KİŞİSEL BİLGİLER
Didem AKPINAR KANKAYA
Adı Soyadı Dr. Öğr. Üyesi Didem AKPINAR KANKAYA
Birimi Gelendost Meslek Yüksekokulu
Bölüm Gıda İşleme Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Gıda Teknolojisi
Telefon
E-Posta didemkankaya@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. 22.6.2010
Yüksek Lisans MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİYOLOJİ (YL) (TEZLİ) 5.2.2013
Doktora SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 10.10.2017
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1GENİŞ B., AKPINAR K. D., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2022). Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar. Ankara, (pp. 299-339). İksad Publishing House.
  • 2AKPINAR K. D., GENİŞ B., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2022). Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar. Ankara, (pp. 257-298). İksad Publishing House.
    • Alanında, ulusal yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
    • 1AKPINAR K. D., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2016). Fonksiyonel Beslenme. Sidaş.
      • SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
      • 1YALÇIN M., ÖZDEN T. B., AKPINAR K. D., TUNCER Y. (2023). Presence of genes encoding aminoglycoside-modifying enzyme (AME) and virulence factors in high-level aminoglycoside-resistant (HLAR) Enterococcus strains isolated from retail chicken meat in Turkey. Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, 74, 6439-6448.https://doi.org/10.12681/jhvms.30850
      • 2AKPINAR K. D., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2023). Safety assessment of Lactobacilli isolated from foods of animal origin. Journal of Food Safety and Food Quality (Archiv für Lebensmittelhygiene), 74, 109-119.https://doi.org/10.53194/0003-925X-74-109
      • 3AKPINAR K. D., TUNCER Y. (2022). Detection of Virulence Factors, Biofilm Formation and Biogenic Amine Production in Vancomycin-Resistant Lactic Acid Bacteria (VRLAB) Isolated From Foods of Animal Origin. Journal of Food Processing and Preservation, 46.https://doi.org/10.1111/jfpp.16423
      • 4AKPINAR K. D., TUNCER Y. (2020). Antibiotic resistance in vancomycin-resistant lactic acid bacteria (VRLAB) isolated from foods of animal origin. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 44, 14468.
      • 5SEÇKİN K. Ö., KAM H. Ö., TUNCER Y., AKPINAR K. D., GÜRDAL O. (2020). Effect of Surface Characteristic of Different Restorative Materials Containing Glass Ionomer on Streptococcus mutans Biofilm. Nigerian Journal of Clinical Practice, 23, 957-964.
      • 6GÖK C. M., ÖZDEN T. B., AKPINAR K. D., TUNCER Y. (2019). Bacteriocinogenic properties and safety evaluation of Enterococcus faecium YT52 isolated from boza, a traditional cereal based fermented beverage. Journal of Consumer Protection and Food Safety, 14, 41-53.https://doi.org/10.1007/s00003-019-01213-9
      • 7BAŞYİĞİT K. G., AKPINAR K. D. (2016). Assessment of technological characteristics of non-fat yoghurt manufactured with prebiotics and probiotic strains. Journal of Food Science and Technology, 53, 864-871.https://doi.org/10.1007/s13197-015-2055-1
      • 8BAŞYİĞİT K. G., KULEAŞAN H., SÖMER V. F., AKPINAR D. (2013). Determining potential probiotic properties of human originated Lactobacillus plantarum strains. Biotechnology and Bioprocess Engineering, 18, 479-485.https://doi.org/10.1007/s12257-012-0785-8
      • 9BAŞYİĞİT K. G., AKPINAR D. (2013). The effects of different levels of β-glucan on yoghurt manufactured with Lactobacillus plantarum strains as adjunct culture. Journal of Food, Agriculture and Environment, 11, 281-287.
      • 10GÜLTEKİN S., AKPINAR D., ŞİMŞEK A., KILIÇ B. (2012). The effect of transglutaminase and sodium erithorbate on oxidative stability and microbiological and physicochemical properties of wieners. Journal of Food, Agriculture and Environment, 10, 151-156.
        • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
        • 1AKPINAR K. D., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2017). GIDA KAYNAKLI ENTEROKOKLARIN POTANSİYEL RİSK FAKTÖRLERİ. GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, .https://doi.org/10.15237/gida.GD16048
          • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
          • 1AKPINAR K. D. (2022). Isolation and Identification of Bacteriocin Producer Enterococci from Traditional Turkish Cheeses. V. International Conferences on Science and Technology, Eylül 7.
          • 2AKPINAR K. D., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2021). DETERMINATION OF ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES AND RESISTANCE GENES OF VANCOMYCIN-RESISTANT LACTOBACILLUS ISOLATED FROM DIFFERENT FOODS. 4. INTERNATIONAL ICONTECH SYMPOSIUM ON INNOVATIVE SURVEYS IN POSITIVE SCIENCES, Temmuz 18, ADANA, 163-173.
          • 3GENİŞ B., ÖZTÜRK H., AKPINAR K. D., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2019). Ev Tipi Sanitizerlerin Taze Gıdalardaki Patojen Mikroorganizmalara Karşı Antimikrobiyal Etkinliği. 2nd International Health Sciences and Life Congress, Nisan 24-27, Burdur, 507-514.
          • 4ÖZTÜRK H., GENİŞ B., AKPINAR K. D., ÖZDEN T. B., TUNCER Y. (2019). Laktik Asit Bakterilerinde Antibiyotik Direnç. 2nd International Health Sciences and Life Congress, Nisan 24-27, 498-506.
            • Akademik Görevler
            • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Gelendost Meslek Yüksekokulu/Gıda İşleme Bölümü/Gıda Teknolojisi Pr./ Doktor Öğretim Üyesi (2019-...)
              • İdari Görevler
              • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdürü (2023-...)
              • 2Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı (2022-2023)
              • 3Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bölüm Başkanı (2020-2023)