Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Isparta Damızlık Koyun ve Keçi Birliği ile  İl Tarım Orman Müdürlüğü’nün birlikte imzaladığı protokolle "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" hayata geçirildi.

ISUBÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Duygu Kaşıkçı'nın liderliğinde yürütülen "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında farklı yıllarda 3 alt proje uygulandı. Öğretim üyesi Prof. Dr. Duygu Kaşıkçı, “Her bir projede 6 bin 300 hayvanın ıslahı amaçlanmıştır. Böylece projeden elde edilen dişi ve erkek hayvanlar ile ilimizin olduğu kadar çevre illerdeki yetiştiricilerimizin de damızlık ihtiyacı karşılanmıştır. Ayrıca 4'üncü alt proje olan "Kıl Keçisi-2 Halk Elinde Islahı Projesi" uygulamaya girmiştir “dedi.

Proje kapsamında, İlimiz Merkez, Eğirdir, Atabey ve Keçiborlu İlçelerinde projeye dahil olan yetiştiricilere, proje gereğince yapmaları gereken tartım ve kayıt tutma gibi işlemlerle ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde eğitim çalışması yapıldı.

Yayın Tarihi: 3.1.2023
Yayınlayan: ISUBU Basın