi Mutafa Küçükyaman, ISUBÜ Rektörü Diler’e keyfiye takdim ederek hikâyesini de anlattı. Geçmişte Yörüklerin göç esnasında bir birlerini tanımaları için Keyfiye’yi icat ettiklerini belirten İl Beyi Küçükyaman; “Keyfiye’de bulunan renklerin manası şu şekilde. Kırmızı renk: bayrağımızın rengini, Yeşil renk: imanımızı, İslamı, Sarı renk: bolluğu, bereketi, Mor renk: hoşgörüyü ve sevgiyi, Beyaz renk: Türk’ün duruluğu, sadeliği ve temizliğini temsil ediyor.” dedi.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, ziyaretlerinden dolayı Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İl Beyi Mutafa Küçükyaman ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 10.10.2019