KİŞİSEL BİLGİLER
Bekir ATAR
Adı Soyadı Doç. Dr. Bekir ATAR
Birimi Atabey Meslek Yüksekokulu
Bölüm Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler
Telefon 2462713036
E-Posta bekiratar@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA PROGRAMI 25.6.1993
Yüksek Lisans ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT 9.7.1996
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TARLA BİTKİLERİ (DR) 1.12.2010
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1ATAR B. (2020). Determination of the yield performance and partial seed vernalization response of wheat varieties in late spring sowing. International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, 4, 99-106.
  • 2ATAR B. (2020). Effects of Extra Sulfur Fertilization on Soil pH and Grain Mineral Consentration in Wheat. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, 4, 101-106.https://doi.org/10.31015/jaefs.2020.1.11
  • 3ATAR B., UYGUR V., SUKUŞU E. (2020). Effects of Priming with Copper, Zinc and Phosphorus on Seed and Seedling Composition in Wheat and Barley. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 7, 104-111.https://doi.org/10.30910/turkjans.680021
  • 4ŞENER A., ATAR B., KARA B. (2020). Bazı İki ve Altı Sıralı Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Isparta KoşullarındaPerformansları. Türk Doğa ve Fen Dergisi, 9, 41-45.https://doi.org/https://doi.org/10.46810/tdfd.729826
  • 5BAHADIR K. S., Pazar M., ATAR B., YİĞİT N. Ö. (2019). Niger (Guizotia abyssinica Cass.) Tohumunun Ülkemizde Yetiştirilebilirliği ve Balık Yemi Hammaddesi Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 15, 108-116.
  • 6ATAR B. (2018). Determination and Assessments the Yield Gap Between the Wheat Yield and Potential Yield in Turkey. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 6, 1339-1346.
  • 7ATAR B., KARA B. (2017). Şeker mısırın taze koçan verimi ve bazı koçan özelliklerine farklı ekim derinliklerinin etkisi. Derim, 34, 182-185.
  • 8ATAR B. (2017). Gıdamız Buğdayın, Geçmişten Geleceğe Yolculuğu. Yalvaç Akademi Dergisi, 2, 1-12.
  • 9ATAR B., KARA B. (2017). Bazı Kışlık Buğday Çeşitlerinin Erken Fide Dönemindeki Gelişimleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi, 12, 34-38.
  • 10ATAR B., KARA B. (2017). Comparison of Grain Yield and Some Characteristics of Hulled, Durum and Bread Wheat Genotypes Varieties. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 5, 159-163.
  • 11ATAR B. (2017). Buğdayda Verim Esaslı Azotlu Gübreleme. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 21, 524-536.https://doi.org/10.29050/harranziraat.309384
  • 12KARA B., GÜLLÜ Ç. F., KARA N., ATAR B. (2016). Karabuğday (Fagopyrum esculentum Moench)’xxda Farklı Azotlu Gübre Formlarının Etkinliği. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 4, 515-518.
  • 13ATAR B., AKMAN Z. (2014). Ekim öncesi tohum uygulamaları ve azot dozlarının ekmeklik buğday (triticum aestivum l.) Çeşitlerinde verim ve bazı verim özellikleri üzerine etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat fakültesi Dergisi, 9, 69-82.
    • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
    • 1ATAR B. (2020). Yeni ve Eski Buğday Çeşitlerinin Yüksek Yetişme Sıcaklığında Gelişimlerinin Karşılaştırılması. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 8, 426-429.https://doi.org/https://doi.org/10.24925/turjaf.v8i2.426-429.3119
    • 2ATAR B., KARA B., ŞENER A. (2018). Yurtdışı Orijinli Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Isparta Koşullarında Performansları. Black Sea Journal of Agriculture, 1, 122-126.
      • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1ATAR B. (2019). Grain mineral composition based-comparison of Miraclewheat (T. turgidum convar. compositum) with some landracesand modern wheat varieties. Progress in Nutrition, 21, 680-685.https://doi.org/10.23751/pn.v21i3.7971
      • 2ATAR B., KARA B., KÜÇÜKYUMUK Z. (2017). Kışlık Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Azot Etkinliklerinin Belirlenmesi. Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences, 23, 119-127.
      • 3KARA B., ERTEK A., ATAR B. (2016). Mineral Nutrient Content of Sweet Corn under Deficit Irrigation. Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences, 22, 54-61.
      • 4ATAR B., KARA B. (2015). Buğday ve Arpada Farklı Toprak Nem Düzeylerinde Bazı Ekim ÖncesiTohum Uygulamalarının Etkinliği. Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences, 21, 93-99.
      • 5KARA B., ATAR B. (2013). Effects of mulch practices on fresh ear yield and yield components of sweet corn. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 37, 281-287.
      • 6KARA B., ATAR B., GÜL H. (2012). Effects of different sowing dates on protein, sugar and dry matter of sweet corn. RESEARCH ON CROPS, 13, 493-497.
        • Ulusal Hakemsiz (Diğer) bilimsel dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1ATAR B., KARA B. (2016). Hidroponik Yeşil Yem Üretimine GA3 Tohum Uygulamalarının Etkisi. Harman Time, 3, 82-84.
          • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
          • 1ATAR B. (2019). Comparison of Development of New and Old Wheat Varieties at High Temperature Conditioning. 1st International Congress of the Turkish Journal ofAgriculture - Food Science and Technology, Kasım 8-10, Antalya, 72.
          • 2ATAR B. (2017). The Wheat as Our Basic Food, Past to Future Journey. International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Eylül 21-24, Isparta, 142-143.
            • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
            • 1AKSU H. H., ATAR B. (2018). Agricultural Land Map of Turkey. Proceedings on International Conference on Technology and Science, Aralık 13-15, Antalya, 503-505.
            • 2ATAR B., AKMAN Z. (2016). The Effects of Seed Priming and Nitrogen Doses on Seedling Growth Traits of Bread Wheat (Tritıcum aestivum L.) Varieties. VII International Scientific Agriculture Symposium, Ekim 6-9, jahorina, 676-683.
              • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
              • 1BAHADIR K. S., Pazar M., ATAR B., NAZ M., YİĞİT N. Ö. (2017). Investigation of the Usability as an Fish Feed and Cultivation Ability of Niger(Guizotia abyssinica Cass.) Seed in Our Country. Ist 1. International Symposium on Limnology and FreshwaterFisheries, Ekim 4-6, Isparta, 208.
                • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                • 1KARA B., ATAR B., AKMAN Z. (2013). Şeker Mısırda Fide Şaşırtmanın Taze Koçan Verimi Ve Erkenciliğe Etkisi. Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi, Eylül 10-13, Konya, 198-202.
                • 2ATAR B., KARA B., AKMAN Z. (2011). Bitki Aktivatörleri İçerikli Tohum Ön Uygulamalarının Şeker Mısırda Taze Koçan Verim ve Koçan Özelliklerine Etkisi. Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, Eylül 12-15, Bursa, 357-363.
                  • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                  • 1Gençler Doğayı Tanıyor, Koruyor, Geleceğine Sahip Çıkıyor, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), 2021, Tamamlandı.
                  • 2BAZI EKMEKLİK BUĞDAY (TRİTİCUM AESTİVUM L.) ÇEŞİTLERİNDE TOHUMA GİBBERELLİK ASİT VE AZOT DOZU UYGULAMALARININ KIŞ ÖNCESİ BÜYÜME ÖZELLİKLERİ İLE TANE VERİMİ VE KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2010, Tamamlandı.
                  • 3Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde Gibberellik Asit ve Azotlu gübreUygulamalarının Kış Öncesi Vejetatif Büyüme Özellikleri ile Tane Verimi ve BazıKalite Özelliklerine Etkileri, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, -Tübitak 1002, 2009, Tamamlandı.
                    • Akademik Görevler
                    • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Atabey Meslek Yüksekokulu/Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü/Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Pr./ Doçent (2021-...)
                      • İdari Görevler
                      • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı (2019-2023)
                        • Verdiği Dersler
                        • 1Bitki Besleme Ve Gübreleme
                        • 2Fidancılıkta Kontrol Ve Sertifikasyon
                        • 3Mesleki Uygulama I
                        • 4Mesleki Uygulama Iı
                        • 5Seminer
                        • 6Sulama Teknikleri
                        • 7Tohum Bilimi