KİŞİSEL BİLGİLER
Azim ŞİMŞEK
Adı Soyadı Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK
Birimi Eğirdir Meslek Yüksekokulu
Bölüm Gıda İşleme Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi
Telefon (246)3116661
E-Posta azimsimsek@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 11.7.2006
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) 19.1.2011
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 14.10.2015
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1KILIÇ B., ŞİMŞEK A., YALÇIN H. (2023). Gıda Güvenliği. Ankara, (pp. 1-25). Akademisyen Kitabevi.
  • 2ŞİMŞEK A. (2022). Et Bilimi ve Gastronomisi. ANKARA, (pp. 67-117). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 3ŞİMŞEK A., YALÇIN H. (2022). Tüm Yönleriyle Et Analizleri. ANKARA, (pp. 139-185). Akademisyen Kitabevi.
    • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
    • 1Köker Ö., KILIÇ B., ŞİMŞEK A. (2024). Effects of Çemen pastes prepared in different formulations on physicochemical, microbiological, and textural properties of beef hamburger patties during refrigerated storage. Food Science & Nutrition, .https://doi.org/10.1002/fsn3.4099
    • 2UYSAL C., ENİŞTE İ., ÇİFÇİ M., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2022). Effects of different packaging methods and storage temperatures on physicochemical, microbiological, textural and sensorial properties of emulsion-type sausage chips. Journal of Stored Products Research, 98, 1-9.https://doi.org/10.1016/j.jspr.2022.102002
    • 3ŞİMŞEK A. (2022). An evaluation of the physicochemical and microbiological characteristics and the hygienic status of naturally fermented camel sausages (sucuks). Food Science and Technology, 42, 1-9.https://doi.org/10.1590/fst.81321
    • 4TENDERİS B., KILIÇ B., YALÇIN H., ŞİMŞEK A. (2021). Controlling growth of Listeria monocytogenes and Pseudomonas fluorescens in thermally processed ground beef by sodium lactate, encapsulated or unencapsulated polyphosphates incorporation. LWT, 144, 1-8.https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111169
    • 5KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., KARACA E., BİLECEN Ş. D. (2020). Effects of partial and complete replacement of added phosphates with encapsulated phosphates on lipid oxidation inhibition in cooked ground meat during storage. Food Science and Technology International, 26, 213-221.https://doi.org/10.1177/1082013219881519
    • 6ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2020). Influences of encapsulated polyphosphate incorporation on oxidative stability and quality characteristics of ready to eat beef Döner kebab during storage. Meat Science, 169, 108217.https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2020.108217
    • 7TENDERİS B., KILIÇ B., YALÇIN H., ŞİMŞEK A. (2020). Impact of sodium lactate, encapsulated or unencapsulated polyphosphates and their combinations on Salmonella Typhimurium, Escherichia coli O157:H7 and Staphylococcus aureus growth in cooked ground beef. International Journal of Food Microbiology, 321, 108560.https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2020.108560
    • 8KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., KARACA E., BİLECEN D. (2018). Improving lipid oxidation inhibition in cooked beef hamburger patties during refrigerated storage with encapsulated polyphosphate incorporation. LWT, 92, 290-296.https://doi.org/10.1016/j.lwt.2018.02.037
    • 9KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E., BİLECEN D. (2016). Impact of Added Encapsulated Phosphate Level on Lipid Oxidation Inhibition during the Storage of Cooked Ground Meat. Journal of Food Science, 81, 359-368.https://doi.org/10.1111/1750-3841.13205
    • 10KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E. (2016). Melting release point of encapsulated phosphates and heating rate effects on control of lipid oxidation in cooked ground meat. LWT - Food Science and Technology, 66, 398-405.https://doi.org/10.1016/j.lwt.2015.10.065
    • 11ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2016). Physicochemical and Microbiological Assessment of Ready-to-Eat Tuna Döner Kebab During Marination, Cooking, and Different Storage Conditions. Journal of Aquatic Food Product Technology, 25, 423-433.https://doi.org/10.1080/10498850.2013.868845
    • 12KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E., AKTAŞ N. (2015). Effects of Different End-Point Cooking Temperatures on the Efficiency of Encapsulated Phosphates on Lipid Oxidation Inhibition in Ground Meat. Journal of Food Science, 80, 2161-2169.https://doi.org/10.1111/1750-3841.13009
    • 13KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E. (2014). Encapsulated phosphates reduce lipid oxidation in both ground chicken and ground beef during raw and cooked meat storage with some influence on color, pH, and cooking loss. Meat Science, 97, 93-103.https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2014.01.014
    • 14ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2013). Quality Characteristics of Ready to Eat Salmon Döner Kebab during Manufacture and Storage. Food Science and Technology Research, 19, 739-747.https://doi.org/10.3136/fstr.19.739
    • 15ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2013). Effects of marination, cooking and storage on physico-chemical and microbiological properties of ready to eat trout döner kebab. Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, 8, 165-174.https://doi.org/10.1007/s00003-013-0825-0
    • 16GÜLTEKİN S., AKPINAR D., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2012). The Effect of Transglutaminase and Sodium Erithorbate on Oxidative Stability and Microbiological and Physicochemical Properties of Wieners. Journal of Food, Agriculture & Environment, 10, 151-156.https://doi.org/10.1234/4.2012.3332
      • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1KILIÇ B., ŞİMŞEK A., BİLECEN Ş. D., KADAYIFÇI A. (2020). Improving Effectiveness of Polyphosphates on Food Quality and Safety in Ready to Eat Meat Products by Encapsulation Technology. Scientific Papers Series D. Animal Science, 63, 389-393.
      • 2ÇEMTEKİN B., KILINÇ E., KARABACAK L., DAĞTEKİN T., TİRYAKİ T., SOYUÇOK A., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2019). An Evaluation of Guelder-Rose (Viburnum Opulus) and Hawthorn (Crataegus Monogyna) Concentrates as Alternative Antioxidant Sources to BHT and Nitrite in Poultry Meat Model System. Scientific Papers. Series D. Animal Science, 62, 217-227.
      • 3KISA Ç., KARAGÖZ E., CİCİ G., KÖKER Ö., KILIÇ B., ŞİMŞEK A., BİLECEN D., SOYUÇOK A. (2018). Effects of Pomegranate Peel and Propolis Powders and Their Combinations on Physico-chemical and Microbiological Properties of Turkish Dry-fermented Sausage (Sucuk) with Various Nitrite Levels. Scientific Papers: Series D, Animal Science, 61, 275-282.
      • 4ŞİMŞEK S., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2017). Antioxidant And Antimicrobial Properties of Plant Extracts And Their Recent Applications in Meat Product Processing. Scientific Papers. Series D. Animal Science, 60, 308-311.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1ŞİMŞEK A. (2020). Hamburger Köftelerin Oksidatif Stabilitesi Üzerine Farklı Pişirme Teknikleri ve Merkez Sıcaklığı Uygulamalarının Etkisi. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 8, 807-817.https://doi.org/10.24925/turjaf.v8i4.807-817.2769
        • 2ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2017). Et Ürünlerinde Kullanılan Fosfatların Antioksidan ve Antimikrobiyal Özellikleri. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 5, 299-307.https://doi.org/10.24925/turjaf.v5i4.299-307.1049
        • 3ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2016). Et Kaynaklı Biyoaktif Peptitler ve Fonksiyonel Özellikleri. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 41, 267-274.https://doi.org/10.15237/gida.GD16013
        • 4ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2012). Et ve Et Ürünlerinde Antioksidan Kullanımındaki Güncel Gelişmeler. Akademik Gıda, 10, 75-83.
          • Ulusal Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1ŞİMŞEK A., ÖZER C. O., KILIÇ B. (2010). Et ve Et Ürünlerinde Nitrat Nitrit Kullanımı İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri ve Nitritsiz Ürün Yaklaşımı. Hasad Gıda, 26, 26-31.
            • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
            • 1ÖZTURUNÇ Ş., KILIÇ B., ŞİMŞEK A. (2023). Effects of Tofu, Fenugreek and Whey Powder Usage as Fat Replacers on the Physicochemical and Microbiological Characteristics of Fermented Sausages (Sucuk). 6th International Health Science and Life Cogress (IHSLC 2023), Mart 2-5, BURDUR, 411-411.
            • 2ÖZTURUNÇ Ş., KILIÇ B., ŞİMŞEK A. (2022). Yağ İkame Maddelerinin Fermente Et Ürünleri Üretiminde Kullanımının Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri. IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Mayıs 27-28, Van, 25-26.
            • 3ŞİMŞEK A. (2021). Effects of Eggplant Peel Extracts Obtained with Different Extraction Techniques on Physicochemical Properties and Oxidative Stability of Cooked Beef Meatballs During Refrigerated Storage. II. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, Ekim 25-29, Gazimağusa, 464-464.
            • 4ŞİMŞEK A. (2021). Evaluation of Consumers' Awareness Levels towards Functional Foods and Their Consumption Behaviors: A Study in Isparta Province. International Congress on Biological and Health Sciences, Şubat 26-28, Afyon, 189-189.
            • 5ŞİMŞEK A., DUMAN H., GÖKDEMİR A. (2019). Determination of Factors Affecting the Food Purchasing Behaviours of Vocational High School Students. International European Conference on Interdisciplinary Scientific Researches, Kasım 15-17, Paris, 66-66.
            • 6ÇEMTEKİN B., KILINÇ E., KARABACAK L., DAĞTEKİN T., TİRYAKİ T., SOYUÇOK A., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2019). An Evaluation of Guelder-Rose (Viburnum Opulus) and Hawthorn (Crataegus Monogyna) Concentrates as Alternative Antioxidant Sources to BHT and Nitrite in Poultry Meat Model System.. The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucfiarest, Haziran 6-8, BÜKREŞ.
            • 7TENDERİS B., KILIÇ B., YALÇIN H., ŞİMŞEK A. (2019). The Evaluation of Antimicrobial Efficacy of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates on Salmonella Typhimurium Growth in Cooked Ground Beef. IVth European Conference on Science, Art & Culture, Nisan 18-21, Antalya, 160-160.
            • 8AYDIN D., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2019). Et Teknolojisinde Kullanılan Isıl ve Isıl Olmayan İşleme Yöntemlerinin Avantaj ve Dezavantajları. IVth European Conference on Science, Art & Culture, Nisan 18-21, Antalya, 187-187.
            • 9ŞİMŞEK A., KÖKER Ö., KILIÇ B. (2019). The Use of Insect-based Proteins as an Alternative Protein Sources in Human Nutrition. IVth European Conference on Science, Art & Culture, Nisan 18-21, Antalya, 159-159.
            • 10KISA Ç., KARAGÖZ E., CİCİ G., KÖKER Ö., KILIÇ B., ŞİMŞEK A., BİLECEN Ş. D., SOYUÇOK A. (2018). Effects of Pomegranate Peel and Propolis Powders and Their Combinations on Physicochemical and Microbiological Properties of Turkish Dry Fermented Sausage (Sucuk) with Various Nitrite Levels.. The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucfiarest, Haziran 7-9, BÜKREŞ.
            • 11ŞİMŞEK A. (2018). Gıdalarda Oksidatif Değişimler Sonucunda Oluşan Toksik Bileşiklerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. 1st International Health Science and Life Congress, Mayıs 2-5, BURDUR.
            • 12TENDERİS B., KILIÇ B., YALÇIN H., ŞİMŞEK A. (2017). Impact of sodium lactate, encapsulated or unencapsulated polyphosphates and their combinations on growth of Escherichia coli O157:H7 in cooked ground beef. 3rd International Agriculture Congress, Ağustos 14-18, Üsküp, 53-53.
            • 13ŞİMŞEK S., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2017). Antioxidant and antimicrobial properties of plant extracts and their recent applications in meat product processing. The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucfiarest, Haziran 8-10, BÜKREŞ.
            • 14KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., KARACA E., BİLECEN D. (2016). Improving storage stability of cooked beef patties with encapsulated phosphate incorporation. 2nd Congress on Food Structure Design, Ekim 26-28, Antalya.
            • 15KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E. (2013). Effect of Encapsulated Phosphates on Lipid Oxidation in Ground Beef and Poultry Meat During Storage.. 59th International Congress of Meat Science and Technology, Ağustos 18-23, İZMİR.
              • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
              • 1KÖKER Ö., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2020). The Place and Importance of Çemen Paste in the Meat Industry. The 5th International Mediterranean Science and Engineering Congress, Ekim 21-23, Antalya, 795-798.
              • 2ŞİMŞEK A. (2019). The Use of Monosodium Glutamate in Foods and its Potential Toxic Effects on Human Health. International European Conference on Interdisciplinary Scientific Researches, Kasım 15-17, Paris, 59-63.
              • 3ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2018). Effects of Using Various Oil Sources in Poultry Nutrition. 10th International Animal Science Conference, Ekim 25-27, Antalya.
              • 4KILIÇ B., ŞİMŞEK A. (2010). Quality and Safety Differences Between Organic and Conventional Meat and Meat Products. International Conference on Organic Agriculture in Scope of Environmental Problems, Şubat 3-7, Famagusta.
                • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
                • 1TENDERİS B., KILIÇ B., YALÇIN H., ŞİMŞEK A. (2018). Inhibition of Staphylococcus Aureus in Cooked Ground Beef With Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates. IX International Agriculture Symposium ”AGROSYM 2018”, Ekim 4-7, JAHORİNA.
                • 2ÇEMTEKİN B., KILINÇ E., KARABACAK L., DAĞTEKİN T., TİRYAKİ T., SOYUÇOK A., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2018). The Effects of Using Guelder-Rose (Viburnum Opulus) Concentrate at Different Levels on Physicochemical Properties of Cooked Ground Turkey Meat.. IX International Agriculture Symposium ”AGROSYM 2018”, Ekim 4-7, JAHORİNA, 679-679.
                • 3ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2018). Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Gıda Kaynaklı Biyoaktif Peptitlerin Kullanım Potansiyelleri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. 1st International Health Science and Life Congress, Mayıs 2-5, BURDUR, 340-340.
                • 4KISA Ç., KARAGÖZ E., CİCİ G., KÖKER Ö., KILIÇ B., ŞİMŞEK A., BİLECEN D., YALÇIN H., SOYUÇOK A., TENDERİS B. (2017). Effects of pomegranate peel and propolis extracts and their combinations on growth of Staphylococcus aureus in Turkish dry-fermented sausage (Sucuk). 3rd International Agriculture Congress, Ağustos 14-18, Üsküp, 84-84.
                • 5TENDERİS B., KILIÇ B., YALÇIN H., ŞİMŞEK A. (2017). Effects of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates and Their Combinations on Growth of Listeria Monocytogenes in Cooked Ground Beef. 63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017), Ağustos 13-18, Cork, 696-697.
                • 6TENDERİS B., KILIÇ B., YALÇIN H., ŞİMŞEK A. (2017). Effects of Encapsulated Polyphosphates on Microbiological and Physicochemical Properties of Cooked Ground Beef. 63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017), Ağustos 13-18, Cork, 604-605.
                • 7ŞİMŞEK A. (2017). The Use Of Medicinal And Aromatic Plants As A Functional Food Component In Meat Products. I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants: “Natural and Healthy Life”, Mayıs 10-12, KONYA.
                • 8KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., KARACA E., BİLECEN D. (2017). Effects of Encapsulated and Unencapsulated Polyphosphates on Shelf Life and Quality Characteristics of Cooked Chicken Patties During Refrigerated Storage. The 6 th International Congress on Food Technology, Mart 18-19, ATİNA.
                • 9ŞİMŞEK A., ŞİMŞEK S., KILIÇ B. (2016). The use of extracts obtained from natural sources in meat products. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), Ekim 26-28, ADANA.
                • 10ŞİMŞEK S., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2016). Recent developments and future trends in advanced extraction methods used in obtaining the plant extracts. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), Ekim 26-28, ADANA.
                • 11KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R. (2016). Impact of Encapsulated Polyphosphates on Lipid Oxidation Inhibition During The Storage of Cooked Ground Meat. 62nd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST 2016), Ağustos 14-19, BANGKOK.
                • 12ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2016). Effects of Encapsulated Sodium Tripolyphosphate Sodium Acid Pyrophosphate and Sodium Hexametaphosphate on Shelf life and Quality Characteristics of Ready to Eat Ground Beef Döner Kebab. 62nd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2016), Ağustos 14-19, BANGKOK.
                • 13KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., KARACA E., BİLECEN D. (2016). Inhibition of Lipid Oxidation by Using a Combination of Encapsulated and Unencapsulated Polyphosphates in Cooked Ground Meat During Storage. American Meat Science Association (AMSA RMC), Haziran 19-22, TEKSAS.
                • 14KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E., AKTAŞ N. (2015). Effects of Different End Point Cooking Temperatures on the Efficiency of Encapsulated Phosphates on Lipid Oxidation Inhibition in Ground Meat. 61st International Congress of Meat Science and Technology, Ağustos 23-28, CLERMONT-FERRAND.
                • 15KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E., BİLECEN D. (2015). Impact of Added Encapsulated Phosphate Level on the Rate of Lipid Oxidation Inhibition During the Storage of Cooked Ground Meat. 61st International Congress of Meat Science and Technology, Ağustos 23-28, CLERMONT-FERRAND.
                • 16KILIÇ B., ŞİMŞEK A., CLAUS J. R., ATILGAN E. (2014). The Use of Encapsulated Phosphates Designed With Two Different Melting Temperatures to Inhibit Lipid Oxidation In Cooked Ground Meat.. 1st Congress on Food Structure Design, Ekim 15-17, PORTO.
                • 17ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2013). The Traditional Taste of the Aegean Region in Turkey: Camel Sucuk.. The 2 nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ekim 24-26, STRUGA-OHRİD.
                • 18ÖZMEN E., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2012). Determination of Microbiological and Chemical Quality of Burdur Köfte Collected from the Fast Food Restaurants in Burdur, Turkey. 58th International Congress of Meat Science and Technology, Ağustos 12-17, MONTREAL.
                • 19ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2011). Investigation of Chemical, Microbiological and Sensory Properties of Ready to Eat Fish Döner Kebab Manufactured with Bluefin Tuna.. 57th International Congress of Meat Science and Technology, Ağustos 7-12, GHENT.
                • 20GÜLTEKİN S., AKPINAR D., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2011). The Effect of Transglutaminase and Sodium Erithorbate on Oxidative Stability, Microbiological and Physicochemical Properties of Wieners.. The International Food Congress ”Novel Approaches in Food Industry”, Mayıs 26-29, İZMİR.
                  • Ulusal toplantıda poster, sözlü sunum ve gösterim
                  • 1BİLECEN Ş. D., UZUNER U., MERT N. M., ŞİMŞEK A., ATILGAN E., KILIÇ B. (2013). Yaban Mersini ve Şalgamlık Havuç Ekstraktlarının Doğal Antioksidan Olarak Kullanımının Hamburger Köftelerin Fiziko-Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Aralık 7-9, Ankara.
                  • 2ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2012). Et ve Et Ürünlerinde Kolesterol Miktarının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler. Türkiye 11. Gıda Kongresi, Ekim 10-12, HATAY.
                  • 3ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2011). Gökkuşağı Alabalığı(Oncorhynchus mykiss) Eti Kullanılarak Üretilen Döner Kebapların Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Araştırılması.. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kasım 24-26, Ankara.
                  • 4ŞİMŞEK A., KÜÇÜKÖNER E., KILIÇ B. (2011). Yağ İkame Maddelerinin Et Ürünlerinde Kullanımı. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kasım 24-26, ANKARA.
                  • 5ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2010). Geleneksel Et Ürünlerinden Döner Kebap Üretiminde Somon Balığı Kullanım İmkânlarının Araştırılması. The First International Food Symposium ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Nisan 15-17, Tekirdağ.
                  • 6ÜNLÜ R., BEKTEŞ A., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2010). Üzüm Çekirdeği Tozu Kullanımının Köftelerin Oksidatif Stabilite ve Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi. The First International Food Symposium ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Nisan 15-17, Tekirdağ, 360-362.
                  • 7ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2009). Gıdalardaki Yapılan Tağşiş İşleminin Tespit Edilmesinde Biyoteknolojik Yöntemlerin Kullanımı. XVI. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Aralık 14-15, Antalya, 51-52.
                  • 8ŞİMŞEK A., COŞKUN S. (2009). Şarap Üretimine Kalifiye Eleman Desteği; MYO Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık Programlarının Değerlendirilmesi. 7. Türkiye Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, Ekim 5-9, Manisa, 269-274.
                    • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                    • 1BUDAK H. N., ERTEKİN F. B., MEYDAN Ç., ŞİMŞEK A. (2011). Elma ve Elma Ürünlerinin Tanıtımı ve Turizm Açısından Değerlendirilmesi. I. Uluslararası, IV. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu ve Göller Bölgesi Değerleri Çalıştayı, Aralık 1-4, Isparta, 431-435.
                    • 2BUDAK H. N., ŞİMŞEK A. (2011). Turizm İşletmelerinde Gıda Güvenliğinin Önemi. IV. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu ve Göller Bölgesi Değerleri Çalıştayı, Aralık 1-4, Isparta, 493-496.
                      • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                      • 1TOVAG 111O261, -Tübitak 1001, 2014, Tamamlandı.
                      • 2SDÜ BAP 3481 D2 13, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2014, Tamamlandı.
                      • 3SDÜ BAP 1840 YL 09 , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2010, Tamamlandı.
                        • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan Uluslararası dergilerde hakemlik
                        • 1Journal of Aquatic Food Product Technology, SCI-Expanded, 2017.
                          • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde hakemlik
                          • 1Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, TR DİZİN, TÜRKİYE, 2017.
                          • 2Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, TR DİZİN, TÜRKİYE, 2017.
                          • 3Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Directory indexing of international research journals (CiteFactor), TÜRKİYE, 2016.
                            • Akademik Görevler
                            • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Gıda İşleme Bölümü/Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi Pr./ Doçent (2023-...)
                            • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Gıda İşleme Bölümü/Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi Pr./ Doktor Öğretim Üyesi (2018-2023)
                            • 3Süleyman Demirel Üniversitesi/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Gıda İşleme Bölümü/Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi Pr./ Öğretim Görevlisi (2008-2018)
                              • İdari Görevler
                              • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdürü (2018-2018)
                              • 2Süleyman Demirel Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı (2015-2018)
                              • 3Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Koordinatörü (2014-2018)
                              • 4Süleyman Demirel Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı (2014-2015)
                              • 5Süleyman Demirel Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü (2013-2018)
                              • 6Süleyman Demirel Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği (2012-2018)
                              • 7Süleyman Demirel Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı (2012-2014)
                              • 8Süleyman Demirel Üniversitesi Bölüm Başkanı (2011-2012)
                              • 9Süleyman Demirel Üniversitesi Bölüm Başkanı (2010-2011)
                                • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                                • 1Gc'de Uygulamalı Laboratuvar Eğitimi (2016-2016) ,Numune Hazırlama, Enjeksiyon, Gaz Kromatografi Cihazı İle Uygulamalı Yağ Asidi Kompozisyonunun Belirlenmesi, Yorumlanması, Raporlanması, Sonuçların Değerlendirilmesi,
                                • 2Göller Bölgesi Değerleri Çalıştayı (2011-2011) ,Doğa Ve Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu,
                                • 3I. Uluslararası Iv. Ulusal Turizm Sempozyumu (2011-2011) ,Turizmde Yeni Ufuklar,
                                  • Verdiği Dersler
                                  • 1Araştırma Yöntem Ve Teknikleri
                                  • 2Balık Ve Kanatlı Etlerinde Kalite
                                  • 3Beslenme İlkeleri
                                  • 4Duyusal Gıda Kalite Kontrolü
                                  • 5Et Ürünleri Teknolojisi Ve Kalite Analizleri
                                  • 6Genel Mikrobiyoloji
                                  • 7Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
                                  • 8Gıda İşletmelerinde Hijyen Ve Sanitasyon
                                  • 9Gıda Katkı Maddeleri
                                  • 10Gıda Mikrobiyolojisi
                                  • 11Gıda Muhafaza Yöntemleri
                                  • 12Hijyen Ve Sanitasyon
                                  • 13İşletmede Mesleki Eğitim
                                  • 14İşyeri Eğitimi
                                  • 15Menü Planlama