Selim BACAK
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE EĞİTİMİ 24.6.2002
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MAKİNE EĞİTİMİ (YL) 22.6.2006
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ (DR) 16.1.2020
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

• Alanında, ulusal yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1BACAK S., DALMIŞ İ. S., CAN A., ÖZŞAHİN B., ŞAHİN M. E., ÖZYALÇIN İ., YILMAZ Ş., BALBAŞI Y., ORUÇ İ., DİCAN Ö., DENİZ S. (2008). AutoCad Bilgisayar Destekli Tasarım. Lisans Yayıncılık.
    • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
    • 1VAROL Ö. H., SOFU M. M., DUMAN B., BACAK S. (2021). Estimating surface roughness for different EDM processing parameters on Inconel 718 using GEP and ANN. CIRP Journal of Manufacturing Science and Technology, 33, 306-314.https://doi.org/10.1016/j.cirpj.2021.04.007
      • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1BACAK S., VAROL Ö. H., TATLI M. (2021). FDM YÖNTEMİ İLE ÜRETİLEN PLA NUMUNELERİN ÇEKME ÖZELLİKLERİNE İŞLEM PARAMETRELERİNİN ETKİSİNİN İNCELENMESİ. Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 9, 209-216.https://doi.org/10.21923/jesd.750264
      • 2BACAK S., VAROL Ö. H., SOFU M. M. (2021). Comparison of Mechanical Properties of 3D-Printed Specimens Manufactured Via FDM with Various Inner Geometries. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 11, 1444-1454.https://doi.org/10.21597/jist.772977
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1BACAK S., KARABIYIK Ö. (2019). AISI 4140 Çeliğinin TORNALANMASINDA ATOMİZE EDİLMİŞ BİTKİSEL ESASLI KESME SIVILARININ PERFORMANSI. Teknik Bilimler Dergisi, 9, 26-31.
        • 2BACAK S., KAYACAN R. (2011). Düşük Kapasiteli Bir Masaüstü Mekanik Deney Cihazının Tasarımı Ve İmalatı. Teknik Bilimler Dergisi, 1, 6-9.
          • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
          • 1VAROL Ö. H., BACAK S. (2021). FARKLI İŞLEM PARAMETRELERİNDE FDM YÖNTEMİ İLE ÜRETİLEN PLA VE ABS MALZEMELERİN ÇEKME DAYANIMI ÖZELLİKLERİNE ISIL İŞLEMİN ETKİSİ. 5.ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ KONGRESİ, Nisan 24-25, İstanbul, 378-385.
          • 2BACAK S., AYDIN S. (2016). Tornalamada Meydana Gelen Tırlama Titreşimlerin Yüzey Pürüzlülüğüne Etkisinin İncelenmesi.. International Science and Technology Conference 2016, Temmuz 13-16, vienna.
          • 3AYDIN S., BACAK S., baysal n. (2016). Saman ve Kuru Ot Balyaları İçin Sıcaklık ve Nem Ölçüm Cihazı Tasarımı ve Gerçekleştirimi.. International Science and Technology Conference 2016, Temmuz 13-15, vienna.
            • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
            • 1BACAK S., KARA Ü., TONGAL A. (2015). ARA ELEMAN YETİŞTİREN MYO LARDAN SEKTÖRÜN BEKLENTİLERİ. International Science and Technology Conference, Eylül 2-4, St. Petersburg, 685-687.
            • 2TONGAL A., BACAK S., KARA Ü. (2015). BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİNİN ETKİN VERİMLİ KULLANIMI. International Science and Technology Conference, Eylül 2-4, St. Petersburg, 104-104.
              • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
              • 1Çevre Dostu Kesme Akışkanı Eldesi İçin Atomizerli Bir Sistem Tasarımı ve Etkin liğin in Araştırılması, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2019, Tamamlandı.
              • 2Düşük Mukavemetli Malzemelerin Yorulma Deneyinde Kullanılmak Üzere Hidrolik Deney Cihazı Tasarım ve İmalatı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2006, Tamamlandı.
                • Akademik Görevler
                • 1Süleyman Demirel Üniversitesi/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu/Makine Ve Metal Teknolojileri Bölümü/ Öğretim Görevlisi (2003-...)
                  • İdari Görevler
                  • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı (2020-...)