KİŞİSEL BİLGİLER
Gülsüm KASAP
Adı Soyadı Öğr. Gör. Dr. Gülsüm KASAP
Birimi Eğirdir Meslek Yüksekokulu
Bölüm Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Turizm Ve Otel İşletmeciliği
Telefon
E-Posta gulsumtabak@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0001-8735-348X
Akademik Hesaplar
Google Scholar
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 1.7.2013
Yüksek Lisans NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) 17.7.2017
Doktora NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR) 5.9.2023
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1KASAP G., DAĞ T. (2024). TURIZM VE GASTRONOMIDE SOSYOLOJIK YANSIMALAR. ANKARA, (pp. 53-64). DETAY YAYINCILIK.
  • 2ÖZDEMİR Ö., KASAP G. (2024). Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış. Ankara, (pp. 109-124). Detay.
  • 3TEKELİ M., KASAP G. (2023). Inclusive Community Development Through Tourism and Hospitality Practices. Hershey, (pp. 47-70). IGI Global.
  • 4KIRICI T. E., BOZKURT İ., TABAK G. (2021). MTCON Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm. Sarasota-Manatee, (pp. 313-334). University of South Florida M3 Publishing.
  • 5KASAP G., ÖZDEMİR S., GÜNEREN E. (2021). Advances in Global Services and Retail Management. Florida, (pp. 1-15). University of South Florida M3 Center Publishing.
    • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
    • 1KASAP G., SAMUR A. N., YILMAZ İ. (2024). Organizational Barriers to Service Quality Failures: The Case of Hotel Businesses. Journal of Multidisciplinary Academic Tourism (JOMAT), 9, 213-229.
    • 2DAĞ T., TABAK G. (2021). Kişilik Tiplerinin Gıda Neofobisi ve Gıda Neofilisi Üzerine Etkisi: Nevşehir’de Bir Araştırma Örneği. ROTA JOURNAL, 2, 35-54.
    • 3ÖZDEMİR S., TABAK G. (2021). Ulusal Turizm Kongrelerinde “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” İle İlgili Yayınlanan Bildirilerin Bibliyometrik Analizi. International Journal of Social Sciences and Education Research, 7, 391-402.
    • 4TABAK G., GÜNEREN E. (2020). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Sosyal Taşıma Kapasitesi: Nevşehir Örneği (Carrying Capacity in Terms of the Sustainable Tourism: A Case in Nevsehir). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8, 287-303.
    • 5TABAK G., CANİK S. (2020). Science Direct Veri Tabanında Yer Alan Dergilerde “Turizmde Taşıma Kapasitesi” İle İlgili Yayımlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi. International Journal of Contemporary Tourism Research, 4, 111-123.https://doi.org/https://doi.org/10.30625/ijctr.737220
    • 6SAMUR A. N., TABAK G., YILMAZ İ. (2020). Vandalism problem in tourism and solution proposals: The case of Nevşehir. Journal of Multidisciplinary Academic Tourism (JOMAT), 5, 95-103.https://doi.org/10.31822/jomat.706294
    • 7TABAK G., CANİK S. (2020). SCIENCE DIRECT VERİ TABANINDA YER ALAN DERGİLERDE “TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ” İLE İLGİLİ YAYIMLANAN MAKALELERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ. International Journal of Contemporary Tourism Research, 4, 111-123.https://doi.org/10.30625/ijctr.737220
    • 8YILMAZ İ., TABAK G., SAMUR A. N. (2020). Vandalism problem in tourism and solution proposals: The case of Nevşehir. JOMAT, 5, 95-103.https://doi.org/https://doi.org/10.31822/jomat.706294
    • 9GÜNEREN E., TABAK G. (2019). Turistlerin Çevre Dostu Tutumlarının Çevreye Duyarlı Turistik Ürün Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi: Nevşehir İlinde Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7, 1753-1787.https://doi.org/10.21325/jotags.2019.447
      • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1KASAP G., KEMER E., KIRICI T. E. (2022). Turizm Tanıtım Filminin Göstergebilimsel Analizi: İstanbul Tanıtım Filmi Örneği. 10.32572/guntad.1038173, 6, 326-344.https://doi.org/10.32572/guntad.1038173
      • 2KIRICI T. E., KEMER E., KASAP G. (2022). A Process of Meaning Creation: An Analysis of Space Tourism Posters via Semiotic Analysis. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi/ Journal of Travel and Hospitality Business, 19, 81-98.https://doi.org/10.24010/soid.1012302
      • 3KIRICI T. E., KEMER E., KASAP G. (2021). Turist Rehberleri Robot Rehberler Hakkında Ne Düşünüyor? Fenomenolojik Bir Araştırma. Turist Rehberliği Nitel Araştırmalar Dergisi, 2, 107-129.
        • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
        • 1AKTEN S., KASAP G. (2024). Determination of the Natural and Cultural Resource Values of the Turkish Republic of Cyprus in Terms of Tourism and Suggestions for Sustainable Management. 4th INTERNATIONAL ARCHITECTURAL SCIENCES & APPLICATIONS SYMPOSIUM, Mayıs 30-31, Kyrenia, 1179-1185.
        • 2AKTEN S., KASAP G. (2023). EXAMINATION OF EDIBLE FLOWERS IN TERMS OF DIFFERENT CULINARY CULTURES . IV-International Rural Areas and Ecology Congress Within The Framework of Sustainable Development, Ekim 5-6, Girne, 438-455.
        • 3TABAK G., CANİK S., GÜNEREN Ö. E. (2021). Are You Afraid to Travel During COVID-19?. Global Conference on Services and Retail Management, Mayıs 10-13, FLORİDA.
        • 4SAMUR A. N., TABAK G., YILMAZ İ. (2019). Kapadokya Alanı Hakkındaki Mevzuatın Bölgenin Turizm Yönetiminde Görülen Yetki Karmaşasının Önlenmesindeki Rolü. 1.ULUSLARARASI KAPADOKYA SOSYAL BİLİMLER ÖĞRENCİ KONGRESİ, Kasım 7-9, NİĞDE, 247-252.
        • 5TABAK G., SAMUR A. N., YILMAZ İ. (2019). TURİZMDE VANDALİZM SORUNU VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: NEVŞEHİR ÖRNEĞİ. 1.ULUSLARARASI KAPADOKYA SOSYAL BİLİMLER ÖĞRENCİ KONGRESİ, Kasım 7-9, NİĞDE, 233-246.
          • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
          • 1KIRICI T. E., YILDIRIM İ., DAĞ T., KASAP G. (2022). Spor Turizmi Açısından XXXIII. Olimpiyat Oyunları’na Ait Afişin Göstergebilimsel Analizi. 22. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 27-29, Burdur, 109-121.
          • 2KIRICI T. E., KASAP G. (2021). Dijitalleşmenin Profesyonel Turist Rehberliği Mesleğine Etkilerinin SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi. IV. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi, Kasım 4-5, Mersin, 199-212.
          • 3KIRICI T. E., KASAP G., BOZKURT İ., DAĞ T. (2021). Rekreatif Bir Faaliyet Olan Balon Turunun İç Turizm Kapsamında İncelenmesi : Foursquare Örneği. 21. Ulusal 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Ekim 15-17, Balıkesir, 412-423.
          • 4KIRICI T. E., KASAP G., BOZKURT İ., DAĞ T. (2021). Rekreatif Bir Faaliyet Olan Balon Turunun İç Turizm Kapsamında İncelenmesi : Foursquare Örneği. 21. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 15, Balıkesir, 412-423.
          • 5GÜNEREN E., TABAK G. (2015). Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Turizm Sektörüne Bakış Açıları. KAPADOKYA TURİZM PANELİ, Nisan 16-16, NEVŞEHİR.
            • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
            • 1KIRICI T. E., BOZKURT İ., TABAK G. (2021). Tourism and Woman Phenomenon: A Bibliometric Analysis Based on a Web of Science Database. The Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'21), Nisan 1-3, Ankara, 88-88.
              • Akademik Görevler
              • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Eğirdir Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Turizm Ve Otel İşletmeciliği Pr./ Öğretim Görevlisi (2019-...)
                • Verdiği Dersler
                • 1İngilizce
                • 2İşletme 2
                • 3Mesleki İngilizce
                • 4Mutfak Ürünleri
                • 5Otelcilik Otomasyon Sistemleri
                • 6Soslar
                • 7Turizm Pazarlaması
                • 8Yiyecek İçecek Servisi