KİŞİSEL BİLGİLER
Derya TOKSÖZ KILIÇ
Adı Soyadı Doç. Dr. Derya TOKSÖZ KILIÇ
Birimi Turizm Fakültesi
Bölüm Turizm Rehberliği Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Turizm Rehberliği Anabilimdalı Başkanlığı
Telefon
E-Posta deryakilic@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0003-3170-6076
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 25.6.2012
Yüksek Lisans MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ) 2.10.2015
Doktora MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR) 5.11.2020
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1TOKSÖZ K. D. (2024). Doğa Turizmi. Ankara, (pp. 117-133). Nobel Yayıncılık.
  • 2TOKSÖZ K. D., DALGIÇ A. (2023). Resilient and Sustainable Destinations After Disaster: Challenges and Strategies. Emerald.
  • 3GÜNAY F., TOKSÖZ K. D. (2023). Finans ve Ekonomi Bilimlerinde Teori ve Uygulamalar. İstanbul, (pp. 159-198). Filiz Kitabevi.
  • 4TOKSÖZ K. D., ŞİMŞEK N. (2022). GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GASTRONOMİNİN İZLERİ. Konya, (pp. 167-197). Eğitim Yayınevi.
  • 5DALGIÇ A., TOKSÖZ K. D. (2022). Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular. Ankara, (pp. 209-228). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 6TOKSÖZ K. D. (2022). Festival and Event Tourism: Building Resilience and Promoting Sustainability. Gloucester, (pp. 3-10). CABI.
  • 7TOKSÖZ K. D., YETİMOĞLU S. (2022). ANADOLU İPEK YOLU KÜLTÜREL MİRASLARI II. Ankara, (pp. 157-184). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 8EKİCİ R., TOKSÖZ K. D. (2021). Impact of ICTs on Event Management and Marketing. Pensilvanya, (pp. 46-67). IGI Global.
  • 9BİRDİR K., BİRDİR S., TOKSÖZ K. D. (2021). Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler III. Ankara, (pp. 83-92). Detay Yayıncılık.
  • 10TOKSÖZ K. D. (2021). EKOTURİZMİ ANLAMAK. Ankara, (pp. 280-292). Detay Yayıncılık.
  • 11TOKSÖZ K. D., DALGIÇ A., BİRDİR K. (2020). Organizational Behavior Challenges in the Tourism Industry. Hershey PA, (pp. 147-167). IGI Global.
  • 12TOKSÖZ K. D. (2020). TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI. (pp. 275-294). Detay Yayıncılık.
  • 13TOKSÖZ K. D. (2020). Turizm ve Sanat. Ankara, (pp. 120-135). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 14DALGIÇ A., TOKSÖZ D., BİRDİR S., BİRDİR K. (2020). Sustainable Destination Branding and Marketing Strategies for Tourism Development. London, (pp. 181-189). CABI.
  • 15ÇAPAR G., TOKSÖZ D., DÖNMEZ B. (2018). TURİST REHBERLİĞİ ÜZERİNE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR. Ankara, Detay Yayıncılık.
  • 16AKMEŞE H., TOKSÖZ K. D. (2018). Çevre Muhasebesi. Konya, (pp. 85-102). Eğitim yayınevi.
  • 17PALA M. T., TOKSÖZ D. (2017). Otel işletmeciliği. İstanbul, (pp. 217-233). PARADİGMA AKADEMİ.
  • 18DALGIÇ A., TOKSÖZ D., BİRDİR K. (2017). Service Failures and Recovery in Tourism and Hospitality: A Practical Manual. Oxfordshire, (pp. 181-196). CABI.
    • Alanında, uluslararası yayınlanan diğer tür kitaplarda bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1ÇAPAR G., TOKSÖZ K. D., PALA M. T. (2022). Encyclopedia of Tourism Management and Marketing (Vol.4). (pp. 591-594). Edward Elgar Publishing.
    • 2ÇAPAR G., TOKSÖZ K. D., PALA M. T. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler C.12. Ankara, (pp. 338-339). Detay Yayıncılık.
    • 3GÜNAY F., TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.7). Ankara, (pp. 8-8). Detay Yayıncılık.
    • 4TOKSÖZ K. D., GÜNAY F. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.5) . Ankara, (pp. 182-183). Detay Yayıncılık.
    • 5TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.1). Ankara, (pp. 312-312). Detay Yayıncılık.
    • 6TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.1). Ankara, (pp. 232-232). Detay Yayıncılık.
    • 7TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.12). Ankara, (pp. 362-363). Detay Yayıncılık.
    • 8TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.12). Ankara, (pp. 323-324). Detay Yayıncılık.
    • 9TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.8). Ankara, (pp. 40-41). Detay Yayıncılık.
    • 10TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.2). Ankara, (pp. 206-207). Detay Yayıncılık.
    • 11TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.6). Ankara, (pp. 270-271). Detay Yayıncılık.
    • 12TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.6) . Ankara, (pp. 329-329). Detay Yayıncılık.
    • 13TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.4). Ankara, (pp. 24-25). Detay Yayıncılık.
    • 14TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.7). Ankara, (pp. 226-227). Detay Yayıncılık.
    • 15TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.10). Ankara, (pp. 202-203). Detay Yayıncılık.
    • 16TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.16). Ankara, (pp. 199-199). Detay Yayıncılık.
    • 17TOKSÖZ K. D. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler (C.2). Ankara, (pp. 123-124). Detay Yayıncılık.
      • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1GÜNAY F., TOKSÖZ K. D., ASLAN Z. (2024). The causes, process and result of becoming a digital nomad family: a phenomenological case study. Worldwide Hospitality and Tourism Themes, 16, 294-302.
      • 2Hüseynli N., TOKSÖZ K. D. (2024). Bakü’deki kültür turizminin mevcut durumu ve potansiyelinin belirlenmesi. Journal of Applied Tourism Research, 5, 1-13.
      • 3KEMER F. N., TOKSÖZ K. D. (2024). Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Kapsamında Eğirdir’in Ev Pansiyonculuğu Potansiyelinin Araştırılması. Journal of Hospitality and Tourism Issues, 6, 165-178.https://doi.org/10.51525/johti.1563995
      • 4DALGIÇ A., TOKSÖZ K. D., EKİCİ Ç. R., GÜVENÇ A. (2021). Tur Katılımcılarının Şikâyet Unsurları ve İzlenen Şikâyet Telafi Stratejileri: Turist Rehberleri Açısından Bir Değerlendirme. Turist Rehberliği Nitel Araştırmalar Dergisi, 2, 130-149.
      • 5ÇINAR B., TOKSÖZ K. D. (2020). Turist Rehberliğinde Hikayeleştirme ve Mekanların Tüketimi. Turist Rehberliği Dergisi (TURED), 3, 1-17.
      • 6TOKSÖZ K. D., PALA M. T., ÇAPAR G. (2020). İşte Gelişim Ölçeğini Türkçeye Uyarlama Çalışması. İzmir İktisat Dergisi, 35, 177-186.
      • 7BİRDİR S., TOKSÖZ D., BİRDİR K. (2019). Yeşil yıldız uygulamaları: Y kuşağı örneği. Journal of Tourism Theory and Research, 5, 123-133.
      • 8TOKSÖZ D., ÇAPAR G., DÖNMEZ B. (2019). Değişen seyahat kültüründe yeni bir kavram: Travel Itch. Journal of Tourism Theory and Research, , 134-143.https://doi.org/10.24288/jttr.525604
      • 9BİRDİR S., TOKSÖZ D., BİRDİR K. (2018). Katılımcıların Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının Geliştirilmesine Yönelik Önerileri. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 22.
      • 10ÇAPAR G., TOKSÖZ D., DÖNMEZ B. (2018). Turizm Rehberliği Alanında Yapılan Akademik Çalışmaların İncelenmesi. Turist Rehberliği Dergisi (TURED), 1.
      • 11TOKSÖZ D., ARAS S. (2018). The Scientometric Evaluation of the Theses on the ‘Environment’ Field. International Journal of Social and Humanities Sciences Research, 5, 4129-4134.https://doi.org/10.26450/jshsr.902
      • 12TOKSÖZ D., ARAS S. (2016). Turistlerin Seyahat Motivasyonlarında Yöresel Mutfağın Rolü. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 4, 174-189.https://doi.org/10.21325/jotags.2016.29
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1EKİCİ Ç. R., TOKSÖZ K. D. (2024). Reflections of Technological Developments on Tourist Guidance: Mobile Tourist Guide Applications. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, , 445-455.https://doi.org/10.21325/jotags.2024.1388
        • 2TOKSÖZ K. D., BİRDİR K. (2024). Göreme Milli Parkı ve Kapadokya Kayalık Bölgeleri’ndeki Ziyaretçi Etki Yönetimi Uygulamalarının Yerli Ziyaretçiler Tarafından Değerlendirilmesi. Alanya Akademik Bakış, 8, 64-77.https://doi.org/10.29023/alanyaakademik.1260032
        • 3TOKSÖZ K. D., GÜNDÜZ H. E. (2024). Davraz Kayak Merkezi’ne Yönelik Çevrimiçi Müşteri Şikayetlerinin İncelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi, 15, 1136-1151.https://doi.org/10.21076/vizyoner.1398462
        • 4TOKSÖZ K. D. (2024). Turist Rehberlerinin Alan Uzmanlığına Bakış Açıları Üzerine Görgül Bir Araştırma. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 8, 8-27.https://doi.org/10.32572/guntad.1301301
        • 5TOKSÖZ K. D., BİRDİR K. (2023). Sürdürülebilirlik Ekseninde İdeal Ziyaretçi Yönetiminin Oluşturulması: Göreme Milli Parkı Paydaşları Üzerine Bir Alan Araştırması. Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT, 6, 944-960.https://doi.org/10.33083/joghat.2023.312
        • 6TOKSÖZ K. D. (2023). Hatırlanabilir Turizm Deneyimi Çalışmaları Üzerine Bibliyometrik Bir İnceleme. Iktisadi Idari ve Siyasal Arastirmalar Dergisi, 8, 919-936.https://doi.org/10.25204/iktisad.1340842
        • 7DALGIÇ A., TOKSÖZ K. D. (2023). Relationships Among Reachability, Relatedness, Competence, and WorkRelated Deviant Behavior of Travel Agency Employees Working Remotely: The Role of Work Group Involvement. Turizm Akademik Dergisi, 10, 339-351.
        • 8TOKSÖZ K. D., ÖTER Z. (2022). TURİST REHBERLERİNİN YABANCI DİL KONUŞMA ZORUNLULUĞU OLMALI MI : SEÇİLMİŞ ÜLKELER ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME. Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT, 5, 1643-1654.https://doi.org/10.33083/joghat.2022.226
        • 9TOKSÖZ D., ÇAPAR G. (2019). Birey-Meslek Uyumunun Meslek Seçimine Etkisi: Eğitim Gezilerine Katılan Turist Rehberi Adayları Üzerine Bir Araştırma. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 3, 257-278.https://doi.org/10.32572/guntad.580413
        • 10TOKSÖZ D., DALGIÇ A., BİRDİR K. (2017). Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin İstanbul’da Faaliyet Gösteren 3, 4ve 5 Yıldızlı Konaklama İşletmelerine Etkileri ve Çözüm Önerileri1. Çağ Üniversitesi Sosyla Bilimler Dergisi, 14, 67-86.
        • 11BİRDİR S., TOKSÖZ D., BAK E. (2016). Karnavala Katılım Güdüleri IV Adana Uluslararası PortakalÇiçeği Karnavalı Örneği. Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 1, 21-39.
          • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1ÇAPAR G., PALA M. T., TOKSÖZ K. D. (2022). TRAVEL ITCH AS A NEW PHENOMENON: TRAVEL MOTIVES AND ATTRIBUTES OF ITCHERS. Tourism and Hospitality Management, 28, 83-99.https://doi.org/10.20867/thm.28.1.4.
          • 2ÇINAR B., TOKSÖZ K. D., ÇAKİCİ A. (2022). Meaning in life and the quest for authenticity in touristic experiences among Turkish tourists. Journal of Hospitality and Tourism Insights, .https://doi.org/10.1108/JHTI-01-2022-0033
            • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
            • 1TOKSÖZ K. D., ÇINAR B. (2024). Turizm/Turist Rehberliği Program Müfredatlarının Erişilebilir Turizm Açısından İncelenmesi. 6. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi, Mayıs 24, Kütahya.
            • 2ÇAPAR G., TOKSÖZ K. D., DÖNMEZ B. (2018). 2005-2017 Yılları Arasında Dünya'da ve Türkiye'de Turizm Rehberliği'nin Gelişimi. 1. Turizm Rehberliği Kongresi, Nisan 27-28, Balıkesir, 16-16.
            • 3TOKSÖZ K. D., ARAS S. (2015). Turistlerin Seyahat Motivasyonlarında Yöresel Mutfağın Rolü. 4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Nisan 17-18, Hatay, 31-31.
              • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
              • 1GÜNAY F., TOKSÖZ K. D. (2023). Turizmde Uluslararası Hedef Pazar Belirlemede Çok Kriterli Karar Verme: Türkiye Örneği. Balkan 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Ekim 6-8, Edirne, 832-857.
              • 2TOKSÖZ K. D. (2023). Kadın İşgücünün Türkiye Ekonomisindeki Yeri: Batı Akdeniz Bölgesi (TR61 Bölgesi) Üzerine Bir Araştırma . 4th International Azerbaijan Congress on Humanities and Social Sciences, Eylül 15, Shusha, 103-115.
              • 3TOKSÖZ K. D. (2023). Gıda İsrafını Önleme ve Azaltma Yolları: Türkiye’deki Turizm İşletmelerinden Örnek Uygulamalar. 17. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi, Ağustos 19-20, Ankara, 518-528.
              • 4ÇAKİCİ A., TOKSÖZ D., ÖZDAMAR M. (2019). Lisans Turizm Öğrencilerinin Problem Çözme Becerisinin Öğrenci Bireysel Sorumluluk Davranışına Etkisi: Denetim Odağına Göre Bir Karşılaştırma. THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:INNOVATION, ENTREPRENEURSHIP AND SUSTAINABILITIY, Eylül 26-28, MERSİN.
              • 5BİRDİR S., TOKSÖZ D., BİRDİR K. (2019). Travelexpo Ankara Fuarına Katılım Nedenlerinin İncelenmesi. The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mart 26-28, Mersin, 239-244.
              • 6TOKSÖZ D., ÇAPAR G. (2018). Presenteeism Ya Da İşte Var Olamama Hali: Bir Fenomeni Anlama. 1. Uluslararası Mersin Sempozyumu, Kasım 1-3, Mersin, 304.
              • 7BİRDİR S., TOKSÖZ K. D., BİRDİR K. (2018). Yeşil Yıldız Uygulamaları: Y Kuşağı Örneği. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, Eylül 27-29, Mersin.
              • 8TOKSÖZ K. D., ÇAPAR G., DÖNMEZ B. (2018). Değişen Seyahat Kültüründe Yeni Bir Kavram: Travel Itch. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, Eylül 27-27, Mersin, 296-302.
              • 9BİRDİR S., TOKSÖZ K. D., BİRDİR K. (2018). Fuar Katılımcılarının Algıları: Travel Turkey Örneği. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, Eylül 27-29, Mersin.
              • 10BİRDİR S., TOKSÖZ D. (2017). Portakal Çiçeği Karnavalı’na Katılan Gençlerin Adana Destinasyon İmajıAlgıları. 1. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Eylül 28-30, Mersin, 880-888.
              • 11BİRDİR K., TOKSÖZ D., BİRDİR S. (2017). A Research on Identifying Framework of Tourist Guides Qualifications. 1. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Eylül 28-30, Mersin, 1514-1525.
              • 12BİRDİR K., DALGIÇ A., TOKSÖZ D. (2017). Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin Konaklama Sektörüne Etkileri ve Çözüm Önerileri İstanbul Örneği. 4. ULUSLARARASI TURİZM VE YÖNETİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Mayıs 12-14, Girne, 92-105.
              • 13BİRDİR S., TOKSÖZ D., YENİPINAR U. (2017). Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Yıldız Uygulamalarına Yönelik Tüketici Algıları: Mersin Örneği. VI. Ulusal II. Uluslararası Doğu Akdeniz Sempozyumu, Nisan 14-15, Gaziantep, 706-714.
              • 14TOKSÖZ D., BİRDİR K. (2016). Turizm Alan Yazında Kültürel Mirasla İlgili Çalışmaların Bibliyometrik Profili 2006 2015. 1st. International East Mediterranean Tourism Symposium, Nisan 21-24, Magusa, 76-88.
                • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                • 1EKİCİ Ç. R., TOKSÖZ K. D. (2021). Turist Rehberlerinin COVID-19 Salgınına İlişkin Algılarının Değerlendirilmesi. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRESİ, Kasım 4, Mersin, 119-130.
                • 2DALGIÇ A., TOKSÖZ K. D., EKİCİ Ç. R., GÜVENÇ A. (2021). Tur Katılımcılarının Şikayet Unsurları ve İzlenen Şikayet Telafi Stratejileri: Rehberler Gözünden Bir Değerlendirme. 21. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 15, Balıkesir, 905-918.
                • 3ATÇI D., TOKSÖZ D., ÇAPAR G., PALA M. T. (2019). İş Becerikliliği: Otel Çalışanlarında Bir Araştırma. 20.Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 16-19, Eskişehir, 533-541.
                • 4BİRDİR S., TOKSÖZ D., BİRDİR K. (2018). Katılımcıların Karnavalın Geliştirilmesine Yönelik Önerileri: Portakal Çiçeği Karnavalı Örneği.. VII Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Nisan 20-21, Hatay, 159-170.
                • 5BİRDİR S., TOKSÖZ D. (2017). Mersin Uluslararası Bahar Şenliğine Katılan Ziyaretçilerin Motivasyon Unsurları. 18. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 18-22, Mardin, 243-252.
                • 6TOKSÖZ D., BAK E., BENLİ S. (2014). MEGA VE ÖZELLİKLİ SPOR ETKİNLİKLERİNİN DÜNYADAN VE TÜRKİYE DEN ÖRNEKLERLE BENZERLİK VE FARKLILIKLARI. 3. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Nisan 18-18, MERSİN.
                  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                  • 1ARAS S., TOKSÖZ K. D. (2018). The Scientometric Evaluation of the Researches on the ‘Environment’ Field. 6th Global Conference on Environmental Studies (CENVISU-2018), Nisan 28-30, Aydın, 9-9.
                    • Uluslararası toplantıda poster, sözlü sunum ile gösterimleri
                    • 1BİRDİR K., TOKSÖZ D. (2016). Turist Rehberlerinin Meslek Etiği Algısının Eğitim Aldıkları Kuruma Göre Değerlendirilmesi. 3rd International Congress of Tourism & Management Researches, Mayıs 20-22, ANTALYA, 1565-1583.
                      • Alanında uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü
                      • 1BİRDİR K., BİRDİR S., DALGIÇ A., TOKSÖZ K. D. (2021). Impact of ICTs on Event Management and Marketing. IGI Global.
                        • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                        • 1TURİZM SEKTÖRÜNDE YAŞANAN KRİZİN KONAKLAMA SEKTÖRÜNE ETKİLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:, Mersin Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2017, Tamamlandı.
                        • 2Isparta’nın Yöresel Lezzetlerinin Gastronomi Turizmi Bağlamında Tanınırlığının Arttırılması , TÜBİTAK PROJESİ, Devam Ediyor.
                        • 3Kırsal Turizmin Geliştirilmesinde Ev Pansiyonculuğunun Rolü: Eğirdir Üzerine Ampirik Bir Saha Araştırması, TÜBİTAK PROJESİ, Devam Ediyor.
                          • Akademik Görevler
                          • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Turizm Rehberliği Bölümü/Turizm Rehberliği Pr./ Doçent (2025-...)
                          • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Turizm İşletmeciliği Bölümü/Turizm İşletmeciliği Pr./ Doktor Öğretim Üyesi (2020-...)
                          • 3Mersin Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/ Araştırma Görevlisi (2014-2020)
                            • İdari Görevler
                            • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bölüm Başkan Yardımcısı (2025-...)
                            • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bölüm Başkanı Yardımcısı (2021-2024)
                            • 3Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Erasmus Koordinatörü (2021-...)
                              • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
                              • 1Antalya Rehberler Odası (Üye) (2023-...)
                              • 2Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (Üye) (2020-2023)
                                • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                                • 1Arkeolojik Varlıkların Korunması Ve Kurtarılması (2021-2021) ,Arkeolojik Varlıkların Korunması Ve Kurtarılması. Yeterlilik Kimliği 5Bae66842fa44695a89951ee8da914e0,
                                • 2Anadolu Üniversitesi- Kültürel Miras Uzmanlığı (2021-2021) ,Anadolu Coğrafyasına Yönelik Kültürel Miras Uzmanlığı ,
                                • 3Nvıvo Eğitimi (2018-2018) ,Nitel Verilerin Analizinde Kullanılan Nvıvo Programının Kullanımına Yönelik Bilgi Verilmiştir.,
                                  • Verdiği Dersler
                                  • 1Advances İn Tour Guiding
                                  • 2Ancient Settlements I
                                  • 3Ancient Settlements Iı
                                  • 4Antik Yerleşimler I
                                  • 5Antik Yerleşimler Iı
                                  • 6Arkeoloji I
                                  • 7Arkeoloji Iı
                                  • 8Current İssues İn Tour Guiding
                                  • 9Currents Issues İn Tour Guiding
                                  • 10Geleneksel Türk El Sanatları
                                  • 11Introduction To Tourism
                                  • 12İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği
                                  • 13Marka Yönetimi
                                  • 14Proficiency İn Tour Guiding
                                  • 15Seyahat Sosyolojisi
                                  • 16Specialization İn Tour Guiding I
                                  • 17Specialization İn Tour Guiding Iı
                                  • 18Tour Guiding
                                  • 19Turizm İşletmelerinde Müşteri İlişkileri Yönetimi
                                  • 20Turizm Politikası Ve Planlaması
                                  • 21Turizm Rehberliğinde Güncel Konular I
                                  • 22Turizm Rehberliğinde Güncel Konular Iı
                                  • 23Turizmde İletişim
                                  • 24Turizmde Nitel Araştırma Yöntemleri
                                  • 25Turizmde Tanıtma Ve Reklam Yönetimi
                                  • 26Türkiye Turizm Kaynakları
                                  • 27Uzmanlık Alan Dersi