KİŞİSEL BİLGİLER
Gökhan YILMAZ
Adı Soyadı Doç. Dr. Gökhan YILMAZ
Birimi Turizm Fakültesi
Bölüm Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilimdalı Başkanlığı
Telefon
E-Posta gokhanyilmaz@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK PR. 1.6.2010
Yüksek Lisans AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ) 15.1.2015
Doktora AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (DR) 7.7.2021
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1ŞAHİN Y. A., YILMAZ G. (2024). Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş. Ankara, (pp. 173-200). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 2YILMAZ G. (2023). Türkiye’nin Sokak Lezzetleri. Ankara, (pp. 173-194). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 3YILMAZ G. (2023). Gastronomi Turizmi Deneyimsel Perspektiften İnceleme. Çanakkale, (pp. 43-82). Paradigma Akademi Yayınevi.
  • 4YILMAZ G., ŞAHİN Y. A., ÇIRAK K. (2023). Turizm Çalışmaları 2023. Çanakkale, (pp. 45-71). Paradigma Akademi.
  • 5YILMAZ G., ÜLKER M. (2023). Türk Dünyası Mutfak Kültürü. Ankara, (pp. 161-178). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 6YILMAZ G. (2023). Gastronomide Üretim ve Tüketim Boyutları. Ankara, (pp. 203-218). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 7YILMAZ G. (2023). Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler. Ankara, (pp. 29-62). Detay Yayıncılık.
  • 8YILMAZ G. (2022). Anadolu İpek Yolu Kültürel Mirasları II. Ankara, (pp. 253-273). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 9YILMAZ G., ŞAHİN A. (2022). Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular. Ankara, (pp. 267-293). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 10YILMAZ G., ÖN F. (2022). Gastronomi Rehberliği. Ankara, (pp. 20-65). Detay Yayıncılık.
  • 11YILMAZ G. (2021). Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler. Ankara, (pp. 1-23). Detay Yayıncılık.
  • 12YILMAZ G. (2021). Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler. Ankara, (pp. 66-94). Detay Yayıncılık.
  • 13YILMAZ G., KILIÇARSLAN D. (2020). Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV Gastronomi ve Eğlence İşletmecileri. Ankara, (pp. 257-265). Detay Yayıncılık.
  • 14YILMAZ G. (2019). Bir Yerin Tabaktaki Kimliği. Ankara, (pp. 399-405). Detay Yayıncılık.
  • 15YILMAZ G. (2019). Bir Yerin Tabaktaki Kimliği. Ankara, (pp. 200-206). Detay Yayıncılık.
  • 16YILMAZ G. (2018). Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar. Ankara, (pp. 373-384). Detay Yayıncılık.
  • 17ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O. (2017). Gastronomi Üzerine Araştırmalar. Ankara, (pp. 237-250). Detay Yayıncılık.
    • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1YILMAZ G. (2024). Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends, and Innovations for the Future in Tourism. Leeds, (pp. 175-192). Emerald Publishing.
    • 2YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2023). Evolving the Perspectives on the Value of Gastronomy for Mediterranean Destination Development – Tourism Studies on the Mediterranean Region 3. Milano, (pp. 11-34). McGraw-Hill Education.
    • 3YILMAZ G., ŞAHİN A. (2023). Routledge Handbook of Wine Tourism. Oxon, (pp. 460-473). Routledge Taylor & Francis Group.
    • 4ÇORBACI A., YILMAZ G., ÖZTÜRK A., SÜMBÜL G. (2018). Advances in Global Business and Economics. Sarasota, Florida, (pp. 77-92). USF M3 Publishing.
    • 5ÇALIŞKAN O., YILMAZ G. (2016). Global Issues and Trends in Tourism. Sofia, (pp. 33-50). St. Kliment Ohridski University Press.
    • 6YILMAZ G., GÜLTEKİN S. (2016). Global Issues and Trends in Tourism. Sofia, (pp. 217-230). St. Kliment Ohridski University Press.
      • Alanında ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitap
      • 1YILMAZ G. (2023). Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler. Ankara, Detay Yayıncılık.
      • 2YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2021). Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler . Ankara, Detay Yayıncılık.
      • 3AKSU A. A., YILMAZ G., GÜMÜŞ D. F. (2013). Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi. Ankara, Detay Yayıncılık.
        • Alanında, ulusal yayınlanan diğer tür kitaplarda bölüm ve ünite yazarlığı
        • 1YILMAZ G. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler - Cilt XVI.. Ankara, (pp. 240-241). Detay Yayıncılık.
        • 2YILMAZ G. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler - Cilt III. Ankara, (pp. 374-375). Detay Yayıncılık.
        • 3YILMAZ G. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler - Cilt III. Ankara, (pp. 376-377). Detay Yayıncılık.
        • 4YILMAZ G. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler- Cilt XVI. Ankara, (pp. 298-298). Detay Yayıncılık.
        • 5YILMAZ G. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler - Cilt XIV. Ankara, (pp. 119-119). Detay Yayıncılık.
        • 6YILMAZ G. (2022). Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler - Cilt XI. Ankara, (pp. 23-23). Detay Yayıncılık.
        • 7YILMAZ G. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 14-14). Detay Yayıncılık.
        • 8YILMAZ G. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 263-264). Detay Yayıncılık.
        • 9YILMAZ G. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 302-303). Detay Yayıncılık.
        • 10YILMAZ G. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 393-394). Detay Yayıncılık.
        • 11YILMAZ G. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 438-439). Detay Yayıncılık.
        • 12YILMAZ G. (2020). Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye. Ankara, (pp. 575-575). Detay Yayıncılık.
          • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
          • 1YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2024). An overview of chatbots in tourism and hospitality using bibliometric and thematic content analysis. Worldwide Hospitality and Tourism Themes, 16, 232-247.https://doi.org/10.1108/WHATT-03-2024-0069
          • 2YILMAZ G., Dixit S. K. (2023). Analyzing Tea Tourism Products and Experiences From India and Turkey: Supply Proclivities. Tourism: An International Interdisciplinary Journal, 71, 331-348.https://doi.org/10.37741/t.71.2.7
          • 3ŞAHİN A., YILMAZ G. (2022). Local Food Research: A Bibliometric Review Using Citespace II (1970-2020). Library Hi Tech, 40, 848-870.https://doi.org/10.1108/LHT-07-2021-0227
          • 4YILMAZ G., KILIÇARSLAN D., CABER M. (2020). How Does A Destination's Food Image Serve the Common Targets of the UNESCO Creative Cities Network?. International Journal of Tourism Cities, 6, 785-812.https://doi.org/10.1108/IJTC-07-2019-0115
          • 5CABER M., YILMAZ G., KILIÇARSLAN D., ÖZTÜRK A. (2018). The Effects of Tour Guide Performance and Food Involvement on Food Neophobia and Local Food Consumption Intention. International Journal of Contemporary Hospitality Management, 30, 1472-1491.https://doi.org/10.1108/IJCHM-02-2017-0080
          • 6ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O., YILMAZ G. (2015). A Qualitative Study on Process Aspects of Complaining in Restaurants. Journal of Culinary Science & Technology, 13, 330-361.https://doi.org/10.1080/15428052.2015.1058204
            • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
            • 1YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2023). Şarap Turizmi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Ağ Analizi ile Haritalandırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11, 1621-1640.https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1259
            • 2YILMAZ G. (2023). Planlı Davranış Kuramı Çerçevesinde Yerel Kahve Deneyiminin Tüketim, Satın Alma ve Tavsiye Etme Niyetine Etkisi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11, 1783-1808.https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1267
            • 3İÇİGEN E., YILMAZ G. (2023). Galata ve Pera Bölgesinde Otel İşletmeleri (1840-1895). Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi, 34, 69-82.https://doi.org/10.17123/atad.1325883
            • 4BAŞODA A., YILMAZ G., İPAR M. S. (2023). Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Karar Verme Tarzları: Bölümler Arasında Bir Karşılaştırma. Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 7, 281-311.https://doi.org/10.32958/gastoria.1364086
            • 5YILMAZ G., ÇIRAK K. (2022). Restoranlarda Yiyecek İsrafının Belirleyicileri, Kaynakları ve Çıktılarına İlişkin Kavramsal Bir Model Önerisi. Seyahat ve Otel Isletmeciligi Dergisi, 19, 269-286.https://doi.org/10.24010/soid.1093086
            • 6YILMAZ G. (2019). Türkiye’de Ortaöğretim ve Yükseköğretim Düzeyindeki Gastronomi Eğitiminin Değerlendirilmesi. Turizm Akademik Dergisi, 6, 229-248.
            • 7YILMAZ G., ERDEM Ö., ARMAN A. (2018). Şef Adaylarının Niteliklerine İlişkin Mutfak Şeflerinin Görüşleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6, 273-294.https://doi.org/10.21325/jotags.2018.282
            • 8YILMAZ G. (2017). Gastronomi ve Turizm İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 14, 171-191.https://doi.org/10.24010/soid.335117
            • 9YILMAZ G. (2017). Restoranlarda Bahşiş İle İlgili Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 14, 65-79.https://doi.org/10.24010/soid.335082
            • 10YILMAZ G., ÖZDEMİR B. (2017). Turizm Destinasyonlarında Restoran Biçimleşmeleri: Kapadokya Bölgesi Üzerine Nitel Bir Araştırma. Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi, 28, 81-95.https://doi.org/10.17123/atad.316075
            • 11YILMAZ G. (2017). Ulusal Turizm Kongrelerinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanı ile İlgili Yayınlanan Bildiriler Üzerine Bir Araştırma. Turizm ve Araştırma Dergisi, 6, 24-39.
            • 12ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O. (2015). Bireysel ve Davranışsal Faktörlerin Restoran Müşterilerinin Şikâyet Etme Niyetlerine Etkisi. Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi, 26, 61-79.https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss171069
              • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
              • 1YILMAZ G., ŞAHİN A. (2021). How Does the COVID-19 Outbreak Affect the Food and Beverage Industry in Turkey? Proposal of A Holistic Model. Journal of Foodservice Business Research, 24, 629-665.https://doi.org/10.1080/15378020.2021.1883216
              • 2YILMAZ G., ÜLKER M., GÜLTEKİN S. (2018). Gastronomy Metaphors According to Restaurant Employees. Journal of Gastronomy and Tourism, 3, 31-42.https://doi.org/https://doi.org/10.3727/216929718X15193195617791
                • SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, kitap kritiği, yorum, vaka takdimi ve özet türünden yayın
                • 1İÇİGEN E., YILMAZ G. (2019). Osmanlı Döneminde 1840-1923 Yılları Arasında Modern Anlamda Otel İşletmelerinin Gelişimi Üzerine Nitel Bir Araştırma. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 30, 257-258.
                  • Ulusal toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                  • 1ÜLKER P., YILMAZ G. (2023). Gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminde okul-öğrenci-sektör üçgeni: Paydaş görüşlerine ilişkin bir ön çalışma. 23. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 13-15, Denizli, 1195-1211.
                  • 2YILMAZ G., ŞAHİN A. (2022). Yerel gastronomik turizm ürünlerine ilişkin deneyimsel değerin davranışsal niyete etkisi. 22. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 27-29, Burdur, 996-1009.
                  • 3ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÜNAL C. (2016). Fiyat kalite ilişkisi ve yenilik merakının turistlerin yerel yiyecek satın alma niyetine etkisi. 17. Ulusal Turizm Kongresi, Ekim 20-23, Muğla, 232-243.
                  • 4ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O., AYDIN A. (2015). Şeflerin yerel yiyeceğe ilişkin algılamaları ile yerel yiyecek satın alma niyetleri arasındaki ilişki. 16. Ulusal Turizm Kongresi, Kasım 12-15, Çanakkale, 418-437.
                  • 5ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O. (2013). Restoran müşterilerinin şikayet davranışlarının planlı davranış kuramı çerçevesinde incelenmesi üzerine bir pilot çalışma. 14. Ulusal Turizm Kongresi, Aralık 5-8, Kayseri, 688-709.
                  • 6ERDİNÇ S. B., YILMAZ G. (2012). Lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilere yönelik betimleyici bir araştırma: Turizm, turist ve Antalya ile ilgili görüşleri. 13. Ulusal Turizm Kongresi, Aralık 6-9, Antalya, 833-844.
                  • 7ERDİNÇ S. B., YILMAZ G. (2012). Günümüzde turizm eğitiminin yükseköğretim içerisindeki yeri. Turizm Eğitimi Konferans/Workshop, Ekim 17-19, Ankara, 17-31.
                  • 8KIZILIRMAK İ., YILMAZ G. (2012). Kırsal turizmin tatil turizminin geliştiği yörelerde uygulanabilirliği Antalya ilindeki seyahat acentalarının yaptığı çalışmalar. 2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Eylül 20-22, Aksaray, 257-273.
                  • 9YILMAZ G., KIZILIRMAK İ. (2012). Güneydoğu Anadolu Bölgesi turizminin geliştirilmesinde gastronomi turizminin rolü. XI. Geleneksel Turizm Paneli, Nisan 16-16, Sakarya, 151-173.
                    • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                    • 1ŞAHİN Y. A., ÇIRAK K., YILMAZ G. (2023). Evaluation of potential chefs' cognitive perceptions of food waste. 7th International West Asia Congress of Tourism Research, Haziran 8-10, Üsküp, 104-104.
                    • 2YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2023). Rize, yeni bir çay turizmi destinasyonu mu? Çay turizmi kaynaklarına ilişkin bir envanter çalışması. Ege Üniversitesi IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, Haziran 8-9, İzmir, 33-35.
                    • 3YILMAZ G. (2022). Yiyecekle ilgililiğin restoran seçimine etkisi. 3. Uluslararası Seyahat ve Turizm Dinamikleri Kongresi, Eylül 28-30, Ankara, 39-39.
                    • 4ÖZTÜRK A., YILMAZ G. (2018). UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan gastronomik unsurlara ilişkin öğrencilerin bilgi düzeyi. 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Temmuz 19-21, Kastamonu, 55-56.
                    • 5ÇORBACI A., YILMAZ G., GÜLTEKİN S. (2018). An evaluation on culinary education in Turkey. Global Conferenceon Education and Research (GLOCER 2018), Nisan 17-20, Las Vegas, 53-55.
                    • 6YILMAZ G. (2017). Doğu Karadeniz bölgesine düzenlenen tur programlarında çay turizmi ürünlerinin kullanımı. DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, Ekim 23-24, Trabzon, 80-80.
                    • 7YILMAZ G. (2017). Çay ve turizm ilişkisi: Kavramlar, kaynaklar ve uygulamalar. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Eylül 28-1, Van, 232-232.
                    • 8ERDEM Ö., YILMAZ G., ARMAN A. (2017). Şeflerin aşçılık eğitimi alan öğrencilerin niteliklerine ilişkin görüşleri. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Eylül 28-1, Van, 188-188.
                    • 9KILIÇARSLAN D., YILMAZ G. (2017). Determination of gastronomic tourism characteristics of Gaziantep province as a Unesco Creative Cities Network. II. International Conference on Tourism Dynamics and Trends, Haziran 26-29, Sevilla, 232-234.
                    • 10YILMAZ G., GÜLTEKİN S. (2017). Use of foods with geographical indication in menus of restaurants. International Congress on Cultural Heritage and Tourism, Mayıs 19-21, Konya, 576-576.
                    • 11ÖZDEMİR B., YILMAZ G. (2016). Kapadokya Bölgesi'nde gastronomi ve turizm ilişkisi üzerine bir araştırma. II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu: Tarih, Kültür, Çevre, Turizm, Sağlık, Ekonomi, İnanç ve Eğitim, Mayıs 2-4, Nevşehir, 53-54.
                    • 12YILMAZ G. (2016). A conceptional research on factors affecting customers tipping tendency in restaurants. I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Nisan 21-23, Antalya, 43-44.
                      • Ulusal toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
                      • 1YILMAZ G. (2023). Adıyaman kahvesine ilişkin bir örnek olay çalışması. Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumu, Şubat 3-3, Mersin, 30-30.
                      • 2YILMAZ G., ÖZDEMİR B. (2022). Gastronomik deneyim, yiyecek imajı ve otantizmin turistlerin yerel yiyecek tüketim niyetine etkisi: Yiyecek korkusunun düzenleyici. 10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Haziran 2-4, Kastamonu, 100-101.
                      • 3YILMAZ G. (2018). Turistlerin yerel yiyecekleri deneyimlemesinde tur(ist) rehberlerinin rolü. I. Turizm Rehberliği Kongresi, Nisan 27-28, Balıkesir, 20-20.
                      • 4ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O. (2016). Şeflerin yaratıcılık ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirmesi üzerine nitel bir araştırma. Gastronomi Turizmi Kongresi, Kasım 17-19, Balıkesir, 21-21.
                      • 5YILMAZ G., ÖZDEMİR B. (2016). Turizm destinasyonlarında restoran biçimleşmeleri üzerine nitel bir araştırma: Kapadokya örneği. VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nisan 29-30, Nevşehir, 413-415.
                        • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
                        • 1YILMAZ G., ÇIRAK K. (2022). A research agenda for food waste in social sciences. 6th International West Asia Congress of Tourism Research, Haziran 16-18, Tbilisi, 168-179.
                        • 2ÖZDEMİR B., KARSAVURAN Z., YILMAZ G. (2018). Hedonism and food attributes as predictors of street foods consumption. 4. International Gastronomic Tourism Congress, Aralık 6-8, İzmir, 18-28.
                        • 3ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÜLKER M. (2016). The relationships among socio demographic characteristics behaviours and motivations of festival attendees A study in Urla international grape harvest festival. International Conference on Tourism (ICOT 2016), Haziran 29-2, Napoli, 323-337.
                        • 4ÖZDEMİR B., AYDIN A., ÇALIŞKAN O., YILMAZ G. (2015). The impact of chefs national cuisine perceptions on their intention to purchase local food. International Tourism and Hospitality Management Conference, Eylül 30-4, Saraybosna, 495-508.
                        • 5YILMAZ G., ÖZDEMİR B. (2015). Yerel gastronominin tanıtım materyallerindeki yeri: Kapadokya bölgesi üzerine bir araştırma. I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi, Mayıs 28-30, Konya, 760-780.
                        • 6ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O., AYDIN A. (2014). The role of tipping in server customer interactions in restaurants. Asia Pacific Social Science Conference, Ocak 8-10, Seoul, 588-599.
                        • 7ERDİNÇ S. B., YILMAZ G., KÜÇÜKALİ S. (2013). Profesyonel turist rehberlerinin bakış açısıyla kültür yolları ve rotalarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri: Antalya örneği. 8. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi: Kültürel Miras., Ekim 24-27, Eskişehir, 777-796.
                        • 8YILMAZ G., ERDİNÇ S. B., KÜÇÜKALİ S. (2013). İnanç turizmi çerçevesinde Antalya destinasyonun incelenmesi Dinler (Hoşgörü) Bahçesi örneği. International Conference on Religious Tourism and Tolerance, Mayıs 9-12, Konya, 1041-1055.
                        • 9KIZILIRMAK İ., YILMAZ G. (2012). Turizm sektörüne yönelik girişimcilik faaliyetleri açısından Adıyaman turizminin incelenmesi.. 4. Uluslararası Girişimcilik Kongresi, Mayıs 2-4, Manisa, 61-71.
                          • Ulusal Hakemli bilimsel veya mesleki dergilerde editörlük
                          • 1YILMAZ G. (2024). Tourism and Recreation. ..
                          • 2YILMAZ G. (2024). Journal of Applied Tourism Research. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi.
                            • Alanında ulusal yayımlanan kitap editörlüğü
                            • 1YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2024). Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler (Gözden Geçirilmiş II. Baskı). Detay Yayıncılık.
                            • 2YILMAZ G. (2023). Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler. Detay Yayıncılık.
                            • 3YILMAZ G., ŞAHİN Y. A. (2021). Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler. Detay Yayıncılık.
                              • Ulusal Hakemli bilimsel veya mesleki dergilerde yardımcı veya konuk editörlük
                              • 1YILMAZ G. (2023). Tourism and Recreation. ..
                              • 2YILMAZ G. (2022). Journal of Hospitality and Tourism Issues. ..
                                • Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev alma
                                • 1Gastronomik Deneyim, Yiyecek İmajı Ve Otantizmin Turistlerin Yerel Yiyecek Tüketim Niyetine Etkisi: Yiyecek Korkusunun Düzenleyici Rolü, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2021, Tamamlandı.
                                • 2Osmanlı Döneminde 1840-1923 Yılları Arasında Modern Anlamda Otel İşletmelerinin Gelişimi Üzerine Nitel Bir Araştırma , Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 2019, Tamamlandı.
                                  • Akademik Görevler
                                  • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/ Doktor Öğretim Üyesi (2023-...)
                                  • 2Adıyaman Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Turizm İşletmeciliği Bölümü/Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı/ Araştırma Görevlisi (2021-2023)
                                  • 3Akdeniz Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Dr)/ Araştırma Görevlisi (2015-2021)
                                  • 4Akdeniz Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik (Yl) (Tezli)/ Araştırma Görevlisi (2012-2015)
                                  • 5Adıyaman Üniversitesi/Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu/Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü/ Araştırma Görevlisi (2010-2012)
                                    • İdari Görevler
                                    • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı (2024-...)
                                    • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bölüm Başkanı (2024-...)
                                    • 3Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğitim Koordinatörü (2024-...)
                                    • 4Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dekan Yardımcısı (2024-...)
                                    • 5Adıyaman Üniversitesi Komisyon Üyeliği (2023-2023)
                                    • 6Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Farabi Koordinatörü (2023-...)
                                    • 7Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Erasmus Koordinatörü (2023-...)
                                      • Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yada katkı
                                      • 1Isparta İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu Üyesi (T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı &Amp; Isparta Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü) (Üye) (2024-...)
                                      • 2Isparta İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu Gastronomi Alt Çalışma Grubu (T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı &Amp; Isparta Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü) (Üye) (2023-...)
                                      • 3Adıyaman İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu Üyesi (T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı &Amp; Adıyaman Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü) (Üye) (2022-2023)
                                        • Alanında uluslararası bilimsel nitelikli ödül
                                        • 1En İyi Doktora Tezi Ödülü (2022) Anatolia Turizm Akademisi, Kastamonu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi
                                        • 2En İyi Yüksek Lisans Tezi Ödülü (2016) Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
                                        • 3Uluslararası Bilimsel Yayın Teşvik Ödülü (2019).
                                        • 4Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Bölümü Üçüncüsü (2010) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
                                        • 5Toplumsal Katkı Ödülü (2024) ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
                                          • Alanında bilimsel araştırma ve çalışmalar
                                          • 14Th International Sustainable Tourism Congress (2024-2024) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 2Doktora Tez İzleme Komite Üyesi (2024-2024) ,Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı (28.06.2024),
                                          • 3Doktora Yeterlilik Sınavı Jüri Üyesi (2024-2024) ,Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı (27.06.2024),
                                          • 4Dünya Çevre Haftası, İklim Değişikliği, Çevre Ve Gastronomi Paneli (2024-2024) ,Moderatör,
                                          • 5Uluslararası Gastro Bodrum Fest 2024, Destinasyon Pazarlamada Gastronomik Unsurlar Ve Markalaşma Çalıştayı (2024-2024) ,Çalıştay Katılımcısı,
                                          • 6Uluslararası Gastro Bodrum Fest 2024, Gastronomi Eğitimi Paneli (2024-2024) ,Panelist,
                                          • 75Th Conference On Managing Tourism Across Continents (Mtcon 2024) (2024-2024) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 8Isparta Turizm Ve Gastronomi Faaliyetlerini Yaşatma Derneği Açılışı (2024-2024) ,Konuşmacı,
                                          • 948. Turizm Haftası, Turizm Endüstrisinde Sıfır Atık Paneli (2024-2024) ,Moderatör,
                                          • 10Doktora Yeterlilik Sınavı Jüri Üyesi (2024-2024) ,Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı (05.02.2024),
                                          • 11Yüksek Lisans Tezi Savunma Sınavı Jüri Üyesi (2024-2024) ,Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Kültürel Miras Ve Miras Alan Yönetimi Anabilim Dalı. (12.01.2024),
                                          • 12Isparta I. Turizm Ve Gastronomi Fuarı, Sıfır Atık &Amp; 869 Yerliyse Yeriz Paneli (2023-2023) ,Moderatör,
                                          • 13Bingöl Uluslararası Bal Şurası Ve Fuarı, Ballı Lezzetler Atölyesi (2023-2023) ,Workshop (İskenderiye Şekeri),
                                          • 14Bingöl Uluslararası Bal Şurası Ve Fuarı, Gastronomi Söyleşileri (2023-2023) ,Panelist,
                                          • 15Gastronomi Eğitimi Ve Mesleki Yeterlilikler (2023-2023) ,Konuşmacı,
                                          • 16Kayseri Gastronomi Sempozyumu, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yerel Markalaşma Paneli (2023-2023) ,Panelist,
                                          • 17Kayseri Gastronomi Günleri (2023-2023) ,Liseler Arası Ekip Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışması Jüri Üyesi,
                                          • 18Yüksek Lisans Tezi Savunma Jürisi (2023-2023) ,Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Sosyal Bilimler Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı. Yüksek Lisans Tezi. Asil Jüri Üyesi.,
                                          • 19Iv. Uluslararası Gastronomi, Turizm Ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu (2023-2023) ,Oturum Başkanı,
                                          • 204. Conference On Managing Tourism Across Continents (Mtcon 2023) (2023-2023) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 21Anadolu Bilişim Buluşmaları 2022 - Gastronomi İle Şehirleri Güçlendirmek Online Konferansı (2022-2022) ,Panelist,
                                          • 22Adıyaman Ve Gastronomi (Mutfak Kültürü) (2022-2022) ,Kente Dair (Televizyon Programı) - Abdülkerim Işık Ve H. Sinan Temel (Yapımcı), Mercan Tv, 20 Haziran 2022.,
                                          • 23Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Türk Mutfağı Paneli (2022-2022) ,Panelist,
                                          • 24Türk Mutfağında Güncel Gelişmeler Paneli (2022-2022) ,Moderatör ,
                                          • 251. Türkiye Turizm Zirvesi (2022-2022) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 263. Conference On Managing Tourism Across Continents (Mtcon 2022) (2022-2022) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 27Kahvenin Yolculuğu Ve Kahve Yapım Teknikleri (2022-2022) ,Enstitü İstanbul İsmek,
                                          • 28Türk Kahvesi Keşfi Ve Yapımı (2022-2022) ,Enstitü İstanbul İsmek,
                                          • 29Gastronomi Dünyası (2021-2021) ,Konuşmacı,
                                          • 302. Conference On Managing Tourism Across Continents (Mtcon 2021) (2021-2021) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 31Conference On Managing Tourism Across Continents (Mtcon 2020) (2020-2020) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 32Gıda Güvenliği Eğitimi (2019-2019) ,Pakmaya Profesyoneller Dünyası Akademisi İle Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Ve Mutfak Santları Bölümü,
                                          • 33Partial Least Squares - Structural Equation Modeling (Pls-Sem: A Hands-On Training Using Smartpls) (2018-2018) ,Pls-Sem: A Hands-On Training Using Smartpls,
                                          • 34Profesyonel Pastacılık Ve Ekmekçilik Eğiticinin Eğitimi (2018-2019) ,Profesyonel Pastacılık Ve Ekmekçilik Eğiticinin Eğitimi, İstanbul
                                          • 35Profesyonel Aşçılık Ve Mutfak Uygulamaları Eğiticinin Eğitimi (2018-2019) ,Profesyonel Aşçılık Ve Mutfak Uygulamaları Eğiticinin Eğitimi, İstanbul
                                          • 36Gıda Güvenliği Eğitimi (Online) (2017-2017) ,Unilever Food Solutions Ve Gıda Güvenliği Derneği,
                                          • 37Iı. International Conference On Tourism Dynamics And Trends (2017-2017) ,Oturum Başkanı,
                                          • 38İşletmecilik, Yönetim Ve Barista Eğitimi (2017-2017) ,Barista Akademi,
                                          • 39International Conference On Tourism Dynamics And Trends (2016-2016) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 40Iı. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi (2016-2016) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 41Yapısal Eşitlik Modellemesi Eğitimi (2016-2016) ,1. Araştırma Yöntemleri Semineri Mersin Turizm Mezunları Derneği (Metiod),
                                          • 42Sahte Alkol Tespiti (2015-2015) ,Hedef Eğitim Ve Yönetim Danışmanlığı,
                                          • 43Moleküler Gastronomi Kursu (2015-2015) ,Moleküler Gastronomi: Yiyecek İçecek Eğitiminde Yenilik Kursu Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi,
                                          • 44Gastronomi (2015-2015) ,(Radyo Programı) - Trt Antalya Radyosu, Haziran 2015.,
                                          • 45Zeytinyağı Tadımı Eğitimi (2015-2015) ,Komili,
                                          • 46Aşçılık Kampı - Eğitimleri (2015-2015) ,I. Ulusal Aşçılık Kampı Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (Asomder),
                                          • 47Materials Control Operasyon Eğitimi (2015-2015) ,Sertifika No: P15-06736 Protel,
                                          • 48International Antalya Hospitality Tourism And Travel Research Conference (2014-2014) ,Düzenleme Kurulu Üyesi,
                                          • 49Alkol Teknolojileri Eğitimi (2014-2014) ,Hedef Eğitim Ve Yönetim Danışmanlığı,
                                          • 50Araştırma Projeleri İçin Fikir Geliştirme, Proje Başvurusu Hazırlama Ve Proje Yönetimi (2014-2014) ,Sertifika No: 201406005 Uluslararası Antalya Üniversitesi,
                                          • 51Nitel Veri Analiz Programı Çalışma Atölyesi (2014-2014) ,Akdeniz Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü,
                                          • 52Fidelio Suite 8 Pms Operasyon (2014-2014) ,Sertifika No: P14-04724 Protel,
                                          • 53Turizm Eğitimi (2013-2013) ,Lobi Sohbetleri (Televizyon Programı) - Ali Kızıldağ, Bekir Akkaş Ve Yeliz Gül Ege (Yapımcı), Kanal Vtv, 29 Kasım 2013. ,
                                          • 54İnsan Kaynakları Yönetimi (2013-2013) ,Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı,
                                          • 55Etkili İletişim Ve Beden Dili, İkna Psikolojisi (2013-2013) ,Antalya Büyükşehir Belediyesi Ve Pega Akademibüyükşehir Gençlik Akademisi,
                                          • 56Pastacılık Kursu (2013-2013) ,Üniversite Eğitim, Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği,
                                          • 57Kongre Ve Toplantıların Kazanılmasında, Gerçekleştirilmesinde Tüm Aşamalar Ve Yeşil Toplantılar (2013-2013) ,Antalya Kongre Bürosu,
                                          • 58Sejour Acenta Otomasyonu (Versiyon 16) (2013-2013) ,S.A.N. Bilgisayar,
                                          • 59Elektra Otel Yönetim Sistemi Önbüro Modülü (2012-2012) ,Eğitimci: Bena Koca Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi,
                                          • 60Sedna Hotel Management Software (2012-2012) ,Kod Yazılım,
                                          • 61Iso 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Kuruluş İçi Kalite Tetkik Eğitimi (2012-2012) ,Sertifika No: Qms/040512-04 Eğitmen: Tuğçe Tapan Royalcert Belgelendirme Ve Gözetim Hizmetleri,
                                          • 62Nitel Araştırma Yöntemleri Eğitimi (2012-2012) ,Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi,
                                          • 63Uluslararası Pazarlama Ve İhracat-İthalat Uzmanı Yetiştirme (2009-2009) ,Nevşehir Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Ve Uluslararası Pazarlama Ve Eğitim Derneği,
                                          • 64Sejour Agency Automation (2007-2007) ,Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yükseokulu,
                                            • Verdiği Dersler
                                            • 1Bitirme Tezi I
                                            • 2Gastronomi Ve Turizm (S)
                                            • 3Genel Pazarlama
                                            • 4Kariyer Planlama
                                            • 5Misafir İlişkileri Yönetimi
                                            • 6Özel İlgi Turizmi (S)
                                            • 7Toplantı Ve Etkinlik Yönetimi
                                            • 8Turizm Pazarlaması
                                            • 9Turizmde İletişim