Emine ARUĞASLAN
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ -- 9.4.2008
Doktora ANKARA ÜNİVERSİTESİ YETİŞKİN EĞİTİMİ (DR) 20.6.2017
İLGİ ALANLARI
Uzaktan Eğitim, E-Öğrenme, Eğitim Teknolojileri Yaşamboyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi, Yükseköğretimde Yetişkinler, Yetişkin Okuryazarlığı, Yetişkin Psikolojisi, Dijital Okuryazarlık Web Tasarımı, İnternet Programcılığı Grafik Animasyon
  • Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1 Aruğaslan, E. ve G. Eby, "Uzaktan Eğitimde Evrensel Tasarım". İçinde G. eby, G. T. Yamamoto ve U. Demiray (Editörs). TÜRKİYE’DE E-ÖĞRENME: Gelişmeler ve Uygulamalar-III (ss.69-84). Eskişehir, 01/03/2012
  • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
  • 1 Çivril, H., Aruğaslan, E. ve Özaydın Özkara, B. (2018). Uzaktan Eğitim Öğrencilerinin Uzaktan Eğitime Yönelik Algıları: Bir Metafor Analizi. Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama, 8 (1), 39-59.
  • 2 Aruğaslan E., ve Uysal M. (2017). Yükseköğretim’de Yetişkin Öğrencilere Yönelik Politikalar, Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi, cilt.6, ss.1-13.
  • 3 Çivril, H., Aruğaslan, E., Yakut, G. (2013).Uzaktan Eğitim Ders İçeriklerinde Bilişsel Ergonomi Ve Kullanılabilirlik. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Büro Yönetimi I Özel Sayısı (233-246).
  • 4 Yiğit T., Aruğaslan E., Özaydın B., Tonguç G., Özkanan A., 2012. Geleneksel Eğitim Ve Uzaktan Eğitimde Öğrenen Başarılarının Karşılaştırılması: Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Dersi Örneği. Eğitim Teknolojileri Araştırmaları Dergisi, 3(3).
  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Yiğit, T., Bingöl, O., Armağan, H., Çolak, R., Aruğaslan, E., Yakut, G., Çivril, H., (2010). Öğrenci ve Öğretim Elemanının Uzaktan Eğitime Bakış Açısı, Muğla Üniversitesi, Akademik Bilişim. 1, 21-27.
  • 2 Yiğit, T., Bingöl, O., Armağan, H., Aruğaslan, E., Çolak, R., Yakut, G., Çivril, H.,(2010). Uzaktan Eğitimde Yeni Bir Yaklaşım: e-stüdyo, Muğla Üniversitesi, Akademik Bilişim, 1,97-105.
  • 3 Küçükkömürler, A., Aruğaslan, E. (2007).Termoelektrik Kaynaklı Kablosuz Yüksek Sıcaklık Duyum Devresi, SDU 15. YIL MUH MIM Sempozyumu.
  • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Çivril, H., Aruğaslan, E.,Yakut, G. (2012)."Uzaktan Eğitim Ders İçeriklerinde Bilişsel Ergonomi ve Kullanılabilirlik", 11.Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, 4-6 Ekim 2011,Isparta.
  • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Çivril, H., Yiğit, T., ve Aruğaslan, E. (2017). Tablet Bilgisayarlar İçin Geliştirilen Bir Sanal Laboratuvar Örneği, 3rd International Congress On Education, Distance Education And Educational Technology-ICDET, Antalya/Türkiye.
  • 2 Yiğit, T., Bingöl, O., Albayrak, M., Armağan, H., Aruğaslan, E., Çolak, R., Çivril, H., Yakut, G., Tonguç, G.,(2010). e-Stüdyo Teknik Altyapısı ve Uzaktan Eğitime Katkısı. IODL & ICEM 2010 Joint Conference and Media Days, Eskisehir/TURKEY
  • 3 TASSA 2008 Annual Confrenece Harward Medical School Boston, MA-USA Thermoelectric Powered High Temperature Wireless Sensing and Telemetry Ahmet Kucukkomurler, Emine Aruğaslan
  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
  • 1 Aruğaslan E., Uysal, M. (2017). "Yükseköğretim’de Yetişkin Öğrencilere Yönelik Politikalar", 2nd World Congress on LifelongEducation, 14-15 Nisan 2017, Antalya.
  • Yüksek Lisans Tezi
  • 1 Thermoelektrik Kaynaklı Kablosuz Yüksek Sıcaklık Duyum Devresi
  • Doktora Tezi
  • 1 Lisans Eğitiminde Yetişkinlerin Katılım Örüntüleri