KİŞİSEL BİLGİLER
Yeliz DEMİR
Adı Soyadı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz DEMİR
Birimi Turizm Fakültesi
Bölüm Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilimdalı Başkanlığı
Telefon
E-Posta yelizdemir@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0003-0184-6828
Akademik Hesaplar
ResearcherIDGoogle ScholarResearchGate
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 3.6.2014
Yüksek Lisans AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ) 30.6.2016
Doktora İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR) 28.1.2022
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1DEMİR Y. (2024). Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş. Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 2DEMİR Y. (2024). TERMAL TURİZM VE TERMAL KENT: DENİZLİ. (pp. 169-179). DETAY YAYINCILIK.
  • 3DEMİR Y., BERTAN S. (2023). Impactful Technologies Transforming the Food Industry. (pp. 33-43). IGI GLOBAL PUBLISHER of TIMELY KNOWLEDGE.
  • 4DEMİR Y. (2023). DENİZLİ TURİZMİ VE KÜLTÜREL MİRAS. (pp. 181-202). Detay Yayıncılık.
    • Alanında, ulusal yayınlanan diğer tür kitaplarda bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 2DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 3DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 4DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 5DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 6DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 7DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 8DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 9DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
    • 10DEMİR Y. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Detay Yayıncılık.
      • Alanında, ulusal yayımlanan kitap
      • 1DEMİR Y. (2021). PASTANE DEPARTMANI VE PASTANE ÜRÜNLERİNİN ÜRETİLME TEKNİKLERİ . NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1AKÇA İ., DEMİR Y., DEMİR Ö. (2025). İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları ile Kariyer Bağlılığı İlişkisinde Kişi-Meslek Uyumunun Rolü: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma. Fırat Sosyal Bilimler Dergisi, 35, 533-546.https://doi.org/10.18069/firatsbed.1574405
        • 2DEMİR Y. (2025). Müşterilerin Unesco’nun Gastronomi Şehirleri’nde Bulunan Asırlık Aile Lokantalarındaki Gastronomi Mirası Algılamaları: Karşılaştırmalı Bir Analiz. Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi, 49, 772-804.https://doi.org/10.14520/adyusbd.1611375
        • 3DEMİR Y. (2025). Şehirlerin Gündelik Yaşamı Turistik Bir Ürün Olabilir Mi?. Abant Sosyal Bilimler Dergisi, 25, 540-557.https://doi.org/10.11616/asbi.1585833
        • 4DEMİR Y. (2025). Michelin Yeşil Yıldızı’na Sahip Restoranlarla İlgili Müşteri Deneyim ve Algılamalarının Analizi: Google Haritalar Örneği. Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 14, 118-135.https://doi.org/10.54600/igdirsosbilder.1496079
        • 5DEMİR Y. (2024). X, Y ve Z Kuşağı Bireylerin Yeme Alışkanlıklarını Etkileyen Motivasyon Faktörlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. AYDIN GASTRONOMY, 8, 187-200.https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v08i10012
        • 6DEMİR Y., ERKAN M. (2024). Eğitim Mutfaklarında Gıda İsrafı Sürecinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma. AYDIN GASTRONOMY, 8, 109-127.https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v08i1007
        • 7DEMİR Y. (2024). THE FUTURE OF FOOD CULTURE FROM HOMO SAPIENS TO HOMO VIDENS: A STUDY ON QUICK RECIPE VIDEOS ON SOCIAL MEDIA. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, , 409-427.https://doi.org/10.30794/pausbed.1476626
        • 8DEMİR Y., SAĞLAM K. (2023). X, Y ve Z Kuşaklarının Türk Kahvesi Tüketim Alışkanlıklarına Yönelik Bir Araştırma. Aydın Gastronomy, 7, 57-73.https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v07i1004
        • 9DEMİR Y. (2023). Sığır Eti Üretiminde Su Ayak İzinin Değerlendirilmesi Evaluation of Water Footprint in Beef Production. AYDIN GASTRONOMY, 7, 161-171.https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v07i10011
        • 10DEMİR Y. (2021). Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Dünya Gıda Sistemi Üzerindeki Etkileri. Aydın Gastronomy, 5, 131-141.https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v05i2004
        • 11DEMİR Y. (2021). Geleneksel Ekşi Mayanın Sağlık ve Ekmek Üzerindeki Etkileri. Aydın Gastronomy, 5, 63-70.https://doi.org/10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v05i1005
        • 12DEMİR Y., İSTANBULLU D. F. F. (2020). The Effects of Industry 4.0 on the Food and Beverage Industry. JOURNAL OF TOURISMOLOGY, 6, 1-14.https://doi.org/: 10.26650/jot.2020.6.1.0006
        • 13DEMİR Y. (2020). Paylaşım Ekonomisi Kapsamında Yemek Paylaşma Sitelerinin Analizi. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 4, 54-69.https://doi.org/10.32572/guntad.678419
        • 14DEMİR Y., KIZILIRMAK İ. (2019). İzleyicilerin Televizyon Yemek Programları ve Ünlü Şeflerle İlgili İnanç ve Tutumlarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7, 1852-1866.https://doi.org/10.21325/jotags.2019.452
          • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1DEMİR Y., BERTAN S. (2025). The mediating effect of trust in meal-sharing platforms on individuals’ intention to experience local meals. Journal of Foodservice Business Research, .https://doi.org/10.1080/15378020.2024.2448641
          • 2DEMİR Y., BERTAN S. (2023). Spatial distribution of Türkiye’s local Turkish cofee kinds. Journal of Ethnic Foods, 10, 1-14.https://doi.org/10.1186/s42779-023-00200-8
          • 3DEMİR Y., BERTAN S. (2023). Effect of Influencers on the Intention to Taste Local Food and Beverages. Journal of Mediterranean Tourism Research (JOMETR), 3, 9-17.https://doi.org/10.5038/2770-7555.3.1.1022
          • 4DEMİR Y. (2022). TÜRK MUTFAĞI KONUSUNDA YAYINLANAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN BETİMSEL İÇERİK ANALİZİ. Journal of Applied Tourism Research, 3, 179-190.
          • 5DEMİR Y. (2021). Türk Mutfağında Yenilen Yemeklerin Mutfak Eğitimi Alan Bireyler Tarafından Bilinme Durumunun Tespiti. Uluslararası Beşeri Bilimler ve Eğitim Dergisi, 7, 529-549.
          • 6DEMİR Y. (2020). BİREYLERİN HANE İÇİ GIDA İSRAFI İLE İLGİLİ ALGILAMASINI DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi, 1, 10-26.
          • 7DEMİR Y. (2020). Hedonik ve Yararcı Tüketim Değerinin Tüketicilerin Fast FoodRestoranlarındaki Memnuniyeti ve Davranışsal Niyetleri ÜzerindekiEtkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. ULUSLARARASI BEŞERİ BİLİMLER VE EĞİTİM DERGİSİ, 6, 644-669.
            • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
            • 1DEMİR Y., BERTAN S. (2024). TOURISTS’ INTENTIONS TO PARTICIPATE IN COFFEE TOURISM IN THE CONTEXT OF LOCAL TURKISH COFFEE CULTURE. Anais Brasileiros de Estudos Turisticos-ABET, 14, 1-10.https://doi.org/10.5281/zenodo.14112170
              • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
              • 1BERTAN S., DEMİR Y. (2024). GASTRONOMİ ŞEHRİ KRİTERLERİ AÇISINDAN DENİZLİ. 8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Ekim 17-20, AYDIN.
              • 2DEMİR Y., BERTAN S. (2024). BİREYLERİN YEMEK PAYLAŞIM SİTELERİNDEKİ GASTRONOMİ DENEYİMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. 8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Ekim 17-20, AYDIN.
              • 3DEMİR Y., İSTANBULLU D. F. F. (2019). Endüstri 4.0’xx ın Yiyecek İçecek Endüstrisi Üzerindeki Etkileri. 18.Geleneksel Turizm Sempozyumu 2019, Nisan 12-12.
                • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                • 1DEMİR Y., BERTAN S. (2024). DENİZLİ’NİN KAYAK TURİZMİ POTANSİYELİ. 24. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Eylül 19-21, Kastamonu, 542-548.
                • 2DEMİR Y. (2023). TÜRK MUTFAĞINDAKİ YEMEK VE İÇECEKLERİN ORTAÖĞRETİM MUTFAK EĞİTİMİNDE BİLİNİRLİLİĞİ. 23. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 13-15, Denizli.
                • 3DEMİR Y. (2023). TÜRK KAHVESİNİN GÜNÜMÜZDEKİ KÜLTÜREL TEMSİLİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. 23. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 13-15, Denizli.
                • 4DEMİR Y. (2019). Şehir Turizminde Y kuşağı Turistleri İçin Günlük Yaşamın Önemi. 20.Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 16-19, Eskişehir, 272-276.
                • 5ÖZTÜRK A., KILIÇARSLAN D., DEMİR Y., CABER M. (2015). LİSANS DÜZEYİNDE TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİNTÜRKİYE KÜLTÜREL MİRAS UNSURLARI İLE İLGİLİ BİLGİVE DENEYİMLERİNİN TESPİTİ. 16. Ulusal Turizm Kongresi, Kasım 12-15.
                  • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                  • 1DEMİR Y. (2024). USER PERCEPTIONS ABOUT FOOD RECIPES IN VIDEOS SHARED ON SOCIAL MEDIA. SILK ROAD 3. International Scientific Research Congress, Mart 6-8, SEMERKAND.
                    • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                    • 1DEMİR Y. (2023). TripAdvisor Ziyaretçi Yorumlarının İçerik Analizi:Eğirdir Gölü Örneği. 1st lnternational Lake Tourism and Current Trends in Tourism Congress, Ekim 5-7, Konya.
                    • 2MUSLU C. A., DEMİR Y. (2018). Effects of Menu Planning on Healthy EatingMenü Planlamasının Sağlıklı Beslenme Üzerindeki Etkileri. 1. Uluslararsı Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Kasım 1-3, SAKARYA, 54-65.
                      • Akademik Görevler
                      • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/ Doktor Öğretim Üyesi (2022-...)
                      • 2Dokuz Eylül Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/ Öğretim Görevlisi (2021-2022)
                      • 3İstinye Üniversitesi/Meslek Yüksekokulu/Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Aşçılık Pr. (Tam Burslu)/ Öğretim Görevlisi (2019-2021)
                      • 4İstanbul Gelişim Üniversitesi/İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Aşçılık Pr. (Ücretli)/ Öğretim Görevlisi (2017-2019)
                        • İdari Görevler
                        • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bölüm Başkan Yardımcısı (2024-...)
                        • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bölüm Başkanı (2022-2024)
                        • 3Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı (2022-2024)
                          • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                          • 1Pasta Yapım Teknikleri Kursu (2007-2008) ,İlgili Grupta 120 Saat Pasta Yapım Teknikleri Kursuna Düzenli Katılım Sağlanarak Gerekli Katılım Belgesi Alınmıştır., İstanbul
                            • Verdiği Dersler
                            • 1Çikolata Yapımı
                            • 2Dünya Mutfakları
                            • 3Ekmek Yapım Teknikleri
                            • 4Ekmek Yapımı
                            • 5Hijyen Ve Sanitasyon
                            • 6İleri Pastacılık
                            • 7Konaklama İşletmeciliği
                            • 8Kurumsal Yönetişim
                            • 9Mutfak Organizasyonu
                            • 10Mutfak Sanatları Yönetimi
                            • 11Mutfak Ürünleri
                            • 12Pastacılık
                            • 13Pastacılık Ve Ekmekçilik
                            • 14Pastane Ürünleri
                            • 15Soğuk Mutfak
                            • 16Turizmde İnovasyon
                            • 17Türk Mutfağı
                            • 18Uluslararası Mutfaklar
                            • 19Uluslararası Mutfaklar Iı
                            • 20Yemek Hazırlama Ve Pişirme I
                            • 21Yemek Hazırlama Ve Pişirme Iıı
                            • 22Yemek Hazırlama Ve Pişirme Iv
                            • 23Yiyecek İçecek İşletmeciliği
                            • 24Yiyecek İçecek Servisi
                            • 25Yöresel Mutfaklar
                            • 26Ziyafet Mutfağı
                            • 27Ziyafet Organizasyonu