KİŞİSEL BİLGİLER
Mehmet Anıl KÜÇÜKYAMAN
Adı Soyadı Öğr. Gör. Mehmet Anıl KÜÇÜKYAMAN
Birimi Isparta Meslek Yüksekokulu
Bölüm Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanlığı
Ana Bilim Dalı Aşçılık
Telefon
E-Posta mehmetkucukyaman@isparta.edu.tr
Kişisel Web Sayfası
Yöksis AkademikYöksis akademik
ORCID ID0000-0003-1379-7998
Akademik Hesaplar
ResearcherID
Bilgilerinizi Personel Bilgi Sistemi'nden (PBS) düzenleyebilirsiniz.
ÖĞRENİM BİLGİLERİ
Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 29.6.2017
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ) 2.9.2019
Doktora
YAYINLAR
Sayfada gösterilen bütün veriler YÖK Akademik Bilgi Sisteminden getirilmektedir.YÖK Akademik Bilgi Sistemine girilen veriler 24 saat aralıklarla senkronize edilmektedir. Sayfada gösterilen veriler ile ilgili sorularınız, istekleriniz ve hatalı gösterimler için destek@isparta.edu.tr adresine mail göndererek iletişime geçebilirsiniz.

  • Alanında, uluslararası yayınlanan özgün bilimsel kitapta bölüm ve ünite yazarlığı
  • 1KÜÇÜKYAMAN M. A. (2024). Soğuk Mezelere Sıcak Bir Bakış. Ankara, (pp. 1-96). Detay Yayıncılık.
  • 2ÇUHADAR M., KÜÇÜKYAMAN M. A. (2024). Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış. (pp. 615-637). Detay Yayıncılık.
  • 3KÜÇÜKYAMAN M. A. (2023). Türkiye’deki Sakin Şehirlerde Sürdürülebilir Turizm. (pp. 1-29). Nobel Akademik Yayıncılık.
  • 4KÜÇÜKYAMAN M. A. (2023). Turizm İşletmeleri Yönetimine Güncel Bakış. (pp. 89-102). Çizgi Kitapevi.
  • 5KÜÇÜKYAMAN M. A. (2022). Turizmde Değişen Tüketici Eğilimleri. Isparta, İksad Yayınevi.
  • 6KALKAN G., ALABACAK C. H., ÇETİN A., YILMAZ G., AKCAN T., MANKAN E., YILMAZ İ., ERDOĞAN S. L., MUHACİR B., AKSU R. N. (2022). Dünyanın 7 Kıtasında Sokak Lezzetleri: Gördüm, Duydum, Okudum, Yaptım, Biliyorum. Ankara, Akademisyen Kitabevi.
  • 7KÜÇÜKYAMAN M. A. (2021). TEMEL MUTFAK BİLİMLERİ. Ankara, (pp. 199-215). DETAY YAYINCILIK.
    • SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan Uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
    • 1YAŞAR E., ALKAN B. N., KÜÇÜKYAMAN M. A. (2022). İşgörenlerin Kişilik Özellikleri ve Psikolojik Zengin Yaşam. KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 24, 169-180.
    • 2KALKAN G., KÜÇÜKYAMAN M. A. (2020). YÖRESEL YEMEKLERİN YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE KULLANIM DURUMU: ISPARTA İNCELEMESİ. Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi, , 41-50.
    • 3KÜÇÜKYAMAN M. A., ŞEN D. Ş. (2019). Otel mutfaklarının genel yapısının çalışan performansına etkisi. International Journal of Social Sciences and Education Research, 5, 485-501.
    • 4KÜÇÜKYAMAN M. A., ŞEN D. Ş. (2019). OTEL MUTFAK TASARIMININ ÇALIŞANLAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Uluslararası Küresel Turizm Araştırmaları Dergisi, 3, 125-139.
    • 5KÜÇÜKYAMAN M. A., ŞEN D. Ş., BULGAN G. (2018). Mutfak Şeflerinin Yöresel Ürünlere İlgisi: Isparta Örneği. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2, 86-103.
    • 6ÇUHADAR M., Şaşmaz M. A. (2018). Geçmişten Günümüze Isparta Mutfak Kültürü: Nitel Bir Araştırma . Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6, 125-142.
    • 7ÇUHADAR M., Şaşmaz M. A. (2018). Turizm Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin Yiyecek İçecek İşletmesi Tercihinde Sosyal Medyanın Etkisi: Süleyman Demirel Üniversitesi Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6, 460-472.https://doi.org/0000-0003-1379-7998
      • Uluslararası toplantıda sunularak tam metin olarak yayımlanan bildiri
      • 1KÜÇÜKYAMAN M. A., ÇUHADAR M. (2024). Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğrencilerinin Meslek Seçimlerinde Etkili Olan Aile Ve Yakın Çevre Faktörlerinin İncelenmesi. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Ekim 17-19.
      • 2KÜÇÜKYAMAN M. A., GÜÇLÜTÜRK B. G. (2023). An Accommodation Trend: A Bibliometric Analysis of Glamping Tourism. International Conference on Social Science Research, Ağustos 30, 192-202.
      • 3KÜÇÜKYAMAN M. A., KALKAN G. (2023). Bibliometric Analysis On Scientific Studies On Food Waste. International Conference on Social Science Research, Ağustos 30, 139-148.
      • 4KÜÇÜKYAMAN M. A. (2021). Turizmin Yerel Halkın Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi: Isparta Örneği. 14th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education, Aralık 16, Antalya.
      • 5KÜÇÜKYAMAN M. A. (2021). THE EFFECT OF THE CORONAVİRUS (COVID-19) EPİDEMİC ON THE NUTRİTİONAL HABİTS OF INDİVİDUALS: THE EXAMPLE OF ISPARTA. 14th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education, Aralık 15, Antalya.
      • 6KÜÇÜKYAMAN M. A., Yıldız M. H. (2021). GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ MENÜLERİNDE SOKAK LEZZETLERİNİN KULLANIMI: ISPARTA ÖRNEĞİ. 5. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Ekim 7.
      • 7KÜÇÜKYAMAN M. A. (2021). OTEL İŞLETMELERİ MUTFAK ÇALIŞANLARININ MUTFAK PLANLAMASI İLE İLGİLİ BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: ANTALYA ÖRNEĞİ. 5. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Eylül 24.
      • 8KÜÇÜKYAMAN M. A., ALABACAK C. H. (2021). ISPARTADAKİ 4 VE 5 YILDIZLI OTELLERDE ÇALIŞAN YÖNETİCİLERİN İŞYERİ EĞİTİMİNDE BULUNAN ÖĞRENCİLERİ DEĞERLENDİRMESİ . 5. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Eylül 24.
      • 9KÜÇÜKYAMAN M. A. (2020). ISPARTA İLİ ÇERÇEVESİNDE GASTRONOMİK KÜLTÜR OLARAK DÜĞÜNYEMEKLERİN İNCELENMESİ. 6. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU, Ekim 1, Denizli, 381-396.
      • 10KÜÇÜKYAMAN M. A., ALABACAK C. H. (2020). AŞÇILIK PROGRAMI EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN SEKTÖRDE ÇALIŞMAYA YÖNELİK BAKIŞ AÇILARI: ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. 6. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TURİZM SEMPOZYUMU BİLDİRİ KİTABI, Ekim 1, Denizli, 407-417.
      • 11KÜÇÜKYAMAN M. A., ŞEN D. Ş., BULGAN G. (2018). ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE YEMEKHANESİ HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYET DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. 2nd International Conference on New Approaches in Social Sciences and Humanities, Ekim 26-28, İstanbul, 607-618.
        • Uluslararası toplantıda sunularak özet metin olarak yayımlanan bildiri
        • 1ÇUHADAR M., KÜÇÜKYAMAN M. A. (2023). YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİCİLERİNİN SIFIR ATIK UYGULAMALARINA BAKIŞ AÇILARI VE FARKINDALIKLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA: ISPARTA ÖRNEĞİ. 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Eylül 28, 221-222.
          • Alanında uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü
          • 1GÜÇLÜTÜRK B. G., KÜÇÜKYAMAN M. A. (2022). Dünyanın 7 Kıtasında Sokak Lezzetleri: Gördüm, Duydum, Okudum, Yaptım, Biliyorum. Akademisyen Yayınevi.
            • Akademik Görevler
            • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi/Isparta Meslek Yüksekokulu/Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü/Aşçılık Pr./ Öğretim Görevlisi (2020-...)
              • İdari Görevler
              • 1Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bölüm Başkan Yardımcısı (2023-2024)
                • Verdiği Dersler
                • 1Dünya Mutfakları
                • 2Gösteri Servisi
                • 3Konukla İletişim
                • 4Mutfakta Kalite Yönetimi
                • 5Önbüro Hizmetleri
                • 6Turizm Ekonomisi
                • 7Yemek Stilistliği Ve Fotoğrafçılık
                • 8Yiyecek İçecek Servisi
                • 9Yöresel Mutfaklar