Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşen 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali, 18-21 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Bu prestijli etkinliğe, Yalvaç Meslek Yüksekokulumuz Aşçılık Programı Öğretim Elemanları ve öğrencileri katılım sağladı.
Festival kapsamında düzenlenen farklı kategorilerdeki yemek yarışmalarında öğrencilerimiz üstün başarılar elde etti. Üniversite düzeyi Öğrenci Makarna Yarışması kategorisinde, Isparta ve Yalvaç’ın yöresel ürünlerini ön plana çıkaran “Gül Aromalı Kesmik Dolgulu Makarna” yemeğiyle Fatma Raziye Durmuşoğlu büyük bir başarı elde ederek altın madalya kazandı. Aynı zamanda, Üniversite düzeyi Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması kategorisinde Elif Çakır, mutfakta sıfır atığın önemine dikkat çeken ve jüriden tam not alan “Red Duck” yemeğiyle altın madalya kazandı.
Bu önemli başarılarıyla öğrencilerimiz, Üniversiteler Arası Öğrenci Aşçı Yarışması ana yemek ve makarna kategorilerinde fark yaratmış ve gurur kaynağımız oldular.
Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
21. İstanbul Mutfak Günleri Festivali’nde Eğirdir Myo Dört Altın, Bir Gümüş Ve Üç Bronz Madalya
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 21. İstanbul Mutfak Günleri Festivali, dört gün süren bir maratonun ardından sona erdi. 18-21 Aralık 2024 günleri arası gerçekleşen festivale, 24 ülkeden bin 500 yerli ve yabancı yarışmacının katılımıyla gerçekleşen festival, gastronomi dünyasını İstanbul Şile’de buluşturdu.
78 farklı kategoride üniversite öğrencileri ile sektör profesyonellerinin yarıştığı festivale, Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Fatih HERDEM’in yönetiminde katıldılar.
Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması Kategorisinde; Aydın Emir Kara, Kemal Egemen Arkan, Ramazan Işık’tan oluşan ekip altın madalya aldılar. Ayrıca;
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Balık Yarışması kategorisinde; Aydın Emir Kara Altın Madalya,
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması kategorisinde; Kemal Egemen Arkan Altın Madalya,
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması kategorisinde; Ramazan Işık Altın Madalya,
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Balık Yarışması kategorisinde; Serhat Ağlamış Gümüş Madalya,
Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması kategorisinde; Buğra Başbakıcı Bronz Madalya,
Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması kategorisinde; Hüseyin Çelegen Bronz Madalya,
Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfak Ekip Yarışması kategorisinde; Serhat Ağlamış, Arif Can Çalın, Buğra Başbakıcı Bronz Madalya aldılar.