KİŞİSEL BİLGİLER
İlhami MERCAN
Adı Soyadı Öğr. Gör. İlhami MERCAN
Birimi Eğirdir Meslek Yüksekokulu
Bölüm Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Turizm Ve Otel İşletmeciliği
Telefon
E-Posta ilhamimorcin@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0003-1536-6948
Akademik Hesaplar
Google Scholar
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 30.5.2011
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ) 5.12.2023
Doktora
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitap
  • 1MERCAN İ., BULGAN G. (2024). Yerel Paydaşların Bakış Açısıyla Turizmin Destinasyonlara Etkileri. ISPARTA, Nobel Akademik Yayıncılık.
    • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1MERCAN İ. (2024). TÜRKİYEDKİ SAKİN ŞEHİRLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ. ISPARTA, (pp. 91-109). NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK.
    • 2MORÇİN İ. (2019). BİR YERİN TABAKTAKİ KİMLİĞİ. DETAY.
    • 3ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2017). CURRENT DEBATES INTOURISM DEVELOPMENT STUDIES. IJOPEC Publication.
      • Alanında, ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
      • 1BÜYÜKER İ. D., ERDOĞAN M. S., TEKİN Ö. A., MANAP D. G., KORKMAZ Ö. Z., BULGAN G., MORÇİN İ., AKTÜRK O. (2018). Isparta İli Turizm Sektörü Analizi. Isparta, (pp. 50-61). Adım Matbaacılık.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1ÇUHADAR M., MORÇİN İ. (2020). Türkiye’de Gastronomi Turizmi İle İlgili Çalışmaların Bibliyometrik Analizi (Bibliometrıc Analysis of Studies on Gastronomy Tourism in Turkey). Journal of Recreation and Tourism Research, 7, 92-106.https://doi.org/10.31771/jrtr.2020.56
        • 2ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2020). Türkiye’deki Sakin Şehirlerde Düzenlenen Festivaller. TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 4, 333-348.https://doi.org/10.26677/TR1010.2020.315
        • 3MORÇİN İ., ERDOĞAN M. S. (2018). Ücret Ek Olanakların Öğrencilerin Turizm Sektöründe Kariyer Yapma İsteklerine Etkisi: Erzurum Örneği. Turizm ve Araştırma Dergisi, 7, 21-34.
        • 4ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2013). ETKİLEŞİMCİ LİDERLİĞİN ÖRGÜTSEL VATANDAŞLIK DAVRANIŞINAETKİSİ: Adana’daki Seyahat Acenteleri Örneği. Visionary E-Journal / Vizyoner Dergisi, 4, 70-82.
          • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2018). Ücret, Ek olanakların öğrencilerin turizm sektöründe kariyer yapma isteklerine etkisi. erzurum örneği. Turizm ve Arastırma Dergisi, 7, 21-34.
          • 2MORÇİN İ., ERDOĞAN M. S. (2015). ’Kırsal Rekreasyona Katılım İsteğinin Katılım Sıklığına Etkisi: Çıldır Lisesi Örneği’. Uluslararası Hakemli Beşeri ve Akademik Bilimler Dergisi, 11, 116-129.
          • 3MORÇİN İ., SAĞLIK E. (2014). Otel Çalışanlarının Bilgi Paylaşımı Tutum Düzeyleri: 4 Yıldızlı Bir Otelin Odalar Bölümünde Uygulama. Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 3, 25-34.
          • 4ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2013). Etkileşimci Liderliğin Örgütsel Özdeşleşmeye Etkisi: Adana’daki Seyahat Acenteleri Örneği. İşletme Araştırmaları Dergisi, 5, 71-86.
            • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
            • 1MERCAN İ., BULGAN G. (2023). YÜKSEKÖĞRETİM TURİZM EĞİTİMİ MÜFREDATLARININ KARŞILAŞTIRMASI: TÜRKİYE-FRANSA ÖRNEĞİ. ASEAD 11. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU, Mayıs 20, LOZAN, 1475-1490.
            • 2ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2019). Destinasyon Yönetim Örgütlerinin Logolarının İncelenmesi: Isparta (Merkez) Örneği. Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi, Nisan 20-24.
            • 3ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2014). Seyahat Acentesi İşgörenlerinin Örgütsel Özdeşleşme Tutumlarının Örgütsel Vatandaşlık Davranışlarına Etkisi: Adana Örneği,. III.Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Nisan 4-6.
              • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
              • 1ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2019). TÜRKİYEDEKİ SAKİN ŞEHİRLERDE DÜZENLENEN FESTİVALLER. 3.ULUSLARARASI KÜLTÜREL MİRAS TURİZM KONGRESİ, Nisan 22-24.
              • 2MORÇİN İ., ERDOĞAN M. S. (2017). Use of Gastronomy Identity For Introduction of Cittaslows: The Case of Turkey. VI. International Congress on Current Databases in Social Sciences, Aralık 14-16.
              • 3ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2017). Turizm Öğrencilerinin Liderlik Yetenekleri: Sarıkamış Örneği. II.Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, Kasım 25-26.
              • 4ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2017). Otel Çalışanlarının İşten Ayrılma Niyetlerinin Turizm Eğitimi Alma Durumuna Göre Karşılaştırılması: Antalya Örneği. II. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALARI KONGRESİ, Kasım 25-26.
              • 5ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ., KORKMAZ Ö. Z. (2017). Türk Kültüründe Liderlik: Kavramsal Bir Değerlendirme. III. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES(ISMS), Kasım 10-11, ANKARA, 202-202.
              • 6ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ., ÖZDEMİR Ö. C. (2017). Önlisans Öğrencilerinin Otonomi Değerleri: Çıldır Meslek Yüksekokulu Örneği. II.Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Ekim 21-23.
              • 7ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ., ÖZDEMİR Ö. C. (2017). ”Öğrencilerin Eğitim Alanlarında Kariyer Yapma İstekleri: Çıldır MYO Örneği”. II.Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Ekim 21-23.
                • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                • 1ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ. (2018). FESTİVALLERİN TANITIMINDA WEB 2.0 TEKNOLOJİSİNİNKULLANIMI: ISPARTA ÖRNEĞİ. 19. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 17-21, Afyon, 922-936.
                  • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
                  • 1ERDOĞAN M. S., MORÇİN İ., ÖZDEMİR Ö. C. (2017). Önlisans Öğrencilerin Otonomi Değerleri: Çıldır MYO Örneği. ıı.Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Ekim 21-23.
                    • Akademik Görevler
                    • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr./ Öğretim Görevlisi (2019-2022)
                    • 2Süleyman Demirel Üniversitesi/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr./ Öğretim Görevlisi (2017-...)
                    • 3Ardahan Üniversitesi/Çıldır Meslek Yüksekokulu/ Uzman (2011-...)
                      • İdari Görevler
                      • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdürü (2018-2018)
                      • 2Süleyman Demirel Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı (2018-2019)
                        • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
                        • 1Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (Üye) (2013-...)
                          • Alanında uluslararası bilimsel nitelikli ödül
                          • 1Poster Bildiriler Kategorisinde Üçüncülük (2017) ASEAD ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU
                            • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                            • 1Iso 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitim Sertifikası (2013-2013) ,Iso 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitim Sertifikası,
                            • 2En Iso 19011 Kalite Ve Çevre Yönetim Sistemleri Tetkiki Sertifikası (2013-2013) ,En Iso 19011 Kalite Ve Çevre Yönetim Sistemleri Tetkiki Sertifikası,
                            • 3Iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası (2013-2013) ,Iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası,
                            • 4Elektra Otel Yönetim Sistemleri (2012-2012) ,Elektra Otel Yönetimi Otomasyon Programı Eğitici, ardahan
                            • 5Bilgisayarlı Muhasebe (2007-2007) ,Bilgisayarlı Muhasebe,
                              • Verdiği Dersler
                              • 1Girişimcilik
                              • 2Kültürel Miras
                              • 3Otel Yönetim Sistemleri
                              • 4Ön Büro Hizmetleri
                              • 5Ön Büroda Oda İşlemleri
                              • 6Ön Büroda Raporlama İşlemleri
                              • 7Ön Büroda Vardiya İşlemleri
                              • 8Turizm Coğrafyası
                              • 9Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizi
                              • 10Yiyecek İçecek Hizmetleri
                              • 11Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
                              • 12Yiyecek- İçecek Servisi I
                              • 13Yiyecek İçecek Servisi Iı