Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen “TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtımı ve Yenilikleri” konulu bilgilendirme toplantısı, TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı’nın katılımıyla, SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Özçelik yaptığı açılış konuşmasında , “ISUBÜ ve SDÜ, ülkenin ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip, her sektörde fark yaratan insan kaynağı yetiştirme hedefi olan üniversiteler olarak yoluna devam ediyor. ISUBÜ olarak akademik çalışmaların nitelik ve niceliğinin artırılması, araştırma fonlarının geliştirilmesi amacıyla alanında uzman kişiler ve öncü kuruluşlar ile buluşmalar düzenliyoruz. Bu kapsamda düzenlenen bugünkü toplantımıza katılımından dolayı Doç. Dr. Cengiz Arıcı’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi ise TÜBİTAK’ın çok dinamik ve heyecanlı bir kurum olduğunu belirterek Doç. Dr. Cengiz Arıcı’yı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı, “TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtımı ve Yenilikleri” hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK programları ile bilim insanlarına verilen desteklerden bahseden Doç. Dr. Cengiz Arıcı, son 5 yılda 52 bin civarında projenin geldiğini, yıllık 10-12 bin bandında proje desteğinin verildiğini söyledi. “Birlikte geliştiren, birlikte yetiştiren ve birlikte başaran bir ekosistem” anlayışını benimsediklerini vurgulayan Doç. Dr. Arıcı, 1002 Hızlı Destek Programı, 100) Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, 1003 Öncelikli Alanlar Ar- Ge Projeleri Destekleme Programı, 3501 Kariyer Geliştirme Programı, 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı, 1007 Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı, 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programı, 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar- Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hakkında bilgiler verdi.

Fikri mülkiyet hak sahipliği protokolü ve panelist seçimlerinde nasıl bir yol izlediklerini de anlatan Doç. Dr. Arıcı, TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerin yürütülmesi esnasında ya da ortaya çıkacak fikri ürünler üzerinde fikri hak mülkiyeti sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 16.12.2022
Okunma Sayısı: 1834
Yayınlayan: ISUBU Basın