Isparta uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesinde ülkemizde tarım öğretiminin başlamasının 174. yılı dolayısıyla bir programı düzenledi.

Ziraat Fakültesi Amfisinde düzenlenen törene Vali Ömer Seymenoğlu, ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, akademisyenler kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Ziraat Fakültesi öğrencilerin mini bir konseriyle başlayan programda halk oyunları ekibi de bir gösteri sundular.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencisi Emine Kaplan okulda verilen eğitimin dışında alanda yapılan teorik stajında da önemine değinerek, bu konuda staj işyeri eğitiminin faydalı olacağı düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Müslahattin Can Selcuk da köylere dönüşte en büyük görevin Ziraat Fakültelerine düştüğünü belirtti.

Ziraat Mühendisleri Isparta İl Temsilcisi Mehmet Kopuk ise Tarım Eğitimin de 174. Yılın çok önemli olduğunu oda olarak amaçlarının tarımı desteklemek olduğunu belirtti.

Ülkemizde ki Ziraat Fakültelerinden bahseden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Gül ise Fakültenin halen 9 bölümde eğitim öğretime devam edildiğini belirtti.

Ülkemizin 2071 hedeflerine ulaşması adına ziraat ve tarım eğitiminin önemli olduğunu belirten ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler tüm fakülteler ile birlikte tarım 4.0 konseptini oluşturacaklarını belirtti.

Tarım Eğitiminin insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ise insanoğlu toprağa ayağı bastığı andan itibaren tarımın var olduğunu ve mezun öğrencilere “ne olur toprağı sevin” diyerek kendisinin de tarımla uğraşmak gibi bir hayalinin olduğunu ve toprak olmazsa hiçbir şeyin öneminin olmayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından unvan olarak yükselen öğretim üyelerinin binişleri Vali Ömer Seymenoğlu ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler tarafından giydirildi.

Tören Tarım Eğitimine destek veren sektör temsilcilerine ve tarım eğitiminde 25. Yılını geride bırakan akademisyenler ile aldıkları projelerde başarı gösteren öğrencilere plaket ve sertifikaların verilmesi ile tören sona erdi.

Yayın Tarihi: 13.1.2020
Yayınlayan: ISUBU Basın