KİŞİSEL BİLGİLER
İpek ÜNAL
Adı Soyadı Öğr. Gör. İpek ÜNAL
Birimi Yalvaç Meslek Yüksekokulu
Bölüm Seyahat, Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Turist Rehberliği
Telefon 4414334
E-Posta ipekdogan@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ 15.6.2009
Yüksek Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURUİZM İŞLETMECİLİĞİ VE EĞİTİMİ AD. 5.11.2014
Doktora
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1ÜNAL İ. (2021). Temel Bilgilerle Yöresel mutfaklar, Örnek Menü ve Reçeteler. Nobel.
  • 2ÜNAL İ., ARSLAN F. (2021). Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar, Örnek Menü ve Reçeteler. Nobel.
  • 3ÜNAL İ. (2021). Yalvaç Kent Araştırmaları II. Çizgi.
  • 4ÜNAL İ. (2021). Türkiye Lezzet Rotaları. Nobel.
  • 5ÜNAL İ., GÜLAYDIN F. (2020). Temel Bilgilerle Mutfak Ürünleri (Örnek Reçeteler). (pp. 35-55). NOBEL.
  • 6ÜNAL İ., GÜLAYDIN F. (2020). Temel Bilgilerle Mutfak Ürünleri (Örnek Reçeteler). (pp. 119-126). NOBEL.
  • 7ÜNAL İ., GÜLAYDIN F. (2020). Temel Bilgilerle Mutfak Ürünleri (Örnek Reçeteler). (pp. 96-116). NOBEL.
  • 8ÜNAL İ. (2018). TURİZM VE KADIN. DETAY.
    • Alanında, ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1ÜNAL İ. (2020). Turizm Türlerine Profesyonel Bir Yaklaşım. (pp. 219-247). SAGE.
      • Alanında, ulusal yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
      • 1ÜNAL İ. (2016). Özel İlgi Turizmi. Detay Yayıncılık.
      • 2ÜNAL İ. (2016). Özel İlgi Turizmi. Detay Yayıncılık.
      • 3ÜNAL İ. (2016). Özel İlgi Turizmi. detay yayıncılık.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1ÇUHADAR M., ÜNAL İ. (2017). Ön Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kırsal Turizm Algıları Üzerine Bir Araştırma. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 3, 4-17.https://doi.org/10.26449/sssj.115
        • 2ÇUHADAR M., ÜNAL İ. (2017). Ön Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kırsal Turizm Agıları Üzerine Bir Araştırma. Uluslararsı İkitisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 3, 4-17.
        • 3ÜNAL İ., BAYRAM A. T. (2015). ÖNLİSANS DÜZEYİNDE TURİZM EĞİTİMİ ALANÖĞRENCİLERİN MEMNUNİYET DÜZEYİNE YÖNELİKKARŞILAŞTIRMALI BİR ARAŞTIRMA. The Journal of Academic Social Science, 3, 525-534.
        • 4ÜNAL İ., BAYRAM A. T. (2015). Önlisans Düzeyinde Turizm Eğitimi AlanÖğrencilerin Memnuniyet Düzeyine YönelikKarşılaştırmalı Bir Araştırma. ASOS JOURNAL, 3.
          • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1ÜNAL İ., ERKOL B. G. (2017). Assessment of Sütçüler District of Isparta Province in Terms of Rural Tourism. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 3, 190-206.https://doi.org/10.21325/jotags.2017.90
          • 2BAYRAM A. T., ÜNAL İ. (2017). Otel İşletmeleri Web Sitelerinin Değerlendirilmesi: Türkiye’de Hizmet Veren HelalOtel Konseptli İşletmeler Üzerine Bir Çalışma. Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi, 1, 1-7.
          • 3HARBALIOĞLU M., ÜNAL İ. (2014). Aşçılık Programı Öğrencilerinin Mesleki Tutumlarının Belirlenmesi Ön Lisans Düzeyinde Bir Uygulama. TURİZM AKADEMİK DERGİSİ, 1, 57-67.
            • Uluslararası Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
            • 1HARBALIOĞLU M., ÜNAL İ. (2014). Aşçılık Programı Öğrencilerinin Mesleki Tutumlarının Belirlenmesi Ön LisansDüzeyinde Bir Uygulama. TURİZM AKADEMİK, 1, 55-65.
              • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
              • 1SARI G. H., ÜNAL İ. (2017). 2009-2016 Yılları Arasında Terörün Turizm Sektörüne Etkileri. II. Uluslararası Beyşehir ve Yöresi Kongresi, Ekim 6-8, Konya.
              • 2BAYRAM A. T., ÜNAL İ. (2017). Otel İşletmeleri Web Sitelerinin Değerlendirilmesi: Türkiye’de Hizmet Veren Helal Otel Konseptli İşletmeler Üzerine Bir Çalışma. 1.ULUSLARARASI HELAL TURİZM KONGRESİ, Mayıs 7-9.
              • 3ÜNAL İ., ÖZIŞIK Y. O. (2017). Semavi Dinlerin Mutfak Kültürü Üzerindeki Etkisi. 2. Uluslararası Doğu akdeniz Turizm Sempozyumu, Nisan 14-15.
              • 4ÜNAL İ., ÖZIŞIK Y. O. (2017). Yalvaç Mutfak Kültürü ve Yemekleri. 2. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Nisan 14-15, Gaziantep.
              • 5ÜNAL İ., YAYLI A. (2016). Analyses about the Evaluation of the Potentials in Rural Tourism Education Sütçüler as an Example. BITCO 2016 Conference – Tourism Education in the 21 th Century: Policies, Practices, Internationalization, Mart 18-19.
              • 6ERKOL G., BAYRAM A. T., ÜNAL İ. (2015). RESIDENT PERCEPTIONS OF RURAL TOURISM IMPACTS A CASE STUDY OF ŞANLIURFA PROVINCE. Romanian Rural Tourism in the Context of Sustainable Development. Present and Prospects., Mayıs 28-30, IAŞI.
              • 7ÜNAL İ., BAYRAM A. T., ERKOL G. (2015). SUSTAINABLE RURAL TOURISM AND EFFECTS TO RURAL AREAS. Romanian Rural Tourism in the Context of Sustainable Development. Present and Prospects., Mayıs 28-30.
              • 8ERKOL G., BAYRAM A. T., ÜNAL İ. (2015). RESIDENT PERCEPTIONS OF RURALTOURISM IMPACTS A CASE STUDY OF SANLIURFA PROVINCE. Romanian Rural Tourism in theContext of Sustainable Development. Present and Prospects., Mayıs 28-30.
              • 9ÜNAL İ., BAYRAM A. T., ERKOL G. (2015). SUSTAINABLE RURAL TOURISM AND EFFECTS TO RURAL AREAS. Romanian Rural Tourism in theContext of Sustainable Development. Present and Prospects., Mayıs 28-30.
              • 10AKBABA M., ÜNAL İ. (2013). Yalvaç’ ta İnanç Turizmi ve Sosyo-Ekonomik Etkileri. International Conference on Religious Tourism and ToleranceAt: Konya, Mayıs 1.
                • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
                • 1ÜNAL İ., YAYLI A. (2016). ANALYSES OF ABOUT THE EVALUATION OF THE POTENTIALS IN RURAL TOURISM EDUCATION SUTCULER AS AN EXAMPLE. 3rd BELGRADE INTERNATİONAL TOURİSM CONFERENCE TOURİSM EDUCATION 21.CENTURY: POLICIES, PRACTICES, INTERNATIONALIZATION, Mart 18-19.
                • 2ÜNAL İ., ÖZCAN H. İ. (2015). Assesments and Solutions for Internship Process of the Tourism Education. ERPA INTERNATIONAL CONGRESSES ON EDUCATION, Haziran 4-7, ATİNA.
                • 3ÜNAL İ., ÖZCAN H. İ. (2015). Tourism Experienced in Teaching Foreign Language Problem and the Effects of the Tourism Industry. ERPA INTERNATIONAL CONGRESSES ON EDUCATION, Haziran 4-7, ATİNA.
                • 4ÜNAL İ., AKÇA R. (2015). Türk Mutfak Kültüründe İslamın Etkisi. 1.AVRASYA ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ GÜNCEL KONULAR, EĞİLİMLER VE GÖSTERGELER, Mayıs 28-30, ISPARTA, 288-293.
                • 5ERKOL G., BAYRAM A. T., ÜNAL İ. (2015). Residents Perception on Rural Tourism İmpact a case Study of Şanlıurfa Province Turkey. Romanian Rural Tourism in the Context of Sustainable Development, Mayıs 28-30, Vatra Dornei, 70-83.
                • 6ÜNAL İ., BAYRAM A. T., ERKOL G. (2015). Rural Tourism in the Context of Sustainable Development. Romanian Rural Tourism, Mayıs 28-30, Vatra-Dornei, 149-158.
                • 7HARBALIOĞLU M., ÜNAL İ. (2013). Yalvaç ta İnanç Turizmi ve Sosyo Ekonomik Etkileri. INTERNATIONAL CONFERENCE ON RELIGIOUS TOURISM AND TOLERANCE, Mayıs 9-12.
                  • Alanında uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü
                  • 1SARI G. H., ÜNAL İ. (2021). Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar, Örnek Menü ve Reçeteler. Nobel Yayınevi.
                  • 2ÜNAL İ., SARI G. H. (2020). Temel Bilgilerle Mutfak Ürünleri (Örnek Reçeteler). Nobel Yayınevi.
                    • Akademik Görevler
                    • 1Süleyman Demirel Üniversitesi/Eğirdir Turizm Ve Otelcilik Yüksekokulu/Konaklama İşletmeciliği Bölümü/ Öğretim Görevlisi (2015-2016)
                    • 2Süleyman Demirel Üniversitesi/Yalvaç Meslek Yüksekokulu/Seyahat-Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Bölümü/Turist Rehberliği Pr./ Öğretim Görevlisi (2014-...)
                    • 3Süleyman Demirel Üniversitesi/Yalvaç Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Aşçılık Pr./ Öğretim Görevlisi (2012-2015)
                    • 4Süleyman Demirel Üniversitesi/Yalvaç Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr./ Öğretim Görevlisi (2012-2015)
                      • İdari Görevler
                      • 1Süleyman Demirel Üniversitesi Bölüm Başkan Yardımcısı (2015-2016)
                      • 2Süleyman Demirel Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı (2015-2016)
                      • 3Süleyman Demirel Üniversitesi Program Başkanı (2011-2014)
                        • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
                        • 1Turizm Akademisyenleri Derneği (Üye) (2016-...)
                        • 2Isparta Aşçılar Ve Pastacılar Derneği (Başkan) (2015-...)
                          • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                          • 1Gıda Güvenliği Eğitimi (2016-2016) ,Gıda Güvenliği, Türkiye
                          • 21.Ulusal Aşçılık Kampı (2015-2015) ,Eğitim, Türkiye
                          • 3Materials Control Operasyon (2015-2015) ,Protel,
                          • 4Avrupa Birliği Eğitim Sertifikası (2013-2013) ,Tandem, Konrad-Adenauer- Stifyung Ve Yalvaç Belediyesi Programı, Türkiye
                          • 5Suite 8 Pms Operasyon (2013-2013) ,Önbüro Programı, Türkiye
                          • 6Opera Pms Operasyon (2013-2013) ,Önbüro Programı, Türkiye
                          • 7Okul Öncesi Ücretli Öğretmenlik Yetiştirme Semineri (2011-2011) ,Meb Onaylı Katılım Belgesi, Türkiye
                          • 8Amadeus (2009-2009) ,İç Hat Ve Dış Hat Bilet Sistemi, Türkiye
                          • 9Diksiyon (2009-2010) ,Meb Onaylı Sertifika, Türkiye
                          • 10Certificate Of Attendance Enlish (2008-2008) ,B1 Seviye., Türkiye
                          • 1136 Günlük Yurt İçi Gezi Programı (2008-2009) ,Turist Rehberliği İçin Gerekli Türkiye Turu, Türkiye
                          • 12Bilgisayar (2006-2006) ,.., Trükiye
                          • 13Üstün Başarı Belgesi (2005-2005) ,2005 Yılı Genel Lise Okul Birinciliği., Türkiye
                            • Verdiği Dersler
                            • 1Arkeoloji
                            • 2Dünya Mutfakları
                            • 3Genek Hukuk Bilgisi
                            • 4İçki Ve Bar Teknolojisi
                            • 5Konuk Giriş Çıkış İşlemleri
                            • 6Mutfak Çeşitleri
                            • 7Mutfak Uygulamaları
                            • 8Mutfakta Kalite Yönetimi
                            • 9Otel İşletmeciliği
                            • 10Otel İşletmelerinde Maliyet
                            • 11Otelcilik Otamasyon
                            • 12Ön Büro Vardiya İşlemleri
                            • 13Proje Yönetimi
                            • 14Seyahat Acentacılığı
                            • 15Tur Yönetimi
                            • 16Turizm Pazarlaması
                            • 17Turizm Tesislerinde Uygulama
                            • 18Turizmde İnsan Kaynakları
                            • 19Yiyecek İçecek Maliyet
                            • 20Ziyafet Mutfağı