study@isubu

Teknoloji Fakültesi’nde İlk Dersi, Prof. Dr. Okyay Kaynak "Dijital Dönüşüm Çağında Eğitim" Konusunda Verdi

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak tarafından, Teknoloji Fakültesi öğrencilerine yönelik Dijital Dönüşüm Çağında Eğitim konulu İlk Ders etkinliği gerçekleştirildi.

İlk Ders etkinliği açılış konuşmasını yapan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Tüm eğitim etkinliklerinin dijital platformlarda planlanmasını istiyoruz. Bizim nesiller değil belki ama siz gençler, arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka gibi kavramlarla tanışıyorsunuz. Önümüzdeki birkaç yılda, sınavlarınız, sınıflarda değil herkes evinde dijital platformlarda gerçekleşecek. Herkesin dijital dönüşüme kendini hazırlaması gerekiyor. Üniversitemiz,  eğitimde dijital dönüşüme ulaştırma gayreti içerisindedir. Dijital Dönüşüm Çağında Eğitim konulu sunumunu yapmak için aramızda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak Hocamıza Üniversitemiz adına hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Dijital Dönüşüm Çağında Eğitim konulu sunumunu yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak, “Memleketimde öğrencilere sunum yapmak için davet edilmekten ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Üniversite yönetimine, değerli akademisyenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sunumunda dürüstlük bahsederek başlayan Prof. Dr. Okyay Kaynak, dünyadaki dijitalleşme teorilerinden bahsetti, diğer ülkelerin dijitalleşme adına yaptığı çalışmaları öğrencilerle paylaştı. İlk Ders etkinliğine katılan öğrencilere çeşitli videolar izleten Prof. Dr. Okyay, Endüstri tarihine kısa bir yolculuk yaparak öğrencilere çeşitli bilgiler aktardı.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Diler, yaptığı sunum sonrasında Prof. Dr. Okyay Kaynak’a teşekkür etti. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak, ilk ders etkinliği öncesinde ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Yayın Tarihi: 11.10.2019