Gül hasadına katıldı, 8 Üniversitenin Rektörleri ile bir araya geldi, ilin ileri gelenleri ile buluştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAÜB) Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Isparta programında güne Eğirdir Sorkuncak Köyünde gül toplayarak başladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Güllerin ve göllerin şehri Isparta’da güne, gül hasatıyla başladık. Dünya gül yağı üretiminin üçte ikisinin Isparta’dan karşılanması ülkemiz için gerçekten gurur verici. Eğirdir’de olmaktan Sorkuncak’ta gül toplamaktan çok büyük mutluluk duydum. Muhteşem manzara eşliğinde, harika gül kokuları ve bülbül sesleriyle güne başlamak çok güzel bir anı oldu” dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAÜB) Üniversitelerinin Rektörleri ve birlikteki heyet  gül toplayıp Akpınar Seyir Terasında göl ve ada manzarasını eşsiz güzelliğine de hayran kalıp bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ziyarette bulunan Başkan Özvar, öğle yemeğinde il protokolü ve STK başkanlarıyla bir araya gelerek, dönem başkanlığını ISUBÜ’nün yaptığı Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAÜB) Toplantısı’na katılım sağladı.

Başkan Özvar, “Isparta ziyaretimiz kapsamında bölgedeki üniversitelerin rektörleri ve il protokolüyle öğle yemeğinde bir araya geldik. Isparta Valisi Sayın Aydın Baruş’u ve Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ettik. Üniversitelerimizden bulundukları illerin mevcut durumunu, yerel dinamiklerini ve çevresel özelliklerini de dikkate alacak şekilde yorumlayarak iyileştirmeye yönelik atılması gereken adımları tespit etmelerini istiyoruz” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, ev sahibi olarak ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Hep  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, Antalya AKEV Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Burdur MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek, ISUBÜ Genel Sekreteri ve Rektör Yardımcıları eşlik etti.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Davetimize icabet eden Sayın YÖK Başkanımıza ve bölgemizdeki üniversitelerimizin kıymetli Rektörleri ve beraberindeki misafirlerimize ziyaretlerinden dolayı kalbi teşekkürlerimizi iletiyorum. Yaklaşık 20 yıl aradan sonra YÖK Başkanımızı Isparta’da misafir etmek bizleri onurlandırdığı kadar şereflendirdi. Bu ziyaret ilimizin ve bölgemizin kalkınması ve güçlenmesi için önemli bir ziyarettir. Gelecekte bu ziyaretin ve atılan adımların yansımalarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Yayın Tarihi: 13.6.2022
Yayınlayan: ISUBU Basın