KİŞİSEL BİLGİLER
Ayşe ŞAHİN YILMAZ
Adı Soyadı Doç. Dr. Ayşe ŞAHİN YILMAZ
Birimi Turizm Fakültesi
Bölüm Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilimdalı Başkanlığı
Telefon
E-Posta ayseyilmaz@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0001-8533-7187
Akademik Hesaplar
ResearcherIDGoogle Scholar
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 18.6.2015
Yüksek Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ) 12.9.2017
Doktora GAZİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR) 8.7.2021
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1ŞAHİN Y. A. (2024). Global Perspectives on Cheese Tourism. (pp. 53-62). IGI Global.
  • 2ŞAHİN Y. A., YILMAZ G. (2024). Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş. Ankara, (pp. 173-200). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 3ŞAHİN Y. A. (2023). Turizm ve Sürdürülebilirlik. Ankara, (pp. 1-14). Detay Yayıncılık.
  • 4YILMAZ G., ŞAHİN A. (2023). Routledge Handbook of Wine Tourism. (pp. 460-473). Routledge.
  • 5ŞAHİN Y. A. (2023). Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler. Ankara, (pp. 101-142). Detay Yayıncılık.
  • 6YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2023). Evolving the perspectives on the value of gastronomy for Mediterranean destination development. (pp. 11-34). McGraw-Hill Education.
    • Alanında uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitap
    • 1ÖZDEMİR B., ŞAHİN Y. A. (2023). Ziyafet Yönetimi Teorik ve Pratik Yaklaşımlar. Ankara, Detay Yayıncılık.
      • Alanında, ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
      • 1YILMAZ G., ŞAHİN Y. A., ÇIRAK K. (2023). Turizm Çalışmaları 2023. Çanakkale, (pp. 45-62). Paradigma Akademi.
      • 2YILMAZ G., ŞAHİN A. (2022). Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular. Ankara, (pp. 267-294). Nobel Yayın.
      • 3ŞAHİN A. (2021). Türkiye Lezzet Rotaları. Ankara, (pp. 80-83). Detay Yayıncılık.
      • 4ŞAHİN A. (2021). Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler. Ankara, (pp. 95-109). Detay Yayıncılık.
      • 5KILIÇLAR A., ÖZEKİCİ Y. K., ŞAHİN A., KÜÇÜKERGİN F. N. (2021). Genel Turizm. Ankara, (pp. 21-55). Seçkin.
        • Alanında, ulusal yayınlanan diğer tür kitaplarda bölüm ve ünite yazarlığı
        • 1ŞAHİN Y. A. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Ankara, (pp. 251-251). Detay Yayıncılık.
        • 2ŞAHİN Y. A. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Ankara, (pp. 220-221). Detay Yayıncılık.
        • 3ŞAHİN Y. A. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi. Ankara, (pp. 42-47). Detay Yayıncılık.
        • 4ŞAHİN A. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 224-224). Detay Yayıncılık.
        • 5ŞAHİN A. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 267-268). Detay Yayıncılık.
        • 6ŞAHİN A. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 320-321). Detay Yayıncılık.
        • 7ŞAHİN A. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 351-352). Detay Yayıncılık.
        • 8ŞAHİN A. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 416-416). Detay Yayıncılık.
        • 9ŞAHİN A. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 420-420). Detay Yayıncılık.
        • 10ŞAHİN A. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 580-581). Detay Yayınclık.
          • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2024). An overview of chatbots in tourism and hospitality using bibliometric and thematic content analysis. Worldwide Hospitality and Tourism Themes, 16, 232-247.https://doi.org/10.1108/WHATT-03-2024-0069
          • 2ŞAHİN A., KILIÇLAR A. (2023). The effect of tourists' gastronomic experience on emotional and cognitive evaluation: an application of S-O-R paradigm. Journal of Hospitality and Tourism Insights, 6, 595-612.https://doi.org/10.1108/JHTI-09-2021-0253
          • 3ŞAHİN A., YILMAZ G. (2022). Local food research: a bibliometric review using Citespace II (1970–2020). LIBRARY HI TECH, 40, 848-870.https://doi.org/10.1108/LHT-07-2021-0227
          • 4KILIÇLAR A., SARIKAYA G. S., ŞAHİN A., BOZKURT İ. (2022). De gustibus non est disputandum: analysis of the relationship between cultural omnivorousness and food. British Food Journal, 124, 1453-1472.https://doi.org/10.1108/BFJ-04-2021-0433
            • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
            • 1YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2023). Şarap Turizmi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Ağ Analizi ile Haritalandırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11, 1621-1640.https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1259
            • 2ŞAHİN Y. A. (2023). Kahve Turizmine İlişkin Sistematik Bir Araştırma (A Systematic Research of Coffee Tourism). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11, 2203-2222.https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1289
            • 3ÖZDEMİR B., ŞAHİN A. (2021). Kişisel Değerlerin Restoran Seçimine Etkisi: Dışarıda Yemek Yeme Motivasyonlarının Aracılık Rolü. Journal of Yaşar University, 16, 1256-1281.https://doi.org/10.19168/jyasar.902407
            • 4ŞAHİN A., KILIÇLAR A. (2021). Yiyecek Tüketim Duygularının Turistlerin Davranışsal Niyetlerine Etkisi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9, 791-809.https://doi.org/10.21325/jotags.2021.816
            • 5KILIÇLAR A., BOZKURT İ., SARIKAYA G. S., ŞAHİN A. (2021). Sosyal Medyanın X ve Z Kuşağı Üzerindeki Yemek Yeme Davranışına Etkisi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9, 531-552.https://doi.org/10.21325/jotags.2021.802
            • 6KILIÇLAR A., ŞAHİN A. (2020). Zaman Kavramına Bir Bakış: Boş Olan Zaman Mıdır Yoksa İnsan Mı?. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8, 2263-2276.https://doi.org/10.21325/jotags.2020.659
            • 7ŞAHİN A., YAMAN M. (2019). OSMANLI VE BATI RESSAMLARININ KULLANDIĞI YİYECEK-İÇECEK FİGÜRLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. The Journal of International Social Research, 12, 528-534.https://doi.org/10.17719/jisr.2019.3251
            • 8AKSOY M., ŞAHİN A. (2018). Yiyecek İçecek Eğitiminde Gastronomi Ve Mutfak Sanatları İle Kulinoloji Programlarına Dair Bir Karşılaştırma. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 5, 7-20.
            • 9KILIÇLAR A., ŞAHİN A., SARIKAYA G. S., BOZKURT İ. (2018). Kişilik Tiplerinin Gıda Tercihlerine Etkisi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6, 779-811.https://doi.org/10.21325/jotags.2018.334
            • 10KILIÇLAR A., ŞAHİN A., SARIKAYA G. S., BOZKURT İ. (2017). Kişilik Tiplerinin Tat Tercihlerine Etkisi. Journal of Tourism and Gastronmy Studies, 5, 93-117.
            • 11ŞAHİN A. (2017). Gastromilliyetçilik Kavramının İncelenmesi: Coğrafi İşaret ve Markalaşma Faktörleri. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 10, 459-464.
              • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
              • 1BOZKURT İ., KILIÇLAR A., KAMAN G. S., ŞAHİN Y. A. (2023). CHANGING HABITS: THE EFFECT OF CULTURAL CONSUMPTION ON RESTAURANT PREFERENCES. Prizren Social Science Journal, 7, 75-85.
              • 2YILMAZ G., ŞAHİN A. (2021). How Does the COVID-19 Outbreak Affect the Food and Beverage Industry in Turkey? Proposal of A Holistic Model. Journal of Foodservice Business Research, 24, 629-665.https://doi.org/10.1080/15378020.2021.1883216
                • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                • 1ŞAHİN Y. A. (2023). A CASE STUDY ON GASTRONOMY GUIDANCE IN THE EASTERN BLACK SEA REGION. 10th INTERNATIONAL CONGRESS ON INNOVATIVE SCIENTIFIC APPROACHES, Ekim 3-4, Samsun, 177-178.
                • 2ŞAHİN Y. A. (2023). Kahve Deneyimini Etkileyen Unsurlara Yönelik Kavramsal Bir Değerlendirme. 12. ULUSLARARASI BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Eylül 19-20, 118-120.
                • 3ŞAHİN Y. A., ÇIRAK K., YILMAZ G. (2023). Evaluation of Potential Chefs' Cognitive Perceptions of Food Waste. VII. International West Asia Congress of Tourism Research, Haziran 8-10, 104-104.
                • 4YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2023). Rize, yeni bir çay turizmi destinasyonu mu? Çay turizmi kaynaklarına ilişkin bir envanter çalışması. Ege Üniversitesi IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, Haziran 8-9, İzmir, 33-35.
                • 5KAMAN G. S., ŞAHİN Y. A., BOZKURT İ. (2022). Kripto Paraların Restoran Endüstrisinde Kullanımı. 3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS (ITTD22), Eylül 28-30, Ankara.
                  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                  • 1YILMAZ G., ŞAHİN A. (2022). Yerel gastronomik turizm ürünlerine ilişkin deneyimsel değerin davranışsal niyete etkisi. 22. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 27-29, Burdur, 996-1009.
                  • 2ALPHAN E., ŞAHİN A., ÖZKAYA F. (2016). Destinasyon Çekiciliğinde Gastronomik Ürün. 17. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 20-23, 313-321.
                    • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                    • 1ÖZKAYA F., ALPHAN E., ŞAHİN A. (2017). Gıda Eşleşmesinde Zeytinyağı ve Ezine Peyniri. 4th International Congress of Tourism and Management Researches, Mayıs 12-14, Girne.
                      • Alanında ulusal yayımlanan kitap editörlüğü
                      • 1YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2021). Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler. Detay Yayıncılık.
                        • Akademik Görevler
                        • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/ Doçent (2025-...)
                        • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/ Doktor Öğretim Üyesi (2023-2025)
                        • 3Akdeniz Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/ Araştırma Görevlisi (2018-2023)
                        • 4Gazi Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/ Araştırma Görevlisi (2016-2018)
                          • İdari Görevler
                          • 1Akdeniz Üniversitesi Erasmus Koordinatörü (2021-2022)
                            • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                            • 1Kayseri Gastronomi Günleri (2023-2023) ,Konuşmacı, Kayseri Gastronomi Günleri Sempozyumu,
                            • 2Yüksek Lisans Tez Savunma Jüri Üyeliği (2023-2023) ,Yüksek Lisans Tez Savunma Jüri Üyeliği (Yedek Jüri),
                            • 3Doktora Tez İzleme Jürisi (2023...) ,Doktora Tez İzleme Jürisi,
                            • 4Amos İle Uygulamalı Yem Eğitimi-Temel Düzey (2021-2021) ,Amos İle Uygulamalı Yem Eğitimi-Temel Düzey,
                            • 5Science &Amp; Cooking: From Haute Cuisine To Soft Matter Science (Chemistry) (2021-2021) ,Science &Amp; Cooking: From Haute Cuisine To Soft Matter Science (Chemistry),
                            • 6Amos İle İleri Düzey Uygulamalı Yem Eğitimi (2021-2021) ,Amos İle İleri Düzey Uygulamalı Yem Eğitimi,
                            • 7Spss Process Makro İle Aracı Ve Düzenleyici Etki Analizleri (2021-2021) ,Spss Process Makro İle Aracı Ve Düzenleyici Etki Analizleri,
                            • 8Nöropazarlama (2020-2020) ,Nöropazarlama Sertifika Programı,
                            • 9Temel Psikoloji (2020-2020) ,Temel Psikoloji Sertifika Programı,
                            • 10Temel Spss Eğitimi (2020-2020) ,Temel Spss Eğitimi,
                            • 11Turizmde Sscı-Scı Makale Yazma Stratejileri Ve Akademik Yazma Eğitimi (2020-2020) ,Turizmde Sscı-Scı Makale Yazma Stratejileri Ve Akademik Yazma Eğitimi,
                            • 12Her Şey Dahil Sistemi Çalıştayı (2019-2019) ,Katılımcı, Her Şey Dahil Sistemi Çalıştayı,
                            • 13Iv. International Gastromasa Gastronomy Conference (2018-2018) ,Katılımcı, Iv. International Gastromasa Gastronomy Conference,
                            • 143. Taste Of City Conference (2018-2018) ,Katılımcı, 3. Taste Of City Conference,
                            • 15Citespace İle Bibliyometrik Analiz Eğitimi (2018-2018) ,Citespace İle Bibliyometrik Analiz Eğitimi,
                            • 16Iıı. International Gastromasa Gastronomy Conference (2017-2017) ,Katılımcı, Iıı. International Gastromasa Gastronomy Conference,
                            • 17Iı. International Gastromasa Gastronomy Conference (2016-2016) ,Katılımcı, Iı. International Gastromasa Gastronomy Conference,
                              • Verdiği Dersler
                              • 1Mutfak Kalite Yönetimi
                              • 2Mutfak Sanatlarına Giriş
                              • 3Mutfak Sanatlarına Giriş İ.Ö.
                              • 4Örgütsel Davranış
                              • 5Pazarlama
                              • 6Temel Yemek Pişirme Iı
                              • 7Yönetim Ve Organizasyon
                              • 8Ziyafet Yönetimi