KİŞİSEL BİLGİLER
Cengiz Han ALABACAK
Adı Soyadı Öğr. Gör. Cengiz Han ALABACAK
Birimi Isparta Meslek Yüksekokulu
Bölüm Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Aşçılık
Telefon
E-Posta cengizalabacak@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0002-4776-3908
Akademik Hesaplar
Google Scholar
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 16.6.2014
Yüksek Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ) 12.7.2018
Doktora
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1ALABACAK C. H. (2024). Türkiye'deki Sakin Şehirlerde Sürdürülebilir Gastronomi. ANKARA, (pp. 77-86). Nobel Bilimsel Eserler.
  • 2ALABACAK C. H. (2024). Soğuk Mezelere Sıcak Bir Bakış. Ankara, (pp. 77-95). Detay Yayıncılık.
  • 3ALABACAK C. H. (2023). Turizm İşletmeleri Yönetimine Güncel Bakış. İstanbul, (pp. 25-54). Çizgi Kitabevi.
  • 4ALABACAK C. H. (2023). Türkiye’deki Sakin Şehirlerde Sürdürülebilir Turizm. Ankara, (pp. 255-274). Nobel Bilimsel Eserler.
  • 5ALABACAK C. H. (2019). Türkiye’nin Yöresel Lezzetlerine Bakış. Klaipeda, (pp. 29-54). SRA Academic Publishing.
    • Alanında uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitap
    • 1CÖMERT M., ALABACAK C. H. (2024). Türk Mutfak Kültürünün Hikayesi. ANKARA, Detay Yayıncılık.
      • Alanında, uluslararası yayımlanan kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
      • 1ALABACAK C. H. (2022). Dünyanın 7 Kıtasında Sokak Lezzetleri: Gördüm, Duydum, Okudum, Yaptım, Biliyorum. ANKARA, (pp. 87-103). Akademisyen Yayınevi.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1KÜÇÜKYAMAN M. A., GÜÇLÜTÜRK B. G., ALABACAK C. H. (2024). Güncel Bir Araç: ChatGPT Üzerine Sistematik Bir Literatür Taraması ve Turizm için Çıkarımlar. Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi, 6, 57-70.https://doi.org/10.21076/jovosst.1589756
        • 2ÇUHADAR M., Öztürk M., Demiray G., ALABACAK C. H. (2022). Konaklama İşletmelerinde Yapay Zekâ ve Robotik Teknolojileri: Bibliyometrik Bir Analiz (Artificial Intelligence and Robotic Technologies in Lodging Properties: A Bibliometric Analysis). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10, 1550-1580.https://doi.org/10.21325/jotags.2022.1056
        • 3CÖMERT M., ALABACAK C. H. (2019). Türk Mutfağına Ait Yemeklerin Özelliklerinin Değerlendirilmesi: Ankara İli Örneği (Evaluation of the Properties of Turkish Cuisine Foods: The Case of Ankara Province). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7, 2123-2143.https://doi.org/10.21325/jotags.2019.464
          • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1CÖMERT M., ALABACAK C. H. (2015). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Görsel Kriterlerin İşletme İmajına Etkilerinin Araştırılması. Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, , 48-61.
            • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
            • 1ALABACAK C. H. (2020). KONGRE TURİZMİ: ISPARTA’DAKİ OTEL YÖNETİCİLERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA. 6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Ekim 1-1, DENİZLİ, 417-427.
            • 2KÜÇÜKYAMAN M. A., ALABACAK C. H. (2020). AŞÇILIK PROGRAMI EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN SEKTÖRDE ÇALIŞMAYA YÖNELİK BAKIŞAÇILARI: ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. 6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Ekim 1-1, DENİZLİ, 407-416.
              • Alanında uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü
              • 1ERDOĞAN M. S., ALABACAK C. H. (2024). Türkiye'deki Sakin Şehirlerde Sürdürülebilir Gastronomi. Nobel Bilimsel Eserler.
                • Akademik Görevler
                • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Isparta Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Aşçılık Pr./ Öğretim Görevlisi (2019-...)
                  • Verdiği Dersler
                  • 1Hijyen Sanitasyon
                  • 2İş Sağlığı Güvenliği Ve Mevzuatı
                  • 3İş Sağlığı Ve Güvenliği
                  • 4Mutfak Sanatlarına Giriş
                  • 5Mutfak Ürünleri
                  • 6Pastane Ürünleri
                  • 7Soğuk Mutfak
                  • 8Turizm Coğrafyası
                  • 9Yemek Stilistliği Ve Fotoğrafçılık
                  • 10Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler
                  • 11Ziyafet Mutfağı